Uçak Bileti

Düğün hazırlıkları, ev telaşı derken düğün tarihine kadar olan dönem keyifli yorgunluklardan oluşuyor. Düğün tarihini belirledikten sonra sıra belki de en güzel telaşlardan biri olan balayı tatili planlamasına geliyor. Türkiye genelinde en çok tercih edilen, romantik atmosferiyle ön plana çıkan otelleri araştırdım ve sizin için bir araya getirdim. En romantik balayı otelleri listesi oluştururken her kişinin balayı tatilinden beklentilerinin farklı olabileceğini göz önünde bulundurarak farklı seçeneklere yer verdim. Bu listede iç ısıtan, samimi butik oteller bulabileceğiniz gibi, lüks özelliklerden oluşan ve tatilde aklınıza gelebilecek her şeye ulaşabileceğiniz oteller de bulabilirsiniz.

Unutulmaz bir balayı tatili yapabileceğiniz ve “tüm telaşa değdi” diyerek, yeni evinize dinlenerek döneceğiniz bu otellerde güzel vakit geçireceğinizi düşünüyorum. Tatiliniz sonrasında yorumlarınızı da yazının altında bulunan yorumlar kısmına bekliyorum.

Türkiye baştan aşağı bir tatil cenneti ama balayı tatili için özellikle bazı bölgeler tercih ediliyor. Genellikle ilkbahar, yaz ve sonbahar dönemlerinde Ege ve Akdeniz bölgeleri öncelikli oluyor. Kış düğünü yapıyorsanız ve kışın gidecek bir tatil bölgesi arıyorsanız bence rotayı biraz da Anadolu’ya çevirmek gerekiyor. Özellikle Kapadokya’da bakınca hayran kaldığım otellerden birini bu nedenle kış çiftleri için de listeye eklemek istedim.

Havaların güzel olduğu dönemlerde yapılacak balayı tatillerinde elbette ki çevredeki farklı aktiviteleri de değerlendirebilirsiniz. Örneğin gittiğiniz bölgede dalış yapabilir, macera tutkunu bir çiftseniz Fethiye bölgesinde yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Yok ben sakinlik ve dinginlik istiyorum diyorsanız bunun için sizlere Kaş ve Marmaris’te birkaç otel önerim olacak. Lüks seçenekler arayanlar için de Bodrum’dan öneriler sunacağım.

Mobil Uygulama

Lafı daha fazla uzatmadan hangi bölgelerden hangi otelleri seçtiğime bir göz atın derim. Şimdiden sizlere romantizm dolu, unutamayacağınız bir balayı tatili geçirmenizi diliyorum ve otellere geçiyorum.

Turna.com’da gideceğiniz bölgeyi ve tarihlerinizi girerek bölgedeki tesisleri görüntüleyebilir ve otel rezervasyonu oluşturabilirsiniz.

İlk önerim lüksü seven çiftler için geliyor. Rixos Premium Göcek yalnızca yetişkinlerin konaklayabileceği, baştan aşağı her bir detayın düşünüldüğü bir otel. Her şey dahil konaklama seçeneği sunan bu otelde 5 yıldızlı bir tatil köyüne yakışır bir hizmet alıyorsunuz. Fethiye’nin meşhur bölgelerinden olan Göcek’te bulunan bu otelin kendine ait mükemmel bir koyu bulunuyor. Gün içerisinde deniz keyfi yaparken koya yanaşan birbirinden güzel lüks tekneleri de görebiliyorsunuz.

Sadece Fethiye’nin değil Muğla’nın da en lüks otellerinden biri olan Rixos Premium Göcek’te balayı çiftleri için süit odalar sunuluyor. Otel oldukça geniş olsa da otelin genelinde hem doğal güzelliklerden gelen hem de çalışanların kibarlığı ile yaratılan atmosfer sayesinde huzuru hissedebilirsiniz.

Fethiye’nin meşhur beldesi Ölüdeniz’de bulunan Jade Residence Belcekız Plajı’na sıfır konumda bulunuyor. Otelin her bir noktasında asırlık zeytin ağaçları bulunması günün her saatinde kendinizi doğanın içindeymiş gibi hissetmenizi sağlıyor. Sadece birkaç adımda plaja ulaşabileceğiniz gibi dilerseniz bu zeytin ağaçları tarafından çevrilmiş olan havuz alanında da havuz keyfi yapabilirsiniz.

Sakin atmosferi ve genellikle müdavimleri tarafından tercih edilen bu otelde farklı oda seçenekleri de bulunuyor. Balayı tatili için i özellikle deluxe odalarını tercih etmenizi öneririm. Samimi ortamı, doğal güzelliklerin içerisinde bulunması ve Ölüdeniz’e de oldukça yakın olması sayesinde burada yılın 4 mevsimi balayı tatili yapabilirsiniz.

