Antalya’nın Aksu ilçesi sınırlarında bulunan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı, Akdeniz Bölgesi’nin en etkileyici doğal güzelliklerinden. 18 metre yükseklikten dökülen şelalelelerin oluşturduğu 7 küçük göl, 2 km uzunluğundaki bir kanyonun içerisinde seyrine doyum olmaz bir manzara oluşturuyor.
Tabiat parkının içerisinde bulunan zengin orman dokusu, kaya ve bitki formları doğa severler için şehirden uzaklaşmak için harika bir fırsat yaratıyor.
Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.
Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı
Zengin bitki ve yaban hayatıyla bölgenin en önemli doğal güzelliklerinden olan Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı’nda su nanesi, kamış su avizeleri, yaban domuzu, tilki, yarasa, sincap, su kaplumbağası gibi canlılar bir arada yaşıyor.
Kurşunlu Şelalesi Tabiat Parkı’nda görülmesi gereken yerlerden en önemlisi günümüzden 200 yıl önce bölgede yaşayan köylüler tarafından inşa edilen ve tahıl öğütme amacıyla kullanılan Tarihi Su Değirmeni. Geçmişte şelale çevresinde 10’dan fazla su değirmeni olsa da günümüze yalnızca bir tanesi ulaşabilmiş. Günümüze ulaşan su değirmeni hala kullanılıyor.
Tabiat parkı içerisinde görebileceğiniz bir ağaç türü olan Toros Sediri veya Katran Ağacı olarak da bilinen Lübnan Sediri. Çınar, meşe, ardıç gibi Türkiye’nin en uzun yaşayan ağaç türleri arasında sayılan ve ömrü 1000 yılı aşan bu ağaçların boyu 40-50 m’ye kadar çıkabildiği gibi, genişliği de 2 metreyi buluyor.
Parkın içerisinde piknik alanları, kafe ve restoranların yanı sıra manzara seyir terasları, çocuk parkı ve yürüyüş parkuru bulunuyor.
Kurşunlu Şelalesi’ne nasıl gidilir?
Kurşunlu Şelalesi’ne Antalya şehir merkezinden özel araç, belediye otobüsü ve minibüslerle ulaşılabiliyor. Antalya kent merkezinden her saat düzenli otobüs ve minibüs seferleri yapılıyor.
Belediye otobüsü ile ulaşım için 524, 524A ve 519 numaralı otobüslerle 230 ve 231 numaralı minibüs hattı şelaleye kadar geliyor.
Kurşunlu Şelalesi’ni ziyaret için en uygun zaman nisandan aralık ayına kadar olan dönem. Hem soğuk havayla karşılaşmamak hem de yağmurda ıslanmamak için bu dönem ideal bir hava sıcaklığına sahip. Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan şelale hem sıcak hava hem de insan kalabalığından dolayı zorlayıcı olabiliyor.
Kurşunlu Şelalesi’ne gelmişken Antalya’nın turizm merkezleri Alanya, Kemer, Side, Manavgat, Belek başta olmak üzere sahil şeridinde yer alan diğer turizm merkezlerini de rotanıza ekleyebilirsiniz. Özellikle kent merkezinin batısında yer alan, Akdeniz boyunca uzanan Kemer’den başlayıp Kumluca, Finike, Demre ve Kaş’a kadar olan kesim Antalya’da en zengin tarihi alanlar ve doğal güzelliklere sahip olan kesim. Olimpos ve Çıralı kamp ve doğa aşıklarının gözdesi.