İki kıtayı birleştiren, medeniyetlerin buluşma noktası İstanbul, tarih boyunca önemini kaybetmeyen az sayıdaki şehirden biri. Türkiye‘nin en kalabalık ve gelişmiş şehri İstanbul, ülkenin iletişim, sanayi, ekonomi, ulaşım ve hizmetler alanında bir numarası.
Tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği kadim şehir İstanbul, her adımda ziyaretçilerine heyecan yaşatıyor. Kentte farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan tarihi yapılar yerli ve yabancı turistlerin gözdesi.
İstanbul’da Görmeniz Gereken 5 Sembol Yapı
1. Galata Kulesi
İstanbul denildiğinde ilk akla gelen tarihi yapılardan biri Galata Kulesi. İstiklal Caddesi’nin sonunda, Tünel’i geçip Karaköy’e doğru inerken Kuledibi isimli semtte ziyaretçilerini karşılayan kule, 260 derecelik bir manzara sunuyor. İçerisinde restoran ve seyir terasının bulunduğu kuleye giriş ücreti 15 TL. Bu ücret Türk vatandaşları için geçerli. Bizans İmparatoru Anastasius tarafından 528 yılında fener kulesi olarak inşa edilen yapı dimdik ayakta.
2. Sultanahmet Camii
İstanbul’da Tarihi Yarımada’nın en etkileyici eserlerinden Sultanahmet Camii, içerisindeki çinileri nedeniyle dünyada Mavi Camii (Blue Mosque) olarak anılıyor. Yılın her dönemi İstanbul’a gelen 7’den 70’e herkesin ziyaret ettiği ilk noktalardan olan bu muhteşem eserin yapımına 1609 yılında başlanmış. Yapımı 7 yıl süren caminin mimarı Mimar Sinan’ın öğrencisi Sedefkâr Mehmet Ağa.
3. Ayasofya
Dünya mimarlık tarihinin en muhteşem yapılarından biri olarak kabul edilen Ayasofya, İstanbul’un en ilgi çeken müzeleri arasında. Mimarisi, ihtişamı, büyüklüğü ve işlevselliği gibi farklı alanlarda örnek gösterilen yapı, Bizans İmparatorluğu’nun İstanbul’da inşa ettiği en büyük kilise özelliği taşıyor. Tarih boyunca olduğu yere 3 defa inşa edilen kilisenin tarihi 360 yılına uzanıyor.
4. Kız Kulesi
İstanbul Boğazı’nı süsleyen Kız Kulesi, şehirle ilgili birçok tanıtım görselinin malzemesi. Geçmişi 2 bin 500 yıl kadar geriye giden yapı, günümüzde restoran ve farklı organizasyonlar için kullanılıyor. Üsküdar sahilinden teknelerle ulaşılan kule, 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık. Giriş ücreti öğrenci ve 60 yaş üzeri 10 TL, yetişkinler için ise 20 TL.
5. Ortaköy Camii
Boğaza nazır manzarasıyla İstanbul’u anlatan fotoğraflarda sık sık karşımıza çıkan Ortaköy Camii, 1853 yılında inşa edilmiş. Balyan Ailesi’nin eseri olan cami, halk arasında Büyük Mecidiye Camii olarak da biliniyor. Ortaköy’de Boğaziçi (15 Temmuz Şehitler) Köprüsü manzaralı olan caminin çevresinde çok sayıda kafe, restoran ve farklı konseptte mekanlar bulunuyor.
Dünyanın en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden İstanbul’u ziyaret etmek için uygun fiyatlı İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atın. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarını kullanarak bu güzel şehri keşfetme yolunda ilk adımı atabilirsiniz.