Kim demiş Karadeniz’de tatil yapılmaz diye. Bana göre tek eksisi sezonun kısa sürmesi. Oysa Akdeniz’i Ege’yi aratmayacak upuzun sahilleri, dileyene taşlık, dileyene kum olan plajları var. Sinop Karadeniz tatili için tercih ettiğinize asla pişman olmayacağınız bir il. Sinop Plajları, içinde barındırdığı kamp alanları, konaklama tesisleri, yeme içme işletmeleri, piknik ve mesire yerleri ile oldukça özel ve güzel. Hadi gelin Karadeniz ormanlarının yeşilinin, denizin mavisini boyadığı bu eşsiz koyları ve plajları yakından tanıyalım.
Sinop Plajları
Sinop gezilecek yerler tarihi ve doğal güzelliklerle dolu. Bu eşsiz coğrafyanın bir de plajları ve koyları var ki zümrüt yeşili rengine mi vurulursunuz, berraklığına mı, sakinliğine mi bilemem. Masallardan fırlamışçasına, bir tablonun içindeymişçesine hissedeceğiniz bu koylar seyrine doyum olmaz cinsten. Yalnızca seyretmekle kalmayacağız elbette. Bu derin mavilikleri sayısız kez kulaçlayacak, yumuşacık kumları ayaklarımızda hissedecek, Karadeniz güneşinin tenimizi kavurmasına izin vereceğiz. Sinop denize girilecek yerler yönünden oldukça zengin. Bu zenginliğin tadını çıkaralım.
Sinop Plajları
- Hamsilos Koyu
- Bahçeler Plajı
- Akliman Plajı
- Sarıkum Plajı
- Karakum Plajı
- DSİ Plajı
- Mobil Plajı
- Harzana Plajı
- Ayancık Çamurca Plajı
- Büyük Gerze Plajı
- Türkeli Plajı
Hamsilos Koyu
Yemyeşil ormanların arasında denizin bir nehir gibi kara içine girdiği bir koy Hamsilos Koyu. Burası dünyada yalnızca Norveç ve Sinop’ta bulunan ria tipi bir kıyı olması yönünden de oldukça önemli. Hamsilos, hem Sinop’ta nerede denize girilir sorusunun bir cevabı hem de mutlaka görmeniz gereken bir yer. Burayı ziyaret etmeden Sinop’tan sakın ayrılmayın.
- Hamsilos Koyu konumu burada.
Bahçeler Plajı
Bahçeler Plajı’nın olduğu yer Sinop merkezin girişinde, iç limana bakan kısımda ormanla kaplı bir alan. 500 metre uzunluğundaki sahil bandında; halk plajı, orman kampı ve dinlenme tesisleri yer alıyor. Ayrıca burada belediye kampı ve kampın içinde motel, restoran, kamp ve çadır yerleri bulunuyor. İncecik sapsarı kumları olan bir sahili var. Arka kısımdaki ormanlık alanda piknik de yapabilirsiniz.
Akliman Plajı
Sinop merkeze 9 km uzaklıkta yer alan Akliman Plajı sıradaki durağımız. Kilometrelerce uzanan 20 metre genişliğinde uzanan güzel bir kumsalı var. Burada bulunan piknik alanında piknik yapma ve ayrıca kamp olanağı da mevcut. Çadırla ya da karavanla konaklayabilirsiniz burada. Denize dilerseniz kıyıdan dilerseniz iskeleden girebilirsiniz.
Akliman Mesire ve Piknik Alanı Giriş Ücreti araç ile 27 TL.
- Akliman Mesire ve Piknik Alanı konumu burada.
Sarıkum Plajı
Sinop’a 21 km uzaklıkta bulunan Sarıkum Plajı ince taneli kumların oluşturduğu geniş ve uzun bir kumsala sahip. Adını kumlarının renginden alan plajda olanaklar kısıtlı. Duş ve tuvalet yok. Herhangi bir tesis de bulunmadığı için tedarikli gitmeniz gerek. Burada deniz, orman ve göl bir arada. Ayrıca bölge tabiatı koruma alanı olarak ilan edilmiş.
