Uçak Bileti

Karlar altında bembeyaz bir maceraya hazır mısınız? Türkiye’de kışın tatile gidilecek yerler öyle büyüleyici ki, her köşesi adeta bir kartpostal gibi! Hem kayak yapmayı seviyor hem de doğanın bu bembeyaz örtüsüne hayransanız, sizi bekleyen harika zirveler var. Şimdi montunuzu kapın, atkınızı dolayın ve bu eğlenceli rotalara doğru yolculuğa çıkmaya hazır olun! Bu liste bedeninizi üşütse de kalbinizi ısıtacak kadar heyecan dolu!

Türkiye'de Kışın Tatile Gidilecek Yerler: 10 Beyaz Zirve

Türkiye’de dört mevsimin güzelliklerini yaşamak gibisi yok! Baharda yemyeşil parlayan ormanlar, kış gelince bembeyaz bir örtüyle sihirli bir manzaraya dönüşüyor. Bu muazzam değişim, doğanın bize sunduğu en büyüleyici durumlardan biri. Hal böyle olunca, Türkiye’de kışın tatile gidilecek yerler kayak tutkunlarının da vazgeçilmezi haline geliyor!

Kayak turizminde öncü ülkelerden biri olduğumuzu söylemeden geçemeyiz. Her biri dünya standartlarında pistlere sahip, 5 yıldızlı otellerin sizi şımartacağı tesislerimizle kış tatili keyfini doruklarda yaşayabilirsiniz. Beyaz zirveler, sıcak şömine başı sohbetleri ve müthiş kayak maceraları için Türkiye kış destinasyonları sizi bekliyor!

Türkiye'de Kışın Tatile Gidilecek Yerler Palandöken

Palandöken, Erzurum deyince akla tam bir kış cenneti geliyor! Zirvesi 3.176 metreye ulaşan bu heybetli dağ, Türkiye’nin en uzun ve en dik kayak pistlerinden birine sahip. Hatta öyle ki, pistlerin toplam uzunluğu tam 28 kilometre! “Kayak yaparken biraz da manzara izleyeyim” diyorsanız, geniş pistler tam size göre.

Mobil Uygulama

Palandöken’de karın keyfini çıkarabileceğiniz dünya standartlarında birçok otel var. 5 yıldızlı oteller, kayak ekipmanlarınızı kapıdan alıp sizi piste ışınlayan shuttle hizmetleri, sıcak içeceğinizle keyif yapabileceğiniz kayak kafeleri… Kısacası, burası kayak tutkunları için bir tatil köyü adeta! E bir de Türkiye’nin en uzun sezonu burada, kar bitmiyor arkadaşlar! Güneşli bir kış tatili isteyenler için tam isabet! ❄️

Erzurum uçak bileti için turna.com’u ziyaret edin.

Türkiye'de Kışın Tatile Gidilecek Yerler Erciyes

Erciyes, Kayseri; kış tatili dendiğinde akla gelen zirvelerin kralı! 3.917 metrelik devasa yüksekliği ve büyüleyici beyaz örtüsüyle kayak tutkunlarının favorisi. Pistleri mi sordunuz? Tam 102 kilometrelik uzunluğa sahip, her seviyeden kayakçıyı mutlu edecek çeşitlilikte. İster acemi olun, ister usta, Erciyes’te kaymaya doyamayacaksınız. Kayak, snowboard, kızak keyfi derken burada yapacak şey bitmez! Üstelik şık oteller ve spa keyfiyle günün yorgunluğunu atabilirsiniz.

Tabii ki tüm bu eforun ardından karşınıza çıkan sıcacık sucuk ekmek, adeta günü taçlandıracak. Pistlerin sonunda mis gibi dumanı üstünde tüten bu lezzetle karnınızı doyurup, kayak maceranıza enerji dolu bir şekilde devam edebilirsiniz!

Kayseri uçak bileti seçenekleri turna.com’da.

