YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ ULAŞIM REHBERİ

Yeditepe Üniversitesi Hakkında

Yeditepe Üniversitesi, 1996 yılında İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından İstanbul'da kurulmuştur. Üniversite kendini; Atatürk Rönesans'ını devam ettiren üniversite olarak tanımlamaktadır. Kurulduğu ilk günden itibaren başarısıyla en gözde üniversiteler arasına girmeyi başarmış, çalışanlarına ve öğrencilerine ayrıcalıklı olduğunu hissettirmiştir.

Yeditepe Üniversitesi; Diş hekimliği, Tıp, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Ticari Bilimler, Fen - Edebiyat ve Güzel Sanatlar gibi toplamda 13 fakültesi ve 3 bölüme ayrılmış Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ile lisans eğitimi vermektedir. Ayrıca Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri, Eğitim Bilimleri,  Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi, Sosyal Bilimler Enstitüleri gibi alanlarda da toplamda  41 doktora ve 86 lisansüstü eğitim programı bulunmaktadır.

1996 yılından bu yana öğrencilerini iş hayatına hazırlamaya çalışan Yeditepe Üniversitesi'nin bu konudaki en büyük avantajlarından biri de eğitimlerinin İngilizce olmasıdır tabi ki. Ayrıca Yurtdışı eğitimi, çift ana dal gibi eğitim programlarıyla da öğrencilerinin kendilerini geliştirmeleri ve donanımlı olarak eğitim hayatlarından ayrılmaları için emek vermektedir.

Yeditepe Üniversitesinin bir başka özelliği de öğrencilerinin kendilerini geliştirmelerinde sadece akademik eğitimin yeterli olmayacağını çok iyi bilmesidir. Bu nedenle 43 öğrenci kulübü bulunan üniversitede öğrenciler grup çalışması, zaman yönetimi, organizasyon, stres yönetimi gibi pek çok alanda kendilerini geliştirmeyi ve sosyalleşmeyi öğrenmektedir.

Neden Yeditepe?

Kurulduğu günden bu yana kendini akademik ve sosyal anlamda geliştiren Yeditepe Üniversitesi'nin en büyük amacı; çağdaş, bilinçli, yenilikçi ve girişimci öğrenciler yetiştirmektir. Bunun için teknolojiyi yakından takip ederek donanımlı alt yapısı sayesinde her yıl benlik duygusu gelişmiş, özgüvenli ve dünya kültürlerin tanıyan mezunlar vermektedir.

Türkiye'nin ve Dünyanın tüm sorunlarına  duyarlı ve çevre konusunda hassas olan Yeditepe Üniversitesi, 2017 yılında Türkiye'nin en yeşil vakıf üniversitesi seçilmiştir. Aynı zamanda Türkiye'de üniversite binalarının çatılarına güneş enerjisi sistemi kuran ve kendi enerjisini üreten ilk vakıf üniversitesi olmuştur.

Tüm bunların yanı sıra Yeditepe Üniversitesi, Türkiye'deki vakıf üniversiteleri içerisinde en çok yurt dışı öğrenci değişim programları anlaşması yapan üniversite olarak seçilmiştir ve dünyadaki tüm kıtalarda bulunan üniversitelerle yıllık toplamda 700’den fazla anlaşması bulunmaktadır.

Öğrencilerinin yaptığı çalışmaları her daim destekleyen Yeditepe Üniversitesi'nin, 2010 yılından itibaren düzenlenmeye başlayan Shell Eco - Maraton yarışmasına katılmakta olan bir takımı bulunmaktadır ve Türkiye'yi Londra'da temsil etmektedir.

Yine 2005'de Yeditepe Sağlık Hizmetlerinin kurmuş olduğu,  İnovatif Tarım kurallarına uygun ürettiği organik gübrelerini piyasaya sürmüştür.

