Karadeniz denildiğinde zihninizde enfes güzelliğiyle ünlü, uçsuz bucaksız yaylalar canlanıyor ama siz hala bu harika yerlere gitmiyor musunuz? O halde neler kaybettiğinizi görmek için seyahat planlarınıza bir an önce başlamalı ve kaybettiğiniz zamana yenilerini eklemekten kurtulmalısınız.
Zira oksijen bolluğuyla baş döndüren birbirinden eşsiz Karadeniz yaylaları, tertemiz havası, bakir doğası ve yeşilin en güzel tonlarını görebileceğiniz şahane manzaralarıyla sizi kucaklamaya çoktan hazır. Türkiye’nin en etkileyici yerleri arasında gösterilen bu yaylalara çıktığınızda serin havadan korunmak için yanınıza kalın bir hırka almayı da ihmal etmeyin.
En Güzel Karadeniz Yaylaları
1. Pokut Yaylası, Rize
Son dönemlerde, Ayder Yaylası’nın ününü geçecek kadar popüler hale gelen Pokut Yaylası, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde, yaklaşık 2050 metre yükseklikte yer alıyor. Özellikle haziran ve ekim ayları arasında oldukça hareketlenen bu yaylaya gittiğinizde, Pokut’a yürüyerek 15 dakika uzaklıktaki Sal Yaylası’nı da görebilirsiniz.
2. Ayder Yaylası, Rize
Karadeniz yaylaları arasında ismi en çok bilinen yer Ayder Yaylası. Görenlerin tekrar tekrar gitmek istediği muhteşem bir doğa harikası olan Ayder Yaylası, bölgede düzenlenen festivallerin etkisiyle hem yaz hem de kış dönemlerinde oldukça kalabalık. 1350 metre yükseklikteki bu yaylaya çıktığınızda, uzun yürüyüşler yaparak çevreyi keşfetmelisiniz.
Rize otobüs bileti seçeneklerine göz atın. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazlası turna.com’da.
3. Gito Yaylası, Rize
Birçoğunuzun yayla tepesindeki salıncak fotoğrafıyla hatırladığı Gito Yaylası, Karadeniz’de görebileceğiniz en güzel yaylalardan biri. Son yıllarda artan ilgiyle birlikte konaklama yapılacak pansiyonlarında açılmaya başladığı bu Çamlıhemşin Yaylası, kamp meraklılarının da gözdesi.
4. Bektaş Yaylası, Giresun
Kışın beyaz örtünün altına gizlenen, bahar geldiğinde ise tüm güzelliğini ortaya çıkaran şahane doğasıyla göz kamaştıran Bektaş Yaylası, Giresun’un en popüler yaylalarından. Şehir merkezine 56 kilometre uzaklıkta ve 2030 metre yükseklikte bulunan bu yayla, yaz aylarında bile oldukça serin olduğu için tedbirli olmakta fayda var.
Giresun’a otobüsle gidecekseniz eğer Giresun otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.
5. Gorgit Yaylası, Artvin
Gorgit Yaylası, eşine az rastlanan güzelliği, muhteşem doğası ve sakinliğiyle ünlü. Eski dönemlerde, daha yüksekteki yaylalara çıkanların dinlenmek için kullandığı Gorgit’in çoğu bölümünde telefon çekmiyor ve araba yolu da yok. Patikalardan yürüyerek gidilen Gorgit, teknolojiden uzak doğayla iç içe bir kaçamak için en doğru rotalardan biri.
6. Kümbet Yaylası, Giresun
Her yıl temmuz ayının ikinci haftasında düzenlenen Kümbet Yayla Şenlikleri sayesinde ismi daha çok bilinmeye başlayan bir doğa harikası olan Kümbet Yaylası, 1710 metre yükseklikte yer alıyor. Çevresindeki diğer yaylalarla birlikte bahar ve yaz aylarına güzellik katan bu yayla, Dereli ilçesi yakınlarında bulunuyor.
7. Perşembe Yaylası, Ordu
Tokat şehir sınırına oldukça yakın bir konumda bulunan Perşembe Yaylası, Aybastı ilçesine bağlı popüler bir yayla. Yaz ayında şenliklerle hareketlenen Perşembe Yaylası’nı ünlü yapan en önemli özelliği ise uzunluğu 38 kilometreyi bulan etkileyici menderesleri ve bu mendereslerin oluşturduğu büyüleyici manzara.
8. Çambaşı Yaylası, Ordu
Ordu’da doğa sporlarıyla ilgilenenlerin gözdesi olan Çambaşı Yaylası, 10 bin dönümü bulan yüzölçümüyle Türkiye’nin en geniş yaylalarından biri olarak biliniyor. 1850 metre yüksekliğindeki Çambaşı Yaylası, kayak turizme elverişli yapısıyla hem yaz hem de kış döneminde oldukça hareketli günler yaşıyor.
Karadeniz yaylalarına çıkıp, o tertemiz havayı koklamak, yoğun ve stresli günler yaşatan şehir yaşamından uzaklaşıp, huzurlu ve mutlu hissetmenizi sağlayabilir. Bir kere gördükten sonra ayrılmakta zorluk çekeceğiniz bu yaylalara gittiğinizde, mükemmel doğanın tadını çıkarmak için en az üç ya da dört gününüzü ayırın.