Türkiye'de Kışın Tatile Gidilecek Yerler sarıkamış

Sarıkamış, Kars, kışın bembeyaz bir rüya görmek isteyenler için tam bir hazine! Bu bölgenin en büyük sürprizi, Alpler’deki o ünlü kristal karın aynısına sahip olması. Evet, yanlış duymadınız! 2.634 metre yüksekliğe çıkan Sarıkamış’ta, pistlerin üzerinde kayarken adeta pamuk gibi karlar üzerinde süzüleceksiniz. Toplamda 25 kilometreye yayılan pistleriyle kayak ve snowboard tutkunları için hem keyifli hem de bol bol keşif dolu bir deneyim sizi bekliyor.

Sarıkamış’ta sadece kayak yapmayacaksınız; kar üstünde kızakla kayabilir, kar motosikletiyle adrenalin dolu bir tura çıkabilirsiniz. Ayrıca konaklama konusunda da mükemmel oteller var; pistlere yakın 4-5 yıldızlı otellerde hem konforun hem de nefis yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Gün boyunca dağ havası aldıktan sonra sıcak bir çayın ya da lezzetli yerel yemeklerin tadını çıkarmak, buranın bonusu. 🎿

Kars uçak bileti için web sitemizi ziyaret edin.

Uludağ, Bursa

Türkiye’de kışın tatile gidilecek yerler denince akla ilk gelen yerlerden biri hiç şüphesiz Uludağ! Bursa’nın bu görkemli dağı, 2.543 metreye kadar yükselen zirvesiyle kış sporlarına meraklı tatilcileri kendine çekiyor. Kayak pistlerinin toplam uzunluğu 20 kilometreyi bulurken, 25’in üzerinde pistiyle her seviyeden kayakçıya hitap ediyor. Acemiler için yumuşak eğimler, profesyoneller için ise hız yapabileceğiniz dik yokuşlar var.

Olanaklar da bir o kadar geniş: Modern telesiyejler, kayak okulları ve kiralık ekipman noktaları her köşede mevcut. Konaklama seçenekleri ise geniş bir yelpazede sunuluyor. Beş yıldızlı otellerden butik dağ evlerine kadar her zevke ve bütçeye uygun bir yer bulabilirsiniz. Uludağ’ın ünlü oteller bölgesinde yer alan lüks SPA merkezlerinde günün yorgunluğunu atarken, sıcak şarap eşliğinde bembeyaz manzaranın tadını çıkarmayı unutmayın!

Bursa otobüs bileti seçenekleri turna.com’da.

Kartepe, Kocaeli

İstanbul’a en yakın kayak merkezi olan Kartepe, Kocaeli’nin göz bebeği. Zirvesi 1.640 metre yüksekliğe ulaşan bu dağ, sadece 1,5 saatlik bir yolculukla büyükşehrin karmaşasından kaçmak isteyenler için harika bir seçenek. 17 kilometreyi bulan pist uzunluğuyla, hem yeni başlayanlara hem de deneyimli kayakçılara hitap eden bir rota sunuyor. Ayrıca, pistler arasında manzaranın tadını çıkarırken Sapanca Gölü’nü ve İzmit Körfezi’ni aynı anda görebilme lüksünüz var! Hem İstanbul’a yakın hem de kış sporlarına doyabileceğiniz bir rota arıyorsanız, Kartepe sizi bekliyor!

Kocaeli otobüs bileti için turna.com’u ziyaret edin.

Kartalkaya, Bolu

2.200 metreye ulaşan zirvesiyle Kartalkaya, tam bir kış sporları cenneti. Kayak ve snowboard tutkunları için 25 kilometrelik pist uzunluğu, her seviyeye uygun parkurlar sunuyor. İster yeni başlayan olun, ister pistlerde hız rekorları kıran profesyonel, Kartalkaya’da kendinize uygun bir pist mutlaka bulacaksınız. Modern telesiyejler, kayak okulları ve her türlü ekipmanı kiralayabileceğiniz merkezler mevcut. Konaklama seçenekleri ise lüks otellerden butik otellere kadar her bütçeye hitap ediyor.