- Sarıkum Plajı konumu burada.
Karakum Plajı
Sinop Yarımadası’nı çevreleyen yol üzerinde, il merkezine 2 km mesafede olan plaj adını ince simsiyah volkanik kumlarından almış. Bu plajdaki kumun, halk arasında romatizma ve siyatik gibi hastalıklara iyi geldiğine inanılıyor. Karakum Plajı’nda otel, tatil köyü, kafe, restoran, bungalov tipi evler, karavan ve çadır yerleri bulunuyor. Yani burada olanaklar daha gelişmiş. Plaja giriş ücretli. Sonrasında şezlong şemsiye kiralamak için de ayrıca ücret ödemeniz gerekiyor.
Karakum Plajı giriş ücreti kişi başı 20 TL.
- Karakum Plajı konumu burada.
DSİ Plajı
DSİ Plajı, Sinop Plajları içinde tercih edebileceğiniz çok güzel bir plaj. Kumu incecik ve deniz hemen derinleşmiyor. Duş, tuvalet, şezlong, şemsiye gibi olanaklar var. Plaja giriş ücretli, içeride yapacağınız yeme içme ihtiyaçları için de size verilen karta yükleme yapıp, karttan harcıyorsunuz. Keyifli bir gün geçirmek isterseniz burayı öneririm.
DSİ Plajı giriş ücreti kişi başı 15 TL.
- DSİ Plajı konumu burada.
Mobil Plajı
Karadeniz’de denize girmeyi tehlikeli yapan 2 durum var; biri dalgalı olması diğeri de ani derinleşmeler. Sinop’ta kendinizi Ege’de, Akdeniz’de gibi hissedebileceğiniz bir plaj Mobil Plajı. Burada deniz sığ, aniden derinleşmiyor. Eylül ayında biraz dalgalı olsa da Temmuz ve Ağustos’ta sakin bir denizde yüzeceğinizi söyleyebilirim. Burada yeme içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz yerler ve şezlong, duş gibi imkanlar bulunuyor. Hafta sonu epey kalabalık olsa da hafta içi giderseniz daha sakin bulursunuz.
- Mobil Plajı konumu burada.
Harzana Plajı
Şimdi Sinop merkezden biraz uzaklaşıyoruz. Ayancık ilçesine 11 km mesafede bulunuyor Harzana Plajı. Ağaçlı Köyü’nde yer alan plajın kumsalı 350 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde. Burada kamp yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz küçük işletmeler de var. Plaja giriş ücretli.
- Harzana Plajı konumu burada.
Ayancık Çamurca Plajı
Ayancık’ta denize girmek isteyenlerin en sık tercih ettiği yer Çamurca Plajı. Çakıl olan deniz temiz ve berrak. Plaja herhangi bir giriş ücreti ödemeden gidebilirsiniz. Denizinin çabuk derinleşmemesi de ideal özelliklerinden biri. Hizmet alabileceğiniz işletmeler de bulunuyor.
- Çamurca Plajı konumu burada.
Büyük Gerze Plajı
Şimdi Sinop’un bir başka ilçesine yol alıyoruz. İl merkezine 40 km mesafedeki Gerze ilçesinde bulunan plajın denizi tertemiz. Taşlı bir yapıya sahip olmasından kaynaklı suyu cam gibi parlıyor. E tabi yanınızda mutlaka şnorkel ve deniz ayakkabısı olsun.
- Gerze Plajı konumu burada.
Türkeli Plajı
Sinop’un bir başka ilçesine Türkeli’ne gidiyoruz. Türkeli Plajı tüm güzelliğiyle karşılıyor bizi. Tertemiz kumsalı ve sığ denizi ile dikkat çekiyor burası. Önünüzde Karadeniz, arkanızda ormanlar insan burada huzur doluyor. Büfe, duş, tuvalet gibi olanaklar mevcut.
- Türkeli Plajı konumu burada.
Birbirinden güzel bu plajları keşfetmek için Sinop uçak bileti seçenekleri bir tık uzağınızda.
Sinop ile ilgili diğer yazılarımın okuyarak A’dan Z’ye bir Sinop planlaması yapabilirsiniz.