Ekstrem sporlarla uğraşmayı seven macera tutkunu bir çiftseniz ve balayı tatili için çılgınca şeyler planlıyorsanız da burada kalabilirsiniz. Ölüdeniz ekstrem sporların merkezi olduğundan otelin Ölüdeniz’de bulunması sizlere ulaşım kolaylığı sağlayacaktır.

Bahar ve yaz aylarındaki balayı tatilleri için önerilerime devam etmeden önce kışın yapılacak balayı tatili için bir öneri sunmak istiyorum. Kışın romantik bir balayı tatili için bence Kapadokya’dan daha güzel bir seçenek olamaz. Cappadocia Alaz Cave Otel, bölgedeki en popüler otellerden biri. Kapadokya’nın büyülü atmosferinde, bu otel sayesinde masalsı bir balayı tatili geçirebilirsiniz.

Cappadocia Alaz Cave Otel taş duvarlarıyla farklı bir mimariye sahip. Şehre tepeden bakacağınız otelde sabah saatlerinde mükemmel bir Nevşehir manzarasına karşı kahvaltı edebiliyorsunuz. Bir de Nevşehir karlarla kaplıysa gerçekten de kendinizi bir peri masalı içerisindeymiş gibi hissedebilirsiniz.

Otelle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak ve rezervasyon yaptırmak isteyenler için linki aşağıya bırakıyorum.

Samimi, sevecen, romantik ve unutulmaz bir tatil için rotamızı Kaş’a çeviriyoruz. Kimse tarafından rahatsız edilmeden, sadece dilediğiniz zaman şehir kalabalığına karışmak istediğiniz bir tatil istiyorsanız KaşKöy Hotel sizin için nokta atışı bir adres olabilir. Denize sıfır bulunan iskelesinden dilediğiniz zaman denize girebilir veya kısa süre içerisinde Kaş’ın eğlenceli ve renkli hayatına dahil olabilirsiniz. “Biz sadece baş başa doğal güzellikleri izlemek ve dinlenmek istiyoruz.” diyenler de tüm tatil boyunca otelde vakit geçirmekten kesinlikle sıkılmayacaktır.

Her bir odası deniz manzaralı olan bu otelde lezzetli yemekler yiyebilir, güler yüzlü bir hizmet alabilirsiniz. Oda sayısı sınırlı olduğundan KaşKöy Hotel’e karar vermeniz halinde aksatmadan rezervasyon yaptırmanızı öneririm.

Antalya’nın gözbebeklerinden olan Kaş’ın meşhur mahallesi Kalkan’dayız. Buqqva Residence butik otellerden hoşlanan, mütevazı bir balayı tatili geçirmek isteyen çiftler için listemize ekliyorum. Güler yüzlü bir hizmet alabileceğiniz, tertemiz odalarda dinlenip, mükemmel bir manzarayla kendinizi doğal güzelliklere doyuracağınız bu adreste unutulmaz bir balayı tatili yapabilirsiniz. Nezih ortamı ile dikkat çeken bu oteli bence değerlendirebilirsiniz.

Kısa süre içerisinde kalkan halk plajına ulaşabileceğiniz gibi havuz keyfi yapmak istiyorum diyorsanız otelin havuzundan yararlanabilirsiniz.

Marmaris’in küçük ve sevimli bir beldesi olan Bozburun’da bulunan Bozburun Hotel Aphrodite, denizin hemen yanında, yemyeşil ağaçların arasında kalan bir otel. Bölgenin eski işletmelerinden biri olarak hizmet sektörü nedir gerçekten bilen bu yerde romantik detaylarla bezeli bir balayı tatili yapabilirsiniz.

Bozburun Hotel Aphrodite’de özellikle akşam saatlerine hayran kalacağınızı düşünüyorum. Birbirinden lezzetli yemekler servis eden otelin tüm restoran masaları denize karşı konumlanmış ve akşam saatlerinde ortama günbatımı manzarası dahil oluyor. Sadece manzarayı gözünüzde canlandırın; Marmaris’in turkuaz denizi, kuş sesleri, gün batımı ve yanınızda eşiniz…

Marmaris’in en popüler yerlerinden biri olan İçmeler, yemyeşil ağaçlarla çevrili, cam gibi deniziyle bilinen sevilen bir koy. Marmaris Park Hotel, işte tam da bu doğal güzelliklerin ortasına kurulmuş 4 yıldızlı bir otel. Otel odanızdan çıkıp sadece birkaç dakika içerisinde bu doğa harikası koya ulaşabiliyorsunuz.

