Uçak Bileti

Lübnan’ın başkenti ve en büyük şehri olan Beyrut, ülkenin en büyük ve ana limanına sahip. Tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan bu köklü şehir, dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında yer alıyor. Tarih boyunca dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan şehir, birçok medeniyetle iç içe geçmiş zengin kültürel dokusuyla da öne çıkıyor. Muhteşem güzelliğiyle Orta Doğu’nun Paris’i olarak nitelendirilen şehir, 1970’lerde başlayıp yaklaşık 20 yıl süren iç savaş nedeniyle bir hayli hasar görmüş. Savaşın tamamlanmasının ardından adeta küllerinden doğan bu şehir, eski parlak günlerine doğru hızla ilerliyor.

Beyrut Sokaklarında Görülecek 5 Harika Yer

1. Beyrut Ulusal Müzesi

Lübnan’daki arkeoloji eserlerinin ana müzesi olan Beyrut Ulusal Müzesi (The National Museum of Beirut), 1942 yılında açıldı. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra toplanmaya başlanan koleksiyonla açılışı müzenin zemin katında 83 parçadan oluşan lahitler, mozaik heykeller, üst katında ise tarih öncesi çağlardan Orta Çağ Memluk Dönemi’ne kadar uzanan yaklaşık bin 300 eser sergileniyor.

2. El Ömer Camii

Şehirde Al-Omari Camii ismiyle bilinen El Ömer Cami (Al-Omari Mosque), 12. yüzyılda Saint John’un eski Haçlı kilisesi olarak inşa edildi. Lübnan İç Savaşı sırasında hasar gören ve onarıma alınan bu yapı, İslam mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak görülüyor. Dış tasarımıyla olduğu kadar içerideki görünümüyle de büyüleyen bu yapı, şehrin en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden.

3. Aziz George Yunan Ortodoks Katedrali

Mobil Uygulama

Beyrut Ortodoks Başpiskoposluğu’nun, Yunan Ortodoks Büyükşehir Piskoposu’nun koruması altında bulunan St. George Yunan Ortodoks Katedrali, ihtişamlı görünümüyle hayranlık uyandırıyor. Şehrin en eski kilisesi olan Anastasi Romano-Bizans Katedrali üzerine inşa edilen bu kilise, 1998-2003 yılları arasında yapılan restorasyon çalışmalarının ardından günümüzdeki görünümüne kavuşmuş.

4. Nicolas İbrahim Sursock Müzesi

Lübnanlı koleksiyoncu Nicolas Sursock’un sanatın desteklenmesi ve geliştirilmesi için Lübnan halkına bıraktığı bir konağın müzeye dönüştürülmesiyle meydana gelen ve 1961 yılında açılan Nicolas İbrahim Sursock Müzesi (Sursock Museum), Beyrut’un merkezinde yer alan modern ve çağdaş bir sanat müzesi olarak anılıyor.

5. Roma Hamamı Kalıntıları

Romalıların şehre bıraktığı sayısız tarihi eserden biri olan Roma Hamamı Kalıntıları (Roman Bath Vestiges), Parlemento binasının arka kısmında yer alıyor. Arkeolojik kazılar sonucunda bir kısmı gün yüzüne çıkarılan bu kalıntıları daha yakından görmek için merdivenleri kullanmak gerekiyor.

Siz de, Lübnan uçak bileti fırsatlarına göz atarak, bu etkileyici Lübnan şehrini ve yeniden diriliş mücadelesini yakından görme şansı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here