 

İstanbul Havalimanı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul’a ulaşım havayolu ile sağlanacaksa ve seyahatin son durağı Yeditepe Üniversitesi olacaksa Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmek, mesafe ve zaman bakımından çok avantajlı olacaktır. Ancak İstanbul Havalimanı’nı tercih etmek durumunda kaldıysanız, Yeditepe Üniversitesi’ne ulaşmak için kullanabileceğiniz farklı rotalar ve farklı ulaşım araçları da elbette bulunmaktadır. Havalimanı servisleri, taksi ve toplu taşıma araçlarıyla gerçekleştirebileceğiniz ulaşım şekilleri şöyledir:

Havalimanı Servisleri

İstanbul Havalimanı’ndan direkt olarak Yeditepe Üniversitesi’ne servis bulunmasa da Anadolu yakasında bulunan Kadıköy, Yenisahra gibi noktalara servisle gidildikten sonra minibüs, otobüs ya da taksiyle üniversiteye ulaşabilirsiniz. Otobüsle ulaşım için kullanılabilecek rotalar şu şekildedir:

  • Kadıköy’den 19F numaralı otobüs tercih edebilirsiniz. Bu rotada 33 duraklık bir seyahatten sonra Yeditepe Üniversitesi Alt Kapı durağında inilmeli ve 8 dakikalık bir mesafe yürünmelidir. 19F ile direkt olarak gidilebileceği gibi aktarma yaparak gidilebilecek rotalar da mevcuttur.

 

  • Yenisahra’dan otobüsle üniversiteye ulaşım için 19 numaraya binip Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında veya 16F numaralı otobüse binip Yeditepe Üniversitesi Alt Kapı durağında inilebilir. İndikten sonra 5 - 8 dakikalık bir mesafe yürüyerek kampüse ulaşılabilir. 

Taksi

İstanbul Havalimanı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne taksiyle ulaşmak isterseniz, yolculuğunuz trafik durumuna ve tercih edilen rotaya göre ortalama 1 saat 20 dakika ile 2 saat arasında sürecektir. Taksiyle ulaşıma ödeyeceğiniz tutar ise; 170 TL - 280 TL arasında olacaktır. Trafiğin yoğun olması durumunda seyahat süresi de tutarı da artacaktır.

Toplu Taşıma

İstanbul Havalimanı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne toplu taşımayla gitmek isterseniz de kullanabileceğiniz pek çok alternatif rota bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

  • İstanbul Havalimanı’nda indikten sonra yaklaşık 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan H-2 Mecidiyeköy otobüsüne binilir. 6 durak sonra Çağlayan’da inip yaklaşık 1 dakikalık yürüme mesafesinden sonra Çağlayan Metrobüs durağına gidilerek 34AS numaralı Söğütlüçeşme metrobüsüne binilir. 7 duraklık bir yolculuktan sonra Uzunçayır Metrobüs durağında inilerek 19 numaralı Ferhatpaşa-Yeditepe Üniversitesi otobüsüne binilir ve Yeditepe Üniversitesi Kampüs noktasında inildikten sonra 5 dakika yürüyerek kampüse ulaşılır.

 

  • Diğer bir rota ise İstanbul Havalimanı’ndan Kadıköy’e ulaşımı sağlayan İST-9 numaralı otobüsü kullanmaktır. İST-9 numaralı otobüsle yapılan seyahatte Yeditepe Üniversitesi’ne ulaşmanın iki yolu bulunmaktadır. Bunlardan ilki; Kavacık durağında inmek ve Kavacık Köprüsü’nde bulunan duraktan 500T numaralı Tuzla-Cevizlibağ otobüsüne binmektir. Bu rotada 500T ile 1 durak gittikten sonra Kozyatağı Metro Durağında inilir. Kozyatağı Metro durağından 18UK numaralı Uzundere-Kozyatağı otobüsüne binilir ve 19 duraklık bir yolculuktan sonra Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inilir. İkinci alternatif ise; Kavacık’ ta değil ondan iki durak ileride bulunan Yenisahra’ da inmektir. Yenisahra’dan da 19 numaralı Ferhatpaşa otobüsüne binilir ve 20 duraklık bir seyahatten sonra Yeditepe Üniversitesi durağında inilir.

