Uçak Bileti

Kuzey Amerika‘nın en popüler turizm şehirlerinden biri olan San Antonio, Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde yer alıyor. Aynı zamanda Teksas’ın en büyük ikinci şehri olan San Antonio’da yaklaşık iki milyon kişi yaşıyor. Yılda yaklaşık 30 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği şehir, bölgeye ismini veren San Antonio Nehri kıyısında bulunuyor. Ülkenin turizm başkentleri arasında gösterilen şehir, ABD’nin önemli askeri üslerine ev sahipliği yapmasıyla da biliniyor. 1845 yılına dek İspanyol kolonisi olan bu huzurlu şehir, ABD-Meksika savaşı sonrasında Amerika topraklarına katılmış. Tarihi ile olduğu kadar salsa tınıları ile dolup taşan sokakları ve cana yakın insanlarıyla da öne çıkan şehirde gezilip görülmesi gereken pek çok turistik nokta da mevcut.

San Antonio’da Gezilecek 5 Turistik Adres

1. Alamo Misyonu

1718 yılında bir görev istasyonu olarak inşa edilen, 1744 yılında ise kiliseye dönüştürülen Alamo Misyonu, savaş sırasında sığınak görevi gördüğü için Teksas’ın bağımsızlık mücadelesinde çok önemli bir yere sahip. Şehrin en popüler turizm adresi olan bu değerli bina, San Antonio’nun doğu yakasında konumlanıyor.

2. The River Walk

Mobil Uygulama

San Antonio Nehri çevresinde keyifli bir gece yürüyüşü yapmak, şehir ışıklarını izlemek ve yorgunluk atmak için nehir kıyısında yer alan birbirinden kaliteli ve güzel kafe ve restoranda soluklanmak için eşsiz bir yer olan The Riwer Walk, turistlerin ve yerel halkın uğrak adreslerinden.

3. İspanyol Valilik Sarayı

1749 yılında inşa edilen tek katlı bir yapı olan ve yerel halk arasında ‘Plaza de Armas’ ismiyle de anılan İspanyol Valilik Sarayı, bölgenin hala ayakta kalan en eski devlet binası olmasıyla da dikkat çekiyor. Nehrin batı yakasında yer alan bu tarihi bina, eyalet tarafından Ulusal Tarih Bölgesi olarak koruma altına alınmış.

4. San Antonio Missions Ulusal Tarih Parkı

Teksas’ta bulunan beş İspanyol misyon istasyonundan; San Jose San Miguel de Aguayo, Mission San Concepcion, Mission San Francisco de la Espada ve San Juan Capistrano‘ya ev sahipliği yapan San Antonio Missions Ulusal Tarihi Parkı, şehrin en etkileyici turistik yerlerinden.

5. San Fernando Roma Katolik Katedrali

Şehrin en eski katedrallerinden biri olan San Fernando Roma Katolik Katedrali, inşa edildiği 1750 yılından bu yana şehrin önemli dini yapılarından biri. Muhteşem mimarisi ve tarihi dokusu ile göz alan katedral, aynı zamanda Amerika’nın Ulusal Tarihi Yerler Listesinde de bulunuyor.

Siz de, bu harika turizm destinasyonunu keşfetmek için San Antonio uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here