Bolu otobüs bileti seçenekleri turna.com’da sizi bekliyor.

Ilgaz, Kastamonu

Huzur ve adrenalini bir arada sunan Ilgaz Dağı, Kastamonu ve Çankırı sınırlarında yer alan bir doğa harikası. 2.587 metreye kadar yükselen zirvesiyle, hem kayak yaparken hem de göz kamaştıran manzaralar eşliğinde unutulmaz bir kış tatili vaadediyor. Ilgaz, daha sakin ve doğal bir kış tatili arayanlar için mükemmel bir kaçış noktası.

Büyük lüks oteller yerine daha butik ve doğayla iç içe konaklama alternatifleri bulabilirsiniz. Dağın temiz havasını ciğerlerinize çekerken, karların arasında sessizliğin tadını çıkarmak bir başka keyif!

Kastamonu otobüs bileti seçenekleri web sitemizde.

Davraz, Isparta

Türkiye’de kışın tatile gidilecek yerler arasında hem kayak hem de muhteşem manzaralar arayanların ilk durağı Davraz! Isparta’nın gözde kayak merkezi olan Davraz Dağı, 2.635 metre yüksekliğe ulaşan zirvesiyle, Ege ve Akdeniz’e komşu kış cennetlerinden biri. Hem kayakçılara hem de snowboard severlere hitap eden 23 kilometrelik pist uzunluğu, her seviyeden maceraseveri memnun edecek çeşitlilikte. Bir gün çiçek kokulu Isparta sokaklarında gezip, ertesi gün bembeyaz karların üzerinde kaymak… İşte Davraz bu dengeyi size sunuyor!

Isparta otobüs bileti için web sitemizi ziyaret edin.

Zigana, Gümüşhane

Karadeniz’in incisi Zigana, diğer kayak merkezlerinden biraz farklı bir ruh taşıyor. Gümüşhane’nin zirvelerine tırmanan Zigana Dağı, 2.032 metre yüksekliğiyle hem doğanın hem de kış sporlarının keyfini bir arada sunuyor. Yaklaşık 7 kilometrelik pistleriyle daha küçük ama bir o kadar samimi bir kayak deneyimi arayanların tercihi. Zigana’nın farkı ise Karadeniz’in o meşhur sisli havası ve mis gibi çam kokusuyla karın birleşimi; burada kayak yaparken doğanın büyüsüne kapılmamak elde değil!

Zigana, büyük kayak merkezlerine göre daha mütevazı olabilir ama sunduğu olanaklar hiç de azımsanacak gibi değil. Telesiyejler, ekipman kiralama noktaları ve bölgenin sıcacık Karadeniz misafirperverliği ile sizi karşılayan oteller, tam da aradığınız huzurlu tatili sunuyor. Konaklama için ise butik otellerden, yayla evlerine kadar birçok farklı seçenek var. Kayak yapmadığınız zamanlarda doğa yürüyüşlerine çıkabilir ya da Zigana’nın nefes kesen manzarasında huzuru bulabilirsiniz. Hem kar hem doğa, bir arada olsun diyorsanız, Zigana sizi bekliyor!

Gümüşhane otobüs bileti için turna.com’u ziyaret edin.

Ladik Akdağ, Samsun

Türkiye’de kışın tatile gidilecek yerler arasında Samsun’un gizli kalmış kış hazinesi Ladik Akdağ, Karadeniz’in sunduğu eşsiz bir deneyim. 2.000 metreye yaklaşan zirvesi ve 5 kilometrelik kayak pistleri olan bu bölge, kalabalıktan uzak bir kış tatili arayanlar için biçilmiş kaftan. Üstelik Karadeniz’in yemyeşil doğasının karla buluştuğu bu manzaralar, insana kayak yaparken bile bir ressamın tablosunda kayıyormuş hissi veriyor! ⛷️

Samsun uçak bileti seçenekleri turna.com’da.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here