Uçak Bileti

Berlin ve Hamburg’dan sonra Almanya’nın en büyük üçüncü şehri olan Münih, II. Dünya Savaşı’nda yerle bir olmasına rağmen, yeniden var olmayı başarmış. Küllerinden doğan şehir, eski görünümüne uygun olarak kurulmuş.

Sanat ve mimari açıdan örnek gösterilen şehir, sanat galerileri, müzeleri, butik restoran, kafe ve barları, mağazaları, tarihi yapıları ile Avrupa’nın en ilgi çekici destinasyonlarından biri. Bavyera eyâletinin en büyük şehri ve başkenti olan Münih’in nüfusu yaklaşık 1,5 milyon.

Münih Gezilecek Yerler

Munih-Ucak-Bileti

Münih gezilecek yerler açısından oldukça farklı seçeneklere sahip. Tarihi 17. yüzyıla uzanan, Barok mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen Nymphenburg Sarayı, Münih denildiğinde ilk akla gelen yerler arasında. Saray, geçmişte kraliyet ailesinin yazlığı olarak kullanılıyormuş.

Çağdaş müzeleriyle zengin bir kültür ve sanat hayatına sahip Münih’te Pinakotheken Müzesi, Brandhorst Müzesi ve Lenbachhaus Müzesi ziyaret edilebilir. Barok stili ve Gotik mimari yansımalarıyla St. Peter Kilisesi, etkileyici dini yapılar arasında.

Isar Nehri kıyısında bulunan, English Garden (İngiliz Bahçesi) dünyanın en büyük şehir parklarından biri. Bisiklet sürmeye de müsait olan bu park, şehrin soluklanma merkezi. Eski şehir dokusunun görülebildiği Rathaus ile aynı anda 20,000 kişiyi ağırlayabilen, 109 metre yükselikteki Frauenkirche Katedrali, iki kulesiyle ziyaretçileri etkiliyor.

Mobil Uygulama

Isar Nehri’nin öteki yakasında bulunan Lepold Caddesi Rönesans izlerine tanıklık etmek için görülmeli. Müllersches Volksbad yüzme havuzu Haidhausen bölgesinde ziyaret edilebilecek yapılardan.

Villa Stuck Müzesi, Friedensengel ve Bavarian Parlementosu ve Prinzregenten Tiyatrosu da listeye eklenecek yerler arasında.

Bira içmeyi sevenlerin müdavimi olacağı şehrin en eski yapılarından biri olan Hofbräuhaus am platz bira evi şehir merkezinde bulunuyor.

Münih’e Nasıl Gidilir

Munih-Nasil-Gidilir

İstanbul Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 2 saat 45 dakikalık direkt uçuşlarla Münih’e gidilebiliyor. Münih Franz Josef Strauss Havalimanı şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta.

Tarihi, etkileyici mimari yapıları, park ve bahçeleri, müzeleri ve sanat galerileri ile Münih bir uçak bileti uzaklığında. Türkiye’den kolaylıkla gidilebilen şehri keşfetmenin ilk adımı, hava yolu şirketlerinin kampanyalı uçak biletlerini kontrol etmek olabilir.

Otobüs Bileti