 

  • Yeditepe Üniversitesi’ne gitmenin bir diğer yolu da İstanbul Havalimanı’ndan 5 dakika yürüme mesafesinde bulunan H-2 Mecidiyeköy otobüsüne binilmesi ve Mecidiyeköy’den metro bağlantısı yapılmasıdır. Mecidiyeköy’den M2 numaralı Yenikapı-Hacıosman metrosuna binerek iki durak sonra Taksim’de inilir. Taksim’den de Yeditepe Üniversitesinin servisleri kullanılarak kampüse ulaşılabilir. Seyahat süresi uzun olan bu alternatif özellikle Taksim’e uğramak isteyenler için güzel bir yoldur.

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Anadolu yakasında bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne ulaşım, İstanbul Havalimanı’ndan ulaşıma göre çok daha rahat olacaktır. Bu nedenle seçme şansınız varsa Sabiha Gökçen Havalimanı’nı iniş noktanız olarak tercih etmelisiniz. Yeditepe Üniversitesi’ne Sabiha Gökçen’den ulaşmak için kullanabileceğiniz alternatifler şu şekildedir:

Havalimanı Servisleri

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne gitmek için havalimanından kalkan Havabüs servislerinden yararlanılabilir. Havabüs’le ulaşım için 3 güzergahtan yararlanmak mümkündür. Bu güzergahlar şu şekildedir:

  • En kısa rota, Sabiha Gökçen Havalimanı – Yenisahra güzergahında ulaşımı sağlayan servislerdir. Bu güzergahta hizmet veren Havabüs kullanılarak Yenisahra’da inilir. Yenisahra’dan 19 numaralı otobüse binilerek Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında veya 16F numaralı otobüse binilerek Yeditepe Üniversitesi Alt Kapı durağında inilebilir. Bu duraklardan kampüse ulaşım 5 - 8 dakikalık bir yürüme mesafesindedir.

 

  • Bir diğer seçenek Sabiha Gökçen Havalimanı - Taksim güzergahında hizmet veren Havabüslere binip Kavacık’ta inmektir. Bu noktada da 3 rota bulunmaktadır. Bunlardan ilki 500T otobüsüne binip Bostancı Köprüsü durağında inmek ve ardından 19 veya 14KS numaralı otobüslerden birine binerek Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inmektir. İkinci seçenek 500T veya 500L numaralı otobüslerden birine binip FSM Hastanesi durağında inmek ve 19F numaralı otobüse aktarma yaparak Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inmektir.

 

  • Yeditepe Üniversitesi’ne gitmeden önce Anadolu yakasının en güzel ilçelerinden biri olan Kadıköy’e uğramak isteyenler de Sabiha Gökçen Havalimanı – Kadıköy arası sefer yapan Havabüslerden yararlanabilir. Kadıköy’den üniversiteye direkt ulaşmak için de 19F numaralı otobüse binilerek Yeditepe Üniversitesi Alt Kapı durağında inip yaklaşık 8 dakika yürümek gerekmektedir.

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne taksiyle ulaşmak isterseniz, kullanılacak rotaya göre 35-45 dakikalık bir seyahat yapacaksınız demektir. Taksiyle ulaşımda ödeyeceğiniz ücret ise 80 TL – 105 TL arasında değişmektedir. Elbette İstanbul trafiğine denk gelmeniz halinde takside geçireceğiniz süre ve buna paralel olarak da ücret artacaktır.

Toplu Taşıma

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne gidebilmek için toplu taşımadan yararlanılacaksa değerlendirilebilecek birkaç rota bulunmaktadır. Bunlar şu şekildedir:

  • Sabiha Gökçen Havalimanı - Kadıköy arası ulaşımı sağlayan E-11 numaralı otobüsle Yenisahra, Uzunçayır Metrobüs veya Kadıköy duraklarından birinde inilerek Yeditepe Üniversitesi’ne tek bir otobüsle ulaşılabilmektedir. Yenisahra durağında inilirse; 16F numaralı otobüse binilerek Yeditepe Üniversitesi Alt Kapı durağında inip veya 19 numaralı otobüse binilerek Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inip belli bir mesafe yürüdükten sonra kampüse ulaşılabilmektedir. Uzunçayır Metrobüs durağında inilirse; 19, 16F ve 319 numaralı hatlarla direkt ulaşılabilmektedir. Kadıköy’de inilirse de; 19F ve 19S numaralı hatlarla direkt olarak Yeditepe Üniversitesi’ne ulaşılabilmektedir ancak 19S numaralı hatla ulaşımda yaklaşık 24 dakikalık bir yürüme mesafesi bulunduğunun da altını çizmek gerekir.

