İzmir merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Seferihisar ilçesi, hem şehir merkezine olan yakınlığı hem de birbirinden güzel mavi bayraklı plajları ile cazip bir tatil imkanı sunuyor. Tarihte kurulan 12 İyon kentinden biri olan ve birçok medeniyetin izlerini taşıyan Seferihisar, tarihi zenginlikleri ve maviyle yeşili buluşturan doğasıyla oldukça etkileyici bir coğrafya.
Ege’nin tatil cenneti İzmir’in, en etkileyici ilçelerinden biri olan Seferihisar, bozulmamış doğası ve tarihiyle tatilcilerin gözdesi. Keşfedildikten sonra, daha çok mali kazanç elde etmek isteyenler yüzünden doğal yapısını kaybeden pek çok tatil beldesinin aksine, ilçenin yerel özelliklerini ve kimliğini korumak için oldukça özen gösteriliyor. Bu özen sonucunda uluslararası Cittaclow (Sakinşehir) hareketinin bir parçası olmaya hak kazanarak, ‘Sakinşehir’ unvanına kavuşan Seferihisar’da, alışılagelmiş tatil anlayışından uzakta, tarih ve doğa ile iç içe huzurlu ve sakin zamanlar geçirebilirsiniz.
Seferihisar’ın Mavi Bayrak Rekoru
Seferihisar, 13 tane Mavi Bayraklı plajı ile İzmir’in en çok mavi bayraklı plaja sahip ilçesi. Yaz aylarında sıcaktan bunalanlar, Sığacık’taki Büyük Akkum Halk Plajı, Akarca’daki İztur Sertur Sitesi Önü Halk Plajı, Akarca Halk Plajı, Gemisuyu Mevkii Halk Plajı, Bahadır Mevkii Halk Plajı, Doğanbey’deki Ömür Beldesi Halk Plajı, Sakızağacı Mevkii Muhtarlık Önü Halk Plajı, Havacılar Sitesi Önü Halk Plajı ve Ürkmez’deki Bengiler Mahallesi Halk Plajı ile Ürkmez Halk Plajında denizin tadını çıkarıyor. Ayrıca özel tesisler tarafından işletilen mavi bayraklı plajlardan olan Sığacık’taki Euphoria Aegean Resort & Spa, Akarca’daki Tahsin Ar Tesisleri ve Doğanbey’deki Angora Beach Resort da tatilcilerin tercih ettiği yerlerden.
Yaklaşık 3 bin yıllık bir tarihe sahip olan ilçede, en eski yerleşim yerlerinden biri ise Sığacık mahallesinde bulunan Teos olarak biliniyor. Arkeologların hala kazı çalışmalarını yürüttüğü Teos Antik Kenti, bölgenin gizli tarihi hakkındaki ipuçlarını görebileceğiniz bir kazı alanı. Yerli ve yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor olsa da, bu alandaki kazı çalışmalarının biraz ağır ilerlediğini ve antik kentin gereken değeri görmediğini de söylemek gerekiyor. Sığacık’a uğradığınızda tarihi yapıların yanı sıra pazar günleri Kaleiçinde kurulan Organik Pazara girip, el yapımı ve doğal ürünlerden satın alabilirsiniz.
Zeytin ve narenciye ağaçları ile çevrili bu şirin ilçesinin en önemli geçim kaynakları arasında da zeytin, üzüm ve mandalina üreticiliği bulunuyor. Her yıl kasım ayında düzenlenen Mandalina Festivali de ilçenin bu anlamda adını duyurması konusunda oldukça etkili oluyor. Bu eğlenceli ve renkli festivale katıldığınızda, sokaklarda yürüyen mandalina adamlarla karşılaşabilir ve birbirinden güzel etkinliklere dahil olarak festival coşkusuna tanıklık edebilirsiniz.
Seferihisar’a Nasıl Gidilir?
Seferihisar’a ulaşabileceğiniz en yakın havalimanı İzmir’de bulunuyor. İzmir’ indikten sonra araç kiralayarak veya İZBAN’ı kullanarak da ulaşabileceğiniz Seferihisar, İzmir’e yaklaşık 45 dakika uzaklıkta yer alıyor. İZBAN kullananlar, Halkapınar ya da Hilal duraklarında metro aktarması yaparak, Fahrettin Altay durağında inip, ilçe garajından kalkan Seferihisar dolmuşlarına ya da belediye otobüslerine binerek, ilçeye ulaşabiliyor. İzmir’in bu güzel ilçesinde sakin bir tatil geçirebilmek için İzmir uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın!
İzmir otobüs bileti seçeneklerine göz atın.