Uçak Bileti

Günümüzde maalesef ki vize almak zorlaştığından vizesiz gidebileceğimiz ülkelere olan ilgimiz artıyor. Bu noktada hem yakın olması hem de birbirinden güzel yerlere ev sahipliği yapmasıyla Balkan ülkeleri birçoğumuzun dikkatini çekiyor. Birbirinden güzel yerleri görebilmenize yardımcı olabilecek 1 haftalık vizesiz Balkan ülkeleri seyahat planı hazırlamak istedim.

İtalya Yarımadası’nın doğusu, Anadolu’nun batısında bulunan Balkan ülkeleri, Avrupa kıtasının Güneydoğu kesiminde yer alıyor. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu ülkeler hem sahip olduğu tarihi doku hem de farklı gezilecek yerleriyle keyifli bir tatil yapabilmemizi sağlıyor. Özellikle bir hafta gibi bir süreniz varsa Balkan ülkeleri arasında ön plana çıkan ülkelere gidebilir, buradaki meşhur yerleri gezebilirsiniz. “Balkanlar’da hangi ülkelere gidilebilir?” ve “Nerede kaç gün neler yapılabilir?” cevaplarının hepsine rehberimizden ulaşabilirsiniz.

1 Haftalık Vizesiz Balkan Ülkeleri Seyahat Planı
1 Haftalık Vizesiz Balkan Ülkeleri Seyahat Planı

Bir haftada Balkan bölgesinin altını üstüne getirebileceğiniz bu rotada; Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Kuzey Makedonya ülkelerine öncelik verdim. Hangi gün neler yapabilirsiniz, hangi ülkede nereleri görebilirsiniz hepsini tek tek anlattım. Keyifli bir Balkan tatili planlamak istiyorsanız bu yazım sizin için bir rehber niteliği taşıyabilir. Şehirler veya ülkeler arasında seyahat ederken uçak ve otobüsleri tercih etmeniz avantaj sağlayabilir. Rehberi okuyarak hangi ülkeden nereye, nasıl geçebileceğinizi de öğrenebilirsiniz. Hadi başlayalım!

1 Haftalık Vizesiz Balkan Ülkeleri Seyahat Planı Bosna Hersek

Balkan ülkeleri seyahat planımızda ilk ülkemiz Bosna Hersek. Şahsi fikrim; Bosna Hersek’e 2 gün ayırmamız, doya doya gezmek için yeterli olacaktır. Sabah erken saatlerinde İstanbul’dan Saraybosna’ya gerçekleşen uçuşlar ile ülkeye giriş yapabilirsiniz. Havaalanından araç kiralayarak şehir merkezine varabilir ve başkent Saraybosna’nın birçok meşhur yerini görebilirsiniz. Geziniz sırasında tren ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarından da yararlanabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Konaklamayı nerede yapalım derseniz Saraybosna’daki otelleri tercih etmek daha mantıklı. Böylece birçok önemli yere daha kısa süre içerisinde ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinde her bütçeye uygun otel seçenekleri mevcut. Bosna Hersek’in en büyük şehri olan Saraybosna’da Başçarşı, Latin köprüsü gibi şehrin simgeleşmiş yapılarını görebilirsiniz. İlk gününüzü Saraybosna’daki meşhur yerleri gezerek tamamlayabilir, akşam ise daha önce deneme şansı bulduğum Boşnak mutfağının eşsiz lezzetlerinden olan Boşnak köftesi, Boşnak tatlısını deneyebilirsiniz. Hem doyurucu hem de lezzetli Boşnak köftesi Türk mutfağı lezzetlerine benzer bir lezzet olduğundan bence sevecekseniz.

Ertesi gün erken saatlerde güne başlayıp öncesinden ayarlamış olduğunuz tren veya otobüs biletleriyle Mostar’a gidebilirsiniz. Mostar’da Eskişehir’i gezebilir simgeleşmiş Mostar Köprüsü’nde birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Bosna Hersek’te Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

  • Saraybosna Baş Çarşı
  • Sebil
  • Gazi Hüsrev Bey Camii
  • Latin Köprüsü
  • Saraybosna Tüneli
  • Sarajevo City Hall
  • Mostar Köprüsü
  • Mostar Eski Şehir
  • Koski Mehmed Paşa Camii
  • Blagaj Tekke

Bosna Hersek uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

sırbistan
1 Haftalık Vizesiz Balkan Ülkeleri Seyahat Planı

Bosna Hersek’teki 2 günün ardından otobüsle veya uçakla herhangi bir vize işlemine tabi tutulmadan Belgrad’a geçiş yapabilirsiniz. Sırbistan’ın başkenti olan Belgrad’da gittiğiniz dönemlerde özel bir etkinlik olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Özellikle elektronik müzik seviyorsanız yılın belirli dönemlerinde burada gerçekleşen konser etkinliklerine katılabilirsiniz. Sadece gezme odaklı geldiyseniz Belgrad’da Aziz Sava Katedrali başta olmak üzere görmeniz gereken birçok yeri liste halinde sıralayacağım. Gün içerisinde bu yerleri gezdikten sonra Sava ve Tuna nehirlerinin birleşimi olan bu eşsiz yerde yürüyüş yaparak günü noktalamanızı önerebilirim.