 

  • Yeditepe Üniversitesine gitmek için tercih edilebilecek diğer bir toplu taşıma alternatifi de bir noktaya kadar otobüsle gidip daha sonra üniversite servislerini kullanmak olacaktır. İstanbul’un pek çok ilçesinden servisle ulaşım imkanı bulunan Yeditepe Üniversitesi’nin bir servis noktası da Bostancı’dır. Bostancı servisini kullanabilmek için Sabiha Gökçen Havalimanı - Bostancı arası ulaşımı sağlayan E-9 numaralı otobüse binip, hattın son durağı olan Bostancı’da inmelisiniz. Bostancı’da indikten sonra servisle kampüse ulaşabilirsiniz.

Bostancı’dan servisle kampüse ulaşabilmek için havalimanında kullanabileceğiniz iki alternatif daha bulunmaktadır. Bunlardan ilki; E-10 numaralı Sabiha Gökçen Havalimanı -Kurtköy/Kadıköy otobüsünü kullanarak Bostancı Köprüsü’nde inmek ve servisle üniversiteye gitmektir. Diğer bir alternatif ise; 16S numaralı Sabiha Gökçen Havalimanı - Uzunçayır Metrobüs/Harem Peronlar otobüsüne binerek yine Bostancı Köprüsü durağında inmek ve servisle kampüse ulaşmaktır.

 

Esenler Otogar’dan Yeditepe Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne gitmek için tercih edilebilecek ulaşım seçenekleri şu şekildedir:

 

Otobüs Firması Servisleri

Şehirler arası seyahatinizde yararlandığınız otobüs firmasının Kadıköy, Üsküdar, Taksim, Bostancı gibi merkezi noktalara düzenledikleri servislere binebilir ve bu noktalardan da Yeditepe Üniversitesi servislerine geçiş yaparak kampüse rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Taksi

Esenler Otogarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne taksiyle gitmek isterseniz yolculuğunuz tahmini olarak 47 – 57 dakika arası sürecektir. Ödeyeceğiniz taksi tutarı ise yoğun trafik durumları hariç 150 TL – 250 TL arasında değişecektir.

Toplu Taşıma

Şehirler arası yaptığınız otobüs seyahatinde son durağınız Avrupa yakasında bulunan Esenler Otogarı olduysa ve Yeditepe Üniversitesi’ne gitmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz rotalar şu şekildedir:

  • Esenler Otogar’dan Yeditepe Üniversitesi’ne en rahat ulaşım yolu 83O numaralı Taksim otobüsüne binmektir. Taksim’de indikten sonra Yeditepe Üniversitesi servislerinden yararlanarak kampüse ulaşılabilir.
  • Esenler Otogar'dan  5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Otogar metro istasyonuna geçerek M1B Yenikapı metrosunu kullanabilirsiniz. Metroda 9 durak geçip Bostancı durağında inebilirsiniz. Daha sonra Üstün Bostancı otobüs durağına yürüyüp C70 Dudullu minibüsüne binerek yaklaşık 22 dakikada 14 durak geçip Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inebilirsiniz.
  • Diğer bir yol seçeneğinde ise Esenler Otogar durağından yine 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan metro istasyonuna geçilir. Bu istasyondan M1B Yenikapı metrosuna binerek Marmaray Yenikapı istasyonunda inilir ve Marmaray kullanılır. Marmaray’dan Ayrılık Çeşmesi durağında inilir. Buradan M4 Tavşantepe metrosuna aktarma yaparak Bostancı istasyonunda inilir ve 2 dakika yürüyüp Bostancı Köprüsü otobüs durağına gelinir. Bostancı Köprüsü’nden 19 Ferhatpaşa/ Yeditepe Üniversitesi otobüsüne binilir ve yaklaşık 22 dakikalık yolculuk sonrasında Yeditepe Üniversitesi kampüsüne ulaşılabilir.
  • Bir başka alternatif rota ise Esenler Otogar metrosunu kullanarak M1B Yenikapı'ya binmek ve yine Marmaray istasyonunda inip Marmaray'ı kullanmaktır. Marmaray’dan Ayrılık çeşmesi istasyonunda inmeniz gerekmektedir. Daha sonra M4 Tavşantepe metrosuna geçiş yapıp Bostancı durağında inmeniz ve Bostancı Köprüsü otobüs durağından 16F otobüsüyle 23 dakikalık bir yolculuk yapmanız gerekmektedir. Sonrasında ise Yeditepe Üniversitesi Alt Kapı durağında inerek 9 dakika yürüyüp kampüse ulaşabilirsiniz.
  • Diğer bir seçenekte ise; Esenler Otogarı’nda bulunan metro istasyonunu kullanarak Yenikapı istasyonunda inip, M2 Hacıosman metrosunu tercih ederek, Şişli'ye geçiş yapabilirsiniz. Şişli merkezden 252 Kartal otobüsüne bindikten sonra Göztepe Köprüsü durağında 19 Ferhatpaşa/ Yeditepe Üniversitesi otobüsüne aktarma yaparak, 23 durak yolculuk yapıp Yeditepe Kampüsü’ne gelebilirsiniz.

