Uçak Bileti

Komşu ülke Yunanistan‘ın başkenti Atina, tarihi ve kültürel dokusuyla Avrupa’nın en önemli yerleşim yerlerinden. Türkiye’ye yakın olması ve ulaşım kolaylığı nedeniyle Türklerin de çok tercih ettiği seyahat rotaları arasında bulunan bu şehir, Eski Yunan Medeniyeti’nin izlerini taşıyor. İsmini Barış Tanrıçası olarak bilinen Athena’dan alan Atina, köklü tarihinin yanı sıra nefis yemekleriyle de sizi kendine hayran bırakacak.

Atina’da Görmeniz Gereken 5 Yer

1. Akropolis

Akropolis (Acropolis), şehrin en yüksek tepelerinden birinde yer alıyor. Şehrin hemen hemen her yerinden görebileceğiniz bu yapının isim anlamı da ‘Yukarıda bulunan şehir’. Atina Osmanlı hakimiyetindeyken cephanelik olarak kullanılan Akropolis’te, o dönem yaşanan bir patlama nedeniyle uzun süren bir restorasyon çalışması yapıldı. Günümüzde milyonlarca turistin ziyaret ettiği bu yapı eşsiz manzarasıyla da ünlü.

2. Atina Parthenos Tapınağı

Akropolis’in en büyük tapınağı olan Atina Parthenos Tapınağı, Milattan Önce 480 yılında Tanrıça Athena için inşa edildi. Muhteşem mimarisi ve büyüleyici atmosferiyle şehrin en çok ziyaret edilen yapılarından biri olan bu tarihi tapınak, Yunan mimarisinin en etkileyici ve önemli örnekleri arasında kabul ediliyor.

3. Plaka

Mobil Uygulama

Atina’nın eski şehir bölgesi olarak ünlenen Plaka semti, tarihi evleri, dar sokakları ve sabah kadar süren eğlencelerin yaşandığı tavernalarıyla oldukça popüler. Eğer bu eğlencelerin bir parçası olup, şehirde unutulmaz bir gece yaşamak istiyorsanız Monastraki Meydanı ile Sintagma Meydanı arasında yer alan bu semte mutlaka gitmelisiniz.

4. Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi

Tamamını gezmek için en az üç dört saatinizi ayırmanız gereken Atina Ulusal Arkeoloji Müzesi, eski Yunan eserlerine meraklı olanlar için kaçırılmayacak bir adres. Zira bu müze dünyanın en zengin eski Yunan eserleri koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. 48 farklı odada sergilenen bu eserler arasında Kore (genç kadın) ve Kuros (genç erkek) heykelleri ile Agamemnon’un maskesi gibi değerli parçalar bulunuyor.

5. Sintagma Meydanı

Sintagma Meydanı, şehrin en kalabalık ve hareketli yerlerinden. 1843 yılında kralın yetkilerini sınırlamak için başlatılan bir ayaklanma nedeniyle Sintagma (anayasa) ismini alan bu meydanın çevresinde Yunan Parlamentosu da yer alıyor. Bu şehre gittiğinizde Sintigma’nın yanı sıra tavernalarıyla ünlü Monastraki Meydanı‘nı da görmelisiniz.

Antik Agora, Zeus Tapınağı, Erekhtheion, Athena Nike Tapınağı (Temple of Athena Nike),Hephaestus Tapınağı (Temple of Hephaestus), Kotzia Meydanı(Kotzia Square), Omonia Meydanı (Omonoia Square), Dionysos Tiyatrosu gibi sayısız turistik yapı ve yere ev sahipliği yapan bu şehri daha yakından tanımak için Atina uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz. Yunanistan, Avrupa Birliği üyesi olduğu için bu ülkeye bir seyahat planlamadan önce Schengen vizenizi almayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here