Otel eski bir işletme olup her yıl binlerce yerli yabancı turiste kapılarını açıyor. Sunduğu hizmetle herkesten tam puan topluyor. Özellikle balayı tatilindeyken yediği önünde yemediği arkada bir konsept arayışındaysanız üstün hizmetiyle burayı değerlendirmenizi öneririm.

“Fiyatı sorun değil ben unutulmaz bir balayı tatili geçirmek ve lüksü hissetmek istiyorum.” diyen coşkulu çiftler için de bir önerim var. Titanic Luxury Collection Bodrum, dünya çapında bilinen Titanic otel farkını yaşatan bir yer. Oldukça geniş bir alana yayılan tatil köyü Güvercinlik’te bulunuyor. Birbirinden güzel oda seçenekleri bulunan otelde balayı tatilinize yaraşır bir oda tutabilirsiniz. A’dan Z’ye her detayın düşünüldüğü bu otel, gerçekten de 5 yıldızın hakkını veriyor.

Titanic Luxury Collection Bodrum’un listedeki en lüks otel olduğunu söyleyebilirim. Otel sınırlarından adım atar atmaz karşılaşacağınız hizmetle kendinizi bir kraliyet üyesi gibi hissedecekseniz.

Tatil boyunca otelde vakit geçirme fikri her çift için cazip bir fikir olmayabilir. Güzel bir otelde kalalım ama çevreyi gezip, eğlence hayatına dahil olalım diyenler için çok hoş bir yer seçtim. Oda Bodrum Gümüşlük, isminden de anlaşılacağı üzere Bodrum’un birbirinden güzel restoranlarıyla ön plana çıkan Gümüşlük bölgesinde bulunuyor. Modern mimariyle inşa edilmiş bu otelin her bir odası birbirini tamamlayan eşyalarla döşenmiş. Odanıza yürürken geçtiğiniz koridorda bile bu bütünlüğü görebiliyorsunuz. Konum itibari ile de çevreyi gezmeniz ve gece hayatına dahil olmanız için avantajlı bir yerde.

Oda Bodrum Gümüşlük ile ilgili bir diğer söylemek istediğim şeyse evcil hayvan kabul ediyor olması. “Biz tüylü yavrumuzdan balayı tatilinde de ayrılamayız diyorsanız.” burası biçilmiş kaftan.

Otel önerilerimde sona gelmişken sizi Çeşme’ye götürüyorum. Çeşme’nin Boyalık Plajı’nda bulunan Boyalık Beach Hotel & Spa Çeşme dilediğiniz zaman deniz keyfi yapabileceğiniz, dilediğiniz zaman kolayca Çeşme’nin hareketli hayatına dahil olabileceğiniz bir konumda. Bu nedenle hem gezmek isteyenler hem de lüksü arayanlar Boyalık Beach Hotel & Spa Çeşme’yi tercih edebilirler.

5 yıldızlı bir otel olan bu yerde spa hizmetleri de bulunuyor. Bölgenin eski ve bilinen bir oteli olması Çeşme’de lüks bir otel tatili denilince akıllara ilk gelen adreslerden birinin Boyalık Beach Hotel & Spa Çeşme olmasını sağlıyor. Hal böyle olunca ben de burayı balayı tatiliniz için önermek istedim. Deniz, kum, güneş ve eğlence dörtlemesiyle her anınızı keyifle geçirebileceğiniz bir balayı tatili için burayı tercih edebilirsiniz.

Balayı Oteli Ne Zaman Ayarlanmalı?

Balayı oteli düğün tarihinin belirlenmesinden sonra ertelemeden ayarlanmalı. Otelin istenilen tarihlerde müsait olabilmesi ve çeşitli oda seçenekleri sunması için önceden hareket etmeniz hayalinizdeki tatil yapabilmenizi sağlayabilir.

Otellerde Balayı Konsepti Nedir?

Özellikle 4 ve 5 yıldızlı otellerin balayı çiftleri için farklı paketleri olabilir. Daha lüks ve geniş odalarda konaklama, ultra her şey dahil seçeneklerden yararlanma, spa merkezinde masaj hakkı gibi seçenekler bir arada sunulabilir. Lüks ve kapsamlı bir hizmet almak istiyorsanız otel rezervasyonunuz sırasında balayı çift olduğunuzu belirterek otelin balayı konsepti olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

En romantik balayı otelleri birbirinden farklı özellikleriyle ön plana çıkıyor. Hangisini seçeceğiniz konusunda kararsızsanız sizler için bir önerim var. Müstakbel eşinizle birlikte düşünün ve balayı tatilinizden neler beklediğinizi not alın. Ardından isteklerinizle en çok uyuşan oteli tercih edin. İnanın bahsettiğim otellerin her biri birbirinden güzelken, beklentilerinize uygun olan adres sizin için doğru adres olacak. Herkese sevgiler.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here