 

Harem Otogarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Harem Otogarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne gitmek için tercih edilebilecek ulaşım seçenekleri şu şekildedir:

 

Otobüs Firması Servisleri

Seyahat ettiğiniz şehirler arası otobüs firmasının şehir içi servislerinden yararlanarak Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar gibi noktalara gidebilir ve üniversite servislerinden ya da İETT otobüslerinden yararlanarak kampüse ulaşabilirsiniz.

Taksi

Harem Otogarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne taksiyle ulaşmak isterseniz seyahatiniz ortalama 19 – 26 dakika sürecektir ve taksi ücreti 200 TL - 300 TL arası tutacaktır.

Toplu Taşıma

Şehirler arası yaptığınız otobüs seyahatinde son durağınız Anadolu yakasında bulunan Harem Otogarı olduysa ve Yeditepe Üniversitesi’ne gitmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz rotalar şu şekildedir:

  • Harem Otogarı’ndan 4 dakika yürüyerek Sahil Yolu otobüs durağına geçilir ve 16 numaralı otobüse binilir. Yaklaşık 50 dakikalık bir yolculuk sonrasında Yeditepe Üniversitesi Alt Kapı durağında inerek 8 dakika yürünür ve Yeditepe Üniversitesi’ne ulaşılabilir.
  • Diğer bir yol ise; Harem Otogarı’na 6 dakika yürüme mesafesi uzaklığında bulunan Harem otobüs durağına geçiş yapmaktır. Burada  C319 Gebze otobüslerine binilir ve FSM Hastanesi durağında inilir. Bu duraktan 14KS Sultanbeyli Gölet otobüsüne binerek Yeditepe Üniversitesi’ne geçiş yapılabilir.
  • Bir başka alternatif rotada da; Harem Otogarı’ndan Harem Peronlar 2 durağına yürüyerek 16S Sabiha Gökçen Havalimanı otobüslerine binilebilir.  13 durak sonra FSM Hastanesi durağında inilir ve buradan 19 Ferhatpaşa/  Yeditepe Üniversitesi otobüslerine binerek kampüse ulaşılabilir.
  • Harem Otogarı’ndan Harem Peronlar otobüs durağına yürümek ve bu durakta 16A Pendik otobüslerine binmek de bir diğer seçenektir. Bu otobüsten Acıbadem Köprüsü durağında inmeli ve buradan 19-Ferhatpaşa/ Yeditepe Üniversitesi otobüslerine binmelisiniz. 19 numaralı otobüsten de Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inerek yine kampüse ulaşabilirsiniz.

 

 

Dudullu Otogarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Dudullu Otogarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne gitmek için tercih edilebilecek ulaşım seçenekleri şu şekildedir:

 

Otobüs Firması Servisleri

Seyahat ettiğiniz otobüs firmasının servislerinden yararlanarak Kadıköy, Üsküdar gibi merkezi noktalara gidebilir ve bu noktalardaki üniversite servisleriyle kampüse geçebilirsiniz. Ayrıca Kadıköy’den 19S gibi otobüslerle direkt olarak ya da Üsküdar’dan farklı otobüslerle aktarmalı olarak da kampüse ulaşabilirsiniz.

