Uçak Bileti

Akdeniz sıcaklığını hissettiren eğlence dolu geceleri ve topraklarında hüküm sürmüş medeniyetlerden kalan zengin kültürüyle, cezbedici bir coğrafya olan Tunus, leziz yemeklere sahip mutfağının yanı sıra ülkenin büyük bir bölümünü kaplayan Sahra Çölü’yle de adından söz ettiriyor.

Ülkedeki en önemli geçim kaynakları arasında ise tarım bulunuyor ancak turizm de bu anlamda oldukça öne geçmiş durumda. Özellikle son yıllarda yapılan turizm yatırımları, ülkeye gelen turist sayısını büyük oranda artırmış. Bu nedenle ülke sokaklarında çok sayıda turist görmek mümkün.

Tunus’ta Görülmesi Gereken Yerler

1. Kartaca

Milattan Önce 814 yılında kurulan bir Fenike kolonisi olan Kartaca şehri, Tunus merkezine 15-20 kilometre mesafede yer alıyor. 37 kilometre uzunluğundaki bir sur içerisinde inşa edilen şehirde, amfi tiyatrodan, dini yapılara kadar pek çok tarihi bina ve eser bulunuyor.

Mobil Uygulama

2. Bardo Müzesi

Osmanlı’dan sonra ülke yönetimini ele alan Hüseyinoğulları Hanedanı’na ait saray içerisinde bulunan ve dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olarak anılan Bardo Müzesi, ülkenin en önemli ziyaret noktaları arasında gösteriliyor.

3. Sidi Bou Said

Sisi Bou Said, mavi-beyaz renklere bürünmüş şirin evleri ve birbirinden güzel hediyelik eşya dükkanları ile ülkeye gelenleri kendine hayran bırakan bir kasaba. Tunus merkezine 20 kilometre uzaklıktaki kasaba, ülkenin en önemli cazibe merkezlerinden biri.

4. Zaytuna Camii

Ülkenin en eski ve en büyük camii olan Zaytuna Camii, 734 yılında inşa edildikten sonra 9. yüzyılda Ahmet İbn Muhammed tarafından yeniden yapılmış. Yaklaşık 5 bin metrekare alan içerisinde kurulan caminin ismi ise ‘zeytin ağacı’ anlamına geliyor.

5. Habib Bourguiba Caddesi

Tunus’un kurucusu ve ilk devlet başkanı olan Habib Bourguiba’nın adını taşıyan ve ülkenin en kalabalık ve işlek noktaları arasında gösterilen Habib Bourguiba Caddesi, birbirinden şık onlarca kafe, dükkan ve restorana da ev sahipliği yapıyor.

Tunus’un buram buram yasemin çiçeği kokan sokaklarında, muhteşem bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız, Tunus uçak bileti kampanyalarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here