Uçak Bileti

Orta Doğu’yu keşfetmek için en harika adreslerden biri de İsrail. Dünyanın dört bir yanından gelen turistleri konuk eden bu ülke; doğal güzellikleri ve tarihi dokusunun yanı sıra inanç turizmi için yollara düşen turistlerin ve gezginlerin de gözde ziyaret durakları arasında. Gezip görmek için sayısız mekan ve yapı bulabileceğiniz İsrail, zengin mutfak kültürü ve renkli insanlarıyla da sizi büyüleyici bir yolculuğun içine sürükleyebilir. İşte İsrail’de görmeniz gereken yerlerden bazıları.

İsrail’de Görebileceğiniz 6 Yer

1. Lut Gölü

Dünyanın en alçak gölü hangisi diye soranlara vereceğiniz cevap; Lut Gölü (Ölüdeniz) olmalı. Yaklaşık 600 kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu göl aynı zamanda dünyanın en tuzlu üçüncü gölü. Tuzluluk oranı yüzde 28-33 arasında değişen bu gölde batmak ise neredeyse imkansız.

2. Ağlama Duvarı

Kudüs’te bulunan Ağlama Duvarı (Kotel- Western Wall), özellikle inanç turizmi için bölgeye gelen Yahudi turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor. Kadınlar ve erkekler için ayrı ibadet noktalarının bulunduğu bu duvar, şehirdeki Yahudi mahallesinde bulunuyor.

Mobil Uygulama

3. Kubbet-üs-Sahra

Müslümanlar ve Yahudiler tarafından kutsal kabul edilen bir kaya üzerine inşa edilen Kubbet-üs Sahra, Emeviler döneminde yapıldı. Günümüzde ülkeye gelen turistler arasında oldukça popüler olan bu yapı yaklaşık 115 metre yüksekliğe sahip. Bu yapı Mescid-i Aksâ ile aynı tepede yer aldığı için bu iki dini yapıyı görmek için ortak bir plan yapabilirsiniz.

4. Masada

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Masada, bölgedeki Yahudi direnişinin en önemli sembollerinden biri. Ülkenin güney bölümünde Necef Çölü’nde yer alan bu kale, Romalılara teslim olmak istemeyen 960 Yahudi’nin toplu intihar olayının yaşandığı yer olarak biliniyor.

5. Beth Hatefutsoth

Tel Aviv şehrindeki Ramat Aviv bölgesinde, Tel Aviv Üniversitesi yerleşkesi içinde yer alan Beth Hatefutsoth (Yahudi Diaspora Müzesi), 1978 yılında kurudu. Haftanın her günü ziyarete açık olan bu müzede Yahudi halkının 500 yıllık geçmişi hakkında çarpıcı bilgiler edinebilirsiniz.

6. Taberiye Gölü

Ülkenin su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan Taberiye Gölü, İsrail’in en büyük tatlı su gölü unvanına sahip. Toplam 166 kilometrekare yüzölçümü bulunan gölün en derin bölümü ise 43 metre civarında. Lut Gölü’nden sonra dünyanın en alçak ikinci yeri olarak da anılan bu göl, deniz seviyesinin yaklaşık 209 metre altında.

Eğer siz de bu ilginç ve etkileyici coğrafyayı daha yakından keşfetmek istiyorsanız, İsrail uçak bileti fırsatlarına göz atarak seyahat planlarınıza başlayabilirsiniz. Tel Aviv dışında Eilat ve Haifa şehirlerine de uçak bileti alarak İsrail’e ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here