Taksi

Dudullu Otogarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne taksiyle gitmek isterseniz seyahat süreniz ortalama 6 – 7 dakika, ödeyeceğiniz taksi tutarı ise 100-200 TL dolaylarında olacaktır.

 

Toplu Taşıma

Şehirler arası yaptığınız otobüs seyahatinde son durağınız Anadolu yakasında bulunan Dudullu Otogar olduysa ve Yeditepe Üniversitesi’ne gitmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz rotalar şu şekildedir:

  • Dudullu Otogar noktasından yaklaşık 1 dakikalık bir yürüme mesafesi gittikten sonra Güneyli Sokak noktasından C70 Bostancı minibüsüne binebilir ve 12 duraklık bir seyahatten sonra Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inebilirsiniz.

 

  • Diğer bir yol ise Dudullu Otogar durağından 14ÇK, 19D, 19S veya 19V numaralı otobüslerden birine binmek ve Kayışdağı Yolu durağında indikten sonra Kadıköy – Ferhatpaşa minibüsüne binmektir. Minibüsle 4 durak gittikten sonra Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inilebilir.

 

  • Alternatif bir yol da Dudullu Otogar durağından 14CE, 14ÇK, 19D ya da 19S otobüslerine binmek ve Kayışdağı Arifpaşa İlkokulu durağında inmektir. Buradan da iki dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Kayışdağı İlkokulu durağına gidip 10A numaralı otobüse binilebilir. 5 duraklık bir yolculuktan sonra Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inilebilir.

 

Samandıra Otogar’dan Yeditepe Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Samandıra Otogarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne gitmek için tercih edilebilecek ulaşım seçenekleri şu şekildedir:

Otobüs Firması Servisleri

Samandıra Otogarı’nda indikten sonra seyahat ettiğiniz otobüs firmasının şehir içi servis hizmetinden yararlanarak Kartal, Ataşehir, Ümraniye gibi merkezi noktalara gidebilirsiniz. Bu noktalardan İETT otobüslerine binerek üniversitesi kampüsüne ulaşabilirsiniz. Kartal ve Ümraniye gibi noktalardan üniversiteye ulaşmak için aktarma yapmanız gerekirken, Ataşehir’e gelirseniz 19S otobüsüyle direkt geçiş yapabilirsiniz.

Taksi

Samandıra Otogarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne taksiyle gitmek isterseniz seyahatiniz ortalama 15 dakika sürecektir ve taksi ücreti de 38 TL civarında olacaktır.

Toplu Taşıma

Samandıra Otogar’dan Yeditepe Üniversitesi’ne toplu taşımayla gitmek için; Samandıra Otogar’dan Diş Hastanesi’ne yaklaşık 7 dakika yürüdükten sonra 14KS Kozyatağı Metrosuna binmelisiniz. 19 duraklık bir seyahatten sonra Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inebilirsiniz.

Bu rota dışında aktarmalı alternatif rotalar da mevcuttur ancak bu rotalar hem süre olarak oldukça uzun sürecektir hem de yorucu olacaktır.

 

İstanbul’daki Bazı Merkezi Noktalardan Yeditepe Üniversitesi’ne Ulaşım

Taksim’den Yeditepe Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

İstanbul’un en merkezi noktalarından biri olan Taksim’den Yeditepe Üniversitesi’ne ulaşmak için kullanılabilecek farklı rotalar bulunmaktadır. Bunlardan birkaçı şu şekildedir:

  • Herhangi bir toplu taşıma aracı kullanıp aktarmalarla gitmek istemezseniz, Taksim AKM durağından hareket eden Yeditepe Üniversitesi servisini kullanarak kampüse ulaşabilirsiniz.

 

  • Toplu taşıma kullanıp gezerek gitmek isteyenler için de değerlendirilebilecek farklı yollar mevcuttur. Bunlardan ilki; Taksim’den hareket eden D36 numaralı Taksim - Bostancı dolmuşuna binmektir. D36 ile 10 duraklık bir seyahatten sonra Uzunçayır durağında inilir. Yaklaşık 4 dakikalık bir yürüme mesafesinden sonra Uzunçayır Metrobüs durağından 19 numaralı otobüse binilerek Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inilir. Aynı şekilde D36 ile seyahat edilerek Uzunçayır durağı yerine İETT Üstgöztepe durağında inilip 19F numaralı otobüsle de kampüse ulaşılabilmektedir.

