Uçak Bileti

Güneydoğu Asya ve Okyanusya’da bulunan, 17 bin 508 adadan oluşan Endonezya, 264 milyonu aşan nüfusuyla dünyanın en fazla nüfusa sahip dördüncü ülkesi.

Aynı zamanda dünyada en kalabalık Müslüman nüfusa sahip olan ülke unvanını taşıyan Endonezya, etkileyici kumsalları, el değmemiş muhteşem adaları, kültürel farklılıkların hissedildiği, 24 saat hareketin bitmediği sokakları ile Güneydoğu Asya’nın heyecan verici destinasyonu.

Endonezya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

Endonezya Hakkında Bilgiler

Ülke Resmi Adı: Endonezya Cumhuriyeti
Ülke Konumu: Güneydoğu Asya/Okyanusya
Başkent: Jakarta (Cakarta)
Komşuları: Endonezya kuzeyde Malezya, doğuda Doğu Timor ve Papua Yeni Gine, güneyde ise Avustralya ile komşu
Yönetim Şekli: Başkanlık sistemli üniter cumhuriyet
Yüzölçümü: 1 milyon 904 bin 569 km2
Telefon kodu: +62
Para birimi: Endonezya Rupiahı
Nüfus: 264 milyon (2017) Dünya Bankası
Resmi dilleri: Endonezce, Malayca
Din: İslam (%87.18) Hristiyanlık (%9.87) Hinduizm (%1.69) Budizm (%0.72) Konfüçyanizm ve diğerleri (%0.56)
Alfabesi: Latin alfabesi
Yerel Saat: Endonezya merkezinde yerel saat Türkiye‘den 6 saat ileride. Endonezya Doğu Bölgesi 7 saat, Batı Bölgesi ise Türkiye’den 5 saat ileride
Trafik akışı: Soldan
İnternet uzantısı: .id
Popüler kentleri: Jakarta, Bali, Batam, Medan, Lombok, Surabaya
İklim/Hava Durumu: Endonezya’da muson ve tropikal iklim özellikleri görülüyor. Ülkede nisan ve ekim arasındaki dönem kuru sezon, kasım ve mart dönemi ise yağışlı sezon olarak adlandırılan iki farklı mevsim yaşanıyor. Yıl boyunca ortalama sıcaklık yüksek seviyede.
Endonezya’ya Ne Zaman Gidilir? Nisan ve ekim ayları arasındaki kuru dönem ülkeyi ziyaret etmek için en doğru zaman.

Endonezya mutfağı

Güneydoğu Asya ile Okyanusya arasında konumlanan Endonezya’da ülke mutfağı ülkenin coğrafi konumu ile farklı etnik köken, dini inanış ve kültürel yapıdan gelen yerel halkı nedeniyle çeşitlilik gösteriyor. Endonezya mutfağında ağırlıklı olarak pirinç hakim. Deniz ürünleri ve et ürünleri de pirincin yanında sıklıkla tüketilen ana besin grupları. Nüfusun önemli bir bölümünün geçim sıkıntısı yaşadığı ülkede evde yemek pişirme oranı bir hayli düşük. Birçok kişi sokaklarda satılan tezgahlarda karnını doyurmayı tercih ediyor.

Endonezya bayrağı

Endonezya Cumhuriyeti’nin resmi bayrağı 17 Ağustos 1945’ten beri kullanılıyor. Bayrağın tarihi kökeni 13. yüzyılda kurulan Majapahit İmparatorluğu’nun bayrağına uzanıyor. Günümüzde kullanılan Endonezya bayrağı ilk olarak 17 Ağustos 1945 günü kutlanan Endonezya Bağımsızlık Günü’nde halka tanıtıldı ve göndere çekildi.

Singapur ve Polonya bayraklarına oldukça benzeyen Endonezya bayrağı Monako bayrağı ile oranı dışında biçim olarak bire bir aynı. Oldukça basit ve akılda kalıcı bir tasarıma sahip olan Endonezya bayrağı üstte kırmızı, altta beyaz olmak üzere iki eşit büyüklükteki şeritten oluşuyor.

Endonezya bayrağı üzerindeki kırmızı renk cesareti, beyaz renk ise ruhsal ögeleri ifade ediyor. Endonezyalılar bayraklarını kırmızı-beyaz anlamına gelen Merah Putih olarak adlandırıyor.

Endonezya vizesi

Endonezya Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler arasında. Geçmişte Türk seyahat severlerden ülkeye girişte ücret tahsil ederek kapı vizesi veren ülke, turizmi geliştirmek adına attığı adımla birçok ülke vatandaşlarına olduğu gibi Türk vatandaşlarına da vize uygulamasını kaldırdı. Vize sorunu olmadan gidiş-dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonu ile Endonezya’ya seyahat edebilirsiniz.

Endonezya’ya nasıl gidilir?

Endonezya’nın başkenti Jakarta’ya İstanbul’dan Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşu bulunuyor. Direkt uçuş dışında Endonezya’ya Dubai, Doha, Riyadh, Bangkok, Umman, Astana, Singapur ya da Kuala Lumpur aktarmalı olarak farklı hava yolu şirketlerinin uçuşları ile seyahat etmek mümkün.

Endonezya’da Jakarta haricinde farklı bir şehre seyahat düşünüyorsanız Bandung, Surabaya, Medan, Yogyakarta, Padang, Makassar, Denpasar ve Banjarmasin gibi şehirlere Air Asia ve Singapore Airlines’ın aktarmalı uçuşları bulunuyor.

NOT: Endonezya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here