Uçak Bileti

30 Ağustos Zafer Bayramı yaklaşıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’ndaki resmi tatil hafta sonu ile birleşiyor. Toplamda 3 günlük tatil için kısa süreli gezi planları yapılmaya başlandı bile. 3 günlük tatili değerlendirmenin en iyi yolu yurt içi veya yurt dışında farklı rotaları gezmek ve yeni kültürler keşfetmek olabilir.

Peki 30 Ağustos’ta nereye gitmeli? En iyi yurt içi ve yurt dışı tatil rotaları neler? Yaz tatilinde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isterseniz Bozcaada, Cunda, Datça, Kaş 30 Ağustos’ta gidebileceğiniz cazip yurtiçi rotaları olabilir. 

Eğer yurtdışında kısa süreli bir tatil yapmak isterseniz Arnavutluk Ksamil veya Yunanistan’ın Sakız Adası gibi yakın konumda olan rotaları tercih edebilirsiniz. Bozcaada, Sakız Adası, Cunda, Ksamil, Kaş, Datça’da keyifli bir tatil için gezebileceğiniz yerlere gelin birlikte bakalım.

Ege sahillerine açılan Bozcaada Çanakkale’ye oldukça yakın konumdadır. Rum mimarisini yansıtan geleneksel evleri, begonvil bezeli arnavut kaldırımlı sokakları, ince kumlu ve geniş plajları ile Türkiye’nin önemli turistik yerleri arasında yer alır.

Mobil Uygulama

 Hemen hemen her mevsim yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilen Bozcaada 30 Ağustos Zafer Bayramı tatili için cazip bir seçenektir. Yazın son günlerinde deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için ideal. Ayrıca doğal güzellikleri ve tarihi eserleriyle gezilebilecek pek çok alternatif yere sahiptir.

İstanbul, Bursa, Balıkesir, İzmir gibi önemli merkezlere de oldukça yakın konumda olan Bozcaada’ya feribot seferleriyle kolaylıkla ulaşmanız da mümkündür. Bozcaada’nın birbirinden güzel turistik yerlerini gezebilir, burada sevdiklerinizle keyifli ve unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Bozcaada’da deniz keyfi yapmak isterseniz Akvaryum ve Ayazma Plajı, Bakir Koy gibi kumsalları tercih edebilirsiniz. Ege Denizi’ne açılan kumsalları ile yazın son zamanlarında kum, deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Bozcaada’da gerçekleştirilen tekne turlarına katılarak Bozcaada’nın yeşil tabiatında birbirinden etkileyici doğa fotoğrafları çekerek tatilinizi farklı aktivitelerle geçirebilirsiniz. 

Adanın yerel kültürünü ve geleneklerini keşfetmek tarihini daha yakından tanımak isterseniz Kemallı Köyü, Polente Feneri, Bozcaada Kalesi, tarihi yel değirmenleri ve Bozcaada Müzesi’ni gezebilirsiniz.

Cunda Balıkesir Ayvalık’ta yer alan Türkiye’nin gözde turistik adalarından. Organik köy kahvaltıları, geleneksel taş mimarili evleri, birbirinden güzel turistik yerleri ile sakin ve huzurlu bir tatil beldesidir. Özellikle yaz aylarında oldukça kalabalık olsa da sonbahara doğru sakinleşen atmosferi ile huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için cazip bir seçenektir.

Cunda bir diğer adıyla Alibey Adası Marmara ve Ege Bölgesi’ne yakın konumda olduğundan kısa süreli tatil yapmak isteyenler için oldukça idealdir. Adaya kara yolu ve deniz yoluyla ile kolaylıkla ulaşılabilir. 1920’li yıllara kadar Rum yerleşimi olan adaya Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yaşanan mübadele de Giritli muhacirler yerleştirilmiştir. 

Eski bir Rum kasabası olan Cunda’da yer alan geleneksel taş evlerde bu medeniyete ait izlere rastlanır. Küçükköy’de yer alan geleneksel evleri ziyaret ederek Rum mimarisinin izlerini daha yakından inceleyebilirsiniz. Denizin tadını çıkarmak isterseniz adada bulunan Ortunç Koyu, Kleopatra Plajı, Patriça Koyu, Sobe ve Çataltepe Plajı gibi altın kumlu, uzun şeritli kumsalları tercih edebilirsiniz. 

30 Ağustos tatilinde yurt dışına gitmeye ne dersiniz? Sakız Adası Yunanistan’ın önemli turistik tatil beldeleri arasında yer alır.

Çeşme Limanı’ndan kalkan Sakız Adası feribot seferleri ile adaya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Üstelik kapıda vize uygulamasıyla adaya kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Kısa bir feribot yolculuğu ile ulaşabileceğiniz bu keyifli adada gezilecek çok yer var.