 

  • Bir başka toplu taşıma yolu ise Taksim’den M2 numaralı Hacıosman - Yenikapı metro hattını kullanmak olacaktır. Metro ile başlayan yolculuğu iki şekilde devam ettirmek mümkündür. Bunlardan ilki Yenikapı’ya gidip aktarmayla Marmaray’a binmek ve Ayrılık Çeşmesi durağında inmektir. Ayrılık Çeşmesi’nden üniversiteye gitmek için 19 numaralı otobüse binilebilir veya M4 Tavşantepe metrosuyla Bostancı’ya gidilip Yeditepe Üniversitesi servisinden yararlanılabilir. Alternatif bir rota ise; M2 metrosu ile Şişli - Mecidiyeköy durağına gidip metrobüse aktarma yapmaktır. Metrobüsle Uzunçayır durağında inip; 19,16F veya 319 numaralı hatlar kullanılarak kampüse ulaşılabilir.

 

Beşiktaş’tan Yeditepe Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Beşiktaş’tan Yeditepe Üniversitesi’ne gitmek için kullanılabilecek rotalardan en hızlı olanları şu şekildedir:

  • Beşiktaş’tan Yeditepe Üniversitesi’ne en kolay ulaşım yolu, Beşiktaş’tan kalkan üniversite servislerinden yararlanmaktır.

 

  • İstanbul’da toplu taşımaların en güzel alternatifi; denizin keyfini çıkarmayı sağlayan vapur seyahatleridir. Üniversiteye gitmeden önce güzel bir deniz havası almak isterseniz Beşiktaş sahilden Kadıköy vapuruna binebilirsiniz. Yaklaşık 25-30 dakikalık bir vapur seyahatinden sonra Kadıköy’de inip 19 veya 19F numaralı otobüslerle Yeditepe Üniversitesi’ne ulaşabilirsiniz.

 

  • Beşiktaş’tan ulaşım için diğer bir rota da; Beşiktaş’tan kalkan U1 numaralı otobüse binmek, Zincirlikuyu Metrobüs durağına geçiş yapmak ve 5 durak sonra Uzunçayır’ da inmektir. Uzunçayır’da indikten sonra 19 veya 16F numaralı hatlarla Yeditepe Üniversitesi’ne ulaşılabilmektedir.

Üsküdar’dan Yeditepe Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Üsküdar’dan Yeditepe Üniversitesi’ne gitmek için kullanılabilecek toplu taşıma rotaları şu şekildedir:

  • Üsküdar’dan Yeditepe kampüsüne geçebilmenin en pratik yolu; Üsküdar’dan kalkışla hizmet veren üniversite servisini kullanmaktır.

 

  • Servisle gitmeyi tercih etmeyecek olanlar için en hızlı rotalardan biri Kısıklı’ya geçmektir. Kısıklı’ya gitmek için ortalama 7 dakika yürüyebilir veya minibüs, otobüs ya da taksilerden yararlanabilirsiniz. Kısıklı’dan üniversiteye geçmek için ise iki alternatif bulunmaktadır. Bunlardan ilki Kısıklı’dan M5 metrosuna binip Dudullu’da inmek ve C70 minibüs hattını kullanarak 18 duraklık bir seyahatten sonra Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inmektir. İkinci yol ise Kısıklı’dan 129T numaralı otobüs hattına binmek ve 15 durak sonra FSM Hastanesi’nde inip 14KS Sultanbeyli Gölet otobüsüne aktarma yapmaktır. 14KS otobüsünden de Yeditepe Üniversitesi Kampüs durağında inilir.

