Uçak Bileti

Ege’nin maviliği ile büyüleyen sularında, sakin ve huzurlu bir tatil imkanı sunan Gökçeada’nın, en muhteşem koylarından biri olan Laz Koyu, adada kamp yapmak isteyenlerin de en çok tercih ettiği noktalardan.

Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada, her biri birbirinden güzel plaj ve koyları ile tatilcilerin seyahat rotalarında ilk sıralarda yer alıyor. Yıldız Koyu, Gizli Liman, Kefaloz, Kuzulimanı gibi çok bilinen ve kalabalık yerlerinin yanı sıra incecik kumları ve dalgasız deniziyle ünlü Laz Koyu da, adanın gözde yerleri arasında.

Adanın ilk iskan köyü olan Şahinkaya köyüne yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan Laz Koyu, bölgede Trabzon’un Çaykara ilçesinden gelen çok sayıda Karadenizli yaşadığı için bu isimle anılıyor. Koyun tamamen kumdan oluşan plajının çevresi dikenli çalıların olduğu tepelerle çevrili ve maalesef ki burada gölgesine sığınılacak hiçbir ağaç yok. Bu nedenle koyu ilk kez görenler, denizi olan bir çöle düşmüş hissine kapılabilir.

Laz Koyu, adanın güney yakasında olduğu için adanın meşhur rüzgarından etkilenmiyor. Bu yüzden her daim çarşaf gibi ve sakin olan deniz, kıyıdan 3-4 metre sonra derinleşmeye başlıyor. Koyun temiz ve berrak sularında yüzen minik balıklar ise kıyıdan biraz ilerlediğinizde yerini daha irilerine bırakıyor.

Mobil Uygulama

Koydan içeri girdiğinizde sizi ahşaptan yapılmış küçük bir işletme karşılıyor. Koy içerisinde şemsiye, şezlong, duş, tuvalet ve yeme-içme gibi ihtiyaçlarınızın tamamını bu işletmeden giderebilirsiniz. Ayrıca öğlen yemeği ya da başka ihtiyaçlarınız için koyun yakınında bulunan Uğurlu köyüne de gidebilirsiniz. İşletmede tuvalet ücretsiz ancak duş almak için iki lira, şezlong ve şemsiye için de kişi başı 7 buçuk liralık bir ücret ödemek gerekiyor. Verilen hizmette rahatsız eden tek nokta ise şezlongların aşırı sert ve rahatsız olması. Şezlong yerine şemsiye altına sereceğiniz bir havluya uzanmak koyda çok daha rahat etmenizi sağlayabilir.

Laz Koyu, çadır kurmayı sevenler için de oldukça uygun ancak çevrede hiç ağaç olmadığı için öğlen güneşinden korunmak için kullanılacak bir şemsiye ya da örtü şart. Merkeze biraz uzak olduğu için denize gelenler daha hava tamamen kararmadan koydan ayrılıyor. Bu nedenle deniz kenarına çadırınızı kurup, şehir ışıklarından ve kalabalıktan uzak bir gece geçirirken, samanyolunun altında yıldızları saymanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Laz Koyuna Nasıl Gidilir?

Gökçeada’da bulunan havalimanı ticari uçuşlara kapalı olduğu için adaya havayolu ile ulaşılabilen en yakın nokta Çanakkale Havalimanı. Çanakkale uçak biletinizi alıp, adaya geldikten sonra yine Çanakkale’den kalkan feribotlarla yapacağınız 1 saat 45 dakikalık yolculuk sonrasında adaya ulaşmak mümkün. Feribot, Çanakkale-Gökçeada arasında yaz dönemlerinde haftaiçi 8, haftasonu 10 defa, kış aylarında ise günde iki defa sefer yapıyor. Koya giden bir toplu ulaşım aracı bulunmuyor, o yüzden eğer arabanız yoksa buraya ulaşabileceğiniz tek alternatif taksiler. Eğer ‘Bir çılgınlık yaparım’ diyorsanız, otostop çekmeyi de deneyebilirsiniz.

Çanakkale otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Adanın güney ucunda bulunan koya, feribottan indikten sonra yaklaşık 30-35 dakikalık bir araba yolculuğunun ardından ulaşılıyor. Yönlendirme tabelaları sayesinde zorluk çekmeden ulaşılabilen koya gitmek için yaklaşık 300 metre uzunluğundaki hafif bozuk bir yoldan geçmek gerekiyor. Yolun devamında sizi karşılayan eşsiz manzara ise nefes kesiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here