Belgrad gezinizi bir günle sınırlandırabileceğiniz gibi bir etkinliğe katılmanız halinde 2 güne de çıkarıp tüm şehri gezebilirsiniz. İkinci gün ülkenin bir diğer şehri Novi Sad’i de değerlendirebilirsiniz.

Sırbistan’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

  • Kalemegdan Kalesi ve Parkı
  • Knez Mihailova Caddesi
  • Aziz Sava Katedrali
  • Skadarlija
  • Nikola Tesla Müzesi
  • Petrovaradin Kalesi
  • Özgürlük Meydanı
  • Dunavska Caddesi

Sırbistan uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

karadağ

Son dönemlerde Instagram’da vakit geçirirken karşımıza çıkan o güzel yerler genellikle Karadağ’da bulunuyor. Kotor ve Budva başta olmak üzere ülkenin hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle ön plana çıkan çok farklı noktaları bulunuyor. Sırbistan’dan yola çıkmanız halinde kısa süreli bir uçak yolculuğuyla Podgorica Havalimanı’na varabilirsiniz. Buradan araç kiralayabilir veya toplu taşıma otobüsleriyle Kotor merkeze ulaşabilirsiniz. Tatiliniz sırasında ben Kotor’da kalmanızı önereceğim. Burayı bir sahil kasabası olarak gözünüzde canlandırabilirsiniz. Kotor’da mükemmel bir doğa manzarasına sahip evler tutabilir veya otellerden yararlanabilirsiniz. Mevsimsel olarak güzel bir dönemde gidiyorsanız mayolarınızı mutlaka valizinize koymalısınız. Kotor’un sakin ve hafif serin denizinde vakit geçirmek tatiliniz için güzel bir dinlenme molası olabilir.

“Deniz keyfi yapmak istemiyorum gezmek istiyorum.” diyorsanız da Kotor’da mutlaka Eskişehir’e bir diğer adıyla Old Town’a gitmelisiniz. Karadağ deniz ürünleriyle meşhur olduğundan özellikle burada deniz mahsullü makarna denemenizi öneririm. İlk gününüzü baştan aşağı Kotor’da geçirdikten sonra ertesi gün Budva’ya geçmek için hazırlık yapabilirsiniz.

Budva Karadağ’ın en meşhur ve popüler yerlerinden biri. Yine sahil kasabası gibi düşünebileceğiniz bu yer Kotor’a kıyasla daha büyük bir yer. Burada da Budva Old Town’u görebilir özellikle fotoğrafların vazgeçilmezi olan Sveti Stefan Adası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Karadağ’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

  • Kotor Eski Şehir
  • Kotor Kalesi (San Giovanni Kalesi)
  • Kotor Körfezi
  • Budva Eski Şehir
  • Sveti Stefan Adası
  • Hawaii Beach

Karadağ uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

makedonya

Gezi rehberimizin sonuna doğru gelirken sıra Kuzey Makedonya’ya geliyor. Tatilinizin altıncı gününde sabah Kotor’dan öncelikle otobüsle Tiran’a gidin. Tiran’da Ethem Bey Camii, Piramida ve Skanderberg Meydanı’nı gezerek “Makedonya’ya hoş geldim.” diyebilirsiniz. Tüm gün burada gezip ardından önceden almış olduğunuz Üsküp biletinizle akşam saatlerinde Üsküp’e geçebilirsiniz. Bu noktada otobüs yolcuğu avantajlı olacaktır. Tatil genelinde tüm otobüs ve uçak biletlerinizi önceden almanızı öneririm. Bu sayede yer bulamama derdiyle karşılaşmazsınız.

Tatilin son gününde sıra Üsküp’e geliyor. Kuzey Makedonya’nın başkenti olan Üsküp hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir yer. Özellikle Eski Çarşı, Taşköprü ve Makedonya Meydanı gibi Üsküp’ün simgelerini gezebilirsiniz. Burada da gezip Makedonya mutfağının yemeklerini tadarak seyahati sonlandırabilirsiniz.

Kuzey Makedonya’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

  • Makedonya Meydanı
  • Taş Köprü
  • Üsküp Kalesi
  • Eski Çarşı (Stara Čaršija)
  • Milenyum Haçı (Millennium Cross

Makedonya uçak bileti seçenekleri için web sitemizi ziyaret edin.

7 günde Balkan ülkelerinin tüm popüler yerlerini görebilir, unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Nerelere gitmeniz ve neler yapmanız gerektiğinden tüm detaylarla bahsetmeye çalıştım. Turna.com’da Balkan Turları seçeneklerimizi inceleyebilir, size uyan bir tura rezervasyon yapabilirsiniz. Şimdiden hepinize iyi tatiller dilerim!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here