 

İstanbulkart Çeşitleri / Dolum Ücretleri / Ulaşım Ücret Tarifesi

İstanbulkart Çeşitleri

İstanbul’da Otobüs, Metro, Metrobüs, Tramvay ve Vapur hatlarında geçiş yapabilmek için kullanılan elektronik kartlara İstanbulkart denilmektedir. İstanbulkartların pek çok çeşidi bulunmaktadır. Biletmatiklerden, online web sitesinden ve İstanbulkart mobil uygulaması üzerinden dolumu yapılabilecek İstanbulkart çeşitleri şu şekildedir:

  • Anonim İstanbulkart: Herhangi bir şekilde kişiselleştirilmemiş, herkesin kullanabileceği ve İstanbulkart İşlem Noktarından ya da pek çok yerde bulunabilecek Biletmatiklerden  kolaylıkla temin edilebilecek kart çeşididir. Anonim karta sahip olmak için ödenmesi gereken kart tutarı 6 TL’dir.

 

  • Mavi Kart (Abonman): Aylık belli bir abonman ücreti verilerek alınabilen kişiselleştirilmiş İstanbulkart türüdür. 3 çeşit Mavi Kart bulunmaktadır:

Bireysel Mavi Kart; online başvuru yapılarak veya direkt İstanbulkart Başvuru Merkezleri’ne gidilerek temin edilebilir. 180 biniş hakkı olan Bireysel Mavi Kart ücreti 10 TL’dir.

Kurumsal Mavi Kart; kurumların kendi çalışanları için toplu olarak aldığı kart türüdür. Bireysel veya kurumsal toplu başvuruyla alınabilir. Kurumsal Mavi Kart ücretleri de 10 TL’dir.

Harcırah Mavi Kart; Harcırah Kanunu kapsamındaki kamu personellerine verilen ve 100 biniş hakkı olan kart türüdür. Online başvuru veya bireysel başvuru ile alınabilir. Harcırah Mavi Kart ücreti de 10 TL’dir.

 

  • İndirimli İstanbulkart: Öğretmen, öğrenci ve 60 yaş üstü kişilerin yararlanabildiği İndirimli İstanbulkartlar, online başvuru ile alınabilmektedir. İndirimli İstanbulkart ücreti 10 TL’dir.

 

  • Ücretsiz İstanbulkart: 65 Yaş Kartı, Belediye Zabıta Kartı, Engelli Kartı, Gazi Kartı, Gazi Ailesi Kartı, Basın Mensubu Kartı, Şehit Eşi ve Ailesi Kartı, Milli Sporcu Kartı, EHS Kartı, TÜİK Kartı, PTT Kartı, Er ve Erbaş Kartı, Anne Kart, Sağlık Çalışanı Kartı ve Muhtar Kartı gibi belirli koşulların sağlanmasıyla alınabilecek ücretsiz taşıma kartıdır.

Anonim / Mavi / İndirimli İstanbulkart Dolum Ücretleri

Anonim ve İndirimli İstanbulkartlara istenilen tutarda yükleme yapılabilirken, aylık abonman ücretiyle kullanılan Mavi Kartların belli bir yükleme tutarı bulunmaktadır. Bu tutarlar; Tam için 275 TL, Öğrenci için 50 TL, Öğretmen ve 60 yaş üstü için 170 TL olarak belirlenmiştir.

 

Ulaşım Ücret Tarifeleri

  • Tam Ücret Tarifesi

Tam ücretlendirmede aktarmasız ilk basım için ücret; 3,50 TL’dir. Aktarma ücretleri ise; 1. Aktarmada 2,50 TL /2. Aktarmada  1,90 TL / 3. Aktarma ve sonrasında ise 1,20 TL’dir.

  • Öğrenci Ücret Tarifesi

Öğrenci ücretlendirmede aktarmasız ilk basım için ücret; 1,70 TL’dir. Aktarma ücretleri ise; 1. Aktarmada 0,75 TL /2. Aktarmada  0,70 TL / 3. Aktarma ve sonrasında ise 0,60 TL’dir.

  • Öğretmen ve 60 Yaş Üstü Ücretlendirme

Öğretmen ve 60 yaş üstü ücretlendirmede aktarmasız ilk basım için ücret; 2,50 TL’dir. Aktarma ücretleri ise; 1. Aktarmada 1,50 TL /2. Aktarmada  1,15 TL / 3. Aktarma ve sonrasında ise 0,75 TL’dir.