Uçak Bileti

Uçak bileti fiyatlarının düşmesi, hava yolu şirketlerinin sefer sayılarının artması, Turna.com‘un uygun uçak bileti kampanyaları derken bir yerden bir yere gitmek için en çok tercih ettiğimiz ulaşım yöntemi hava yolu ulaşımı haline geldi.

İstatistikler de her yıl uçakla seyahat eden yolcu sayısının bir önceki yıla göre hızla arttığını gösteriyor. İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Antalya Havalimanı ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı Türkiye’de iç ve dış seyahatlerde en çok kullanılan havalimanları.

Uçuş İçin Check-in Nasıl Yapılır?

Hava yoluyla seyahat edenlerin sayısının artmasıyla birlikte sıradan bir iş gününde bile havalimanlarında ciddi bir yolcu yoğunluğu yaşanabiliyor.

Güvenlik kontrolleri, bagaj teslimi, biniş kartı basımı gibi adımlar nedeniyle çoğu zaman uçağa geç kalma ihtimali yaşanıyor. Uçağa gecikmemek, havalimanında yaşanan yoğunluk nedeniyle stres yaşamamak adına uçuştan önce online check in yapmak şart.

Mobil Uygulama

1. Hava yolu şirketinin web sitesine girin

Türkiye’de birçok hava yolu şirketi uçuştan 24 saat önce online check-in sistemini yolcuların kullanımına açıyor. Uçuşunuzu hangi hava yolu şirketi ile yapacaksanız o şirketin web sitesine ya da mobil uygulamasına girerek, sitedeki online check-in butonuna tıklayın.

2. Uçuş bilgilerinizi girin

Türk Hava Yolları, Pegasus Hava Yolları, Ajet, SunExpress menüsünde elektronik bilet numarası ya da PNR numarasını talep ediyor. Bu iki bilgiden herhangi birine sahipseniz online check-in menüsünde işlem yapabiliyorsunuz.

PNR numaranızı ya da elektronik bilet numaranızı soyadınızla birlikte girerek online check-in menüsünü açabilirsiniz. Soyadınızı yazacağınız kutuya Türkçe karakterleri kullanmadan giriş yapmanız şart. Soyadınız ‘Özdemir’ ise ‘Ozdemir’ ya da ‘OZDEMIR’ şeklinde giriş yapmalısınız.

3. Güvenlik bilgilerini doldurun

Online check-in menüsünde yurt içi uçuşlar için yolcunun doğum tarihi (gün, ay, yıl) ve TC kimlik numarası; yurt dışı uçuşlar için ise pasaport numarası, geçerlilik tarihi ve kimlik bilgileri talep ediliyor.

Kimlik bilgilerinize ait detayları doldurduktan sonra bir sonraki adımda koltuk seçimi ile karşılaşacaksınız.

4. Koltuğunuzu seçin

Güvenlik bilgilerini (kimlik bilgileri) doldurduktan sonra koltuğunuzu seçmeye hazırsınız. Türk Hava Yolları ve Anadolujet’te koltuk seçimi (özel koltuklar hariç) ücretsiz, diğer hava yolu şirketlerinde ise koltuk seçimi sistem tarafından otomatik belirleniyor. Özel bir koltuk talebiniz varsa ekstra ücret ödeyerek koltuk seçimi yapabiliyorsunuz.

5. Biniş kartınızı oluşturun

Koltuk seçimini yaptıktan sonra son adım olan biniş kartını oluşturmanız gerekiyor. Biniş kartı oluşturulduktan sonra yeniden koltuk seçemiyorsunuz. Birçok hava yolu şirketi mobil biniş kartını mail ya da SMS olarak telefonunuza gönderiyor. Telefonunuza gelen mobil biniş kartı ile hiçbir şekilde biniş kartı bastırmadan uçağa kadar gidebilirsiniz. Yine de kartım elimde olsun diyorsanız yazıcıdan kartınızı bastırıp onunla havalimanına gidebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here