Sakız Adası taş işçiliği ile inşa edilen yel değirmenleri, yörenin tarihini aydınlatan müzeleri, Ege Denizi’ne açılan kumsallarıyla meşhurdur. Adanın köklü geçmişini keşfetmek isterseniz Arkeoloji Müzesi, Jüstinyen ve Bizans Müzesi, Agia Markella Manastırı, Heraklion Bahçeleri, Denizcilik Müzesi gibi kültürel ve turistik değeri yüksek tarihi yerlerini gezebilirsiniz. Adada kalabalıktan uzak, doğa ile iç içe vakit geçirmek için Agio Galas Mağarası, Balık ve Koyun Adası oldukça cazip bir seçenek. Sakız Adası’nda keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

3 günlük resmi tatilde keyifli tatil yapabileceğiniz bir diğer rota Datça. Yemyeşil doğası, tarihi ve turistik yerleri, etkileyici Ege Denizi manzaraları ile gözde tatil rotaları arasında yer alır. Muğla’ya bağlı Datça özellikle deniz keyfi yapmak isteyenlerin uğrak yeridir.

Datça Yarımadası üzerine kurulu yerleşim yaz mevsimlerinde oldukça kalabalık bir atmosfere sahiptir. Yaz turizmi popüler tatil yerlerinden biri olan Datça’nın antik kentlerinde tarihi geziler yapabilir, beldenin koy ve plajlarında Ege’nin serin sularının tadını çıkarabilirsiniz.

Datça gezilecek yerler

Datça gezinize Kızlan Değirmenleri olarak bilinen, bölgenin önemli sembolleri arasında yer alan taş işçiliğiyle öne çıkan tarihi eserleri ziyaret ederek başlayabilirsiniz. Yerleşimin tarihine şahitlik etmek isterseniz Knidos Feneri, Knidos Antik Kenti, Datça Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Datça tarihi eserleriyle olduğu kadar yemyeşil doğasıyla da meşhurdur. Tatiliniz süresince doğa ile başbaşa vakit geçirmek isterseniz Ovabükü, Karia Yolu, Tekesuyu Mağarası, Gebekum Tabiat Parkı gibi turistik yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Antalya’nın popüler tatil beldelerinden Kaş Akdeniz sahillerine uzanan kumsallarıyla meşhurdur. Kaş’ta yüzme, su sporları, tekne turları, doğa fotoğrafçılığı gibi birbirinden farklı aktiviteler gerçekleştirmeniz mümkündür. 

Kaş tatilinizde bölgede yer alan antik kentleri de gezebilirsiniz. Demre, Likya Uygarlıklar Müzesi, Antiphellos Antik Tiyatrosu, Xanthos ve Patara Antik Kenti Kaş’ta ziyaret edebileceğiniz tarihi alanlar olarak öne çıkar. 

kas antalya

Kaş’ta ziyaret edebileceğiniz bir diğer turistik yer Kekova ve Batık Şehir. Kaş merkez veya Kekova’dan kalkan tekne turları ile Batık Şehri ziyaret edebilirsiniz. 2.yy’da gerçekleşen depremlerden dolayı sular altında kalan Dolkisthe Antik Kenti Kaş’ta ziyaret edebileceğiniz sıradışı atmosferiyle öne çıkan turistik yerlerden biridir. Antik kent içerisinde bulunan tarihi kalıntılar su altında kolaylıkla görülebiliyor. 

Antalya Kaş’ta doğa ile iç içe vakit geçirmek isterseniz Üçağız, Kalkan, Saklıkent Kanyonu, Kaleköy gibi birbirinden etkileyici doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. Saklıkent Kanyonu’nda rafting, zipline gibi macera dolu doğa sporları yapabilirsiniz.

30 Ağustos Zafer Bayramı tatilinde Balkanlara seyahat etmeye ne dersiniz? Üstelik seyahat için vize işlemleriyle uğraşmaya gerek yoktur. Vizesiz ziyaret edebileceğiniz ülkelerden biri olan Arnavutluk’ta ailece keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Ksamil gezi rehberi

Arnavutluk’un Maldivleri olarak bilinen Ksamil tatil için oldukça cazip bir seçenektir. İyon ve Adriyatik Denizi’ne açılan sahilleri ile yazın son günlerini keyifli bir tatil yaparak geçirmek isteyenler için idealdir. Tertemiz kumsalları, turkuaz suları, altın kumlu ve geniş plajları ile deniz, kum ve güneşin tadını Ksamil’de çıkarabilirsiniz. 

Etkileyici Adriyatik denizi manzaralarına sahip turistik belde de özellikle gün batımını izlemek oldukça keyiflidir. Fotoğrafçılık gibi aktiviteleri seviyorsanız gün doğumu ve gün batımında Ksamil’de birbirinden etkileyici görüntüler yakalayabilirsiniz. 

Ksamil’de deniz keyfi yapmak için Lori Plajı, Mavi Göz gibi kumsalları tercih edebilirsiniz. Ayrıca bölgede Butrint Antik Kenti, Sarande gibi tarihi ve turistik değeri yüksek yerleri de gezebilirsiniz. Ksamil’i keşfetmek için uçak bileti seçeneklerini karşılaştırabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here