Uçuşların yoğun talep gördüğü Kasım, Aralık ve Mart ayları, İstanbul Bora Bora uçak bileti fiyatının da belirgin şekilde daha yüksek olduğu aylardır. Bu rotada daha ucuz bir fiyat bulmak istersen Kasım, Aralık ve Mart aylarına göz atmanda fayda var.
Kalkış Havalimanları
|
Varış Havalimanı
Motu-Mute Havalimanı
|
Uçuşların yoğun talep gördüğü Kasım, Aralık ve Mart ayları, İstanbul Bora Bora uçak bileti fiyatının da belirgin şekilde daha yüksek olduğu aylardır. Bu rotada daha ucuz bir fiyat bulmak istersen Kasım, Aralık ve Mart aylarına göz atmanda fayda var.
Şehir Merkezinden İstanbul Havalimanı'na Ulaşım
İstanbul şehir merkezinden Havalimanı yönünde ulaşım için belediye otobüsü, taksi ve transfer hizmeti ile ulaşmak mümkün.
İstanbul Yeni Havalimanı, İstanbul’un Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısında, Arnavutköy ilçesinde konumlanıyor. Tayakadın ve Akpınar köyleri arasında 76.5 kilometrekarelik genişliğe sahip alanda faaliyete geçen havalimanı, Çatalca, Göktürk Arnavutköy Kavşağı’nda, Terkos Gölü’nün yanı başında yer alıyor
İstanbul Yeni Havalimanı’na 18 farklı hatta 150 belediye otobüsü, şehir merkezinden havalimanına yolcu taşıyor.
İstanbul Yeni Havalimanı Otobüs Hatları
1. Beylikdüzü Tüyap-52 km-15 dakika-15 araç
2. Otogar-38 km-15 dakika-12 araç
3. Bakırköy-44 km-10 dakika-19 araç
4. Yenikapı-Sirkeci-50 km-11 dakika-23 araç
5. Beşiktaş-43 km-20 dakika-13 araç
6. Alibeyköy Cep Otogarı-31 km-30 dakika-5 araç
7. Kadıköy-64 km-20 dakika-11 araç
8. Pendik-93 km-45 dakika-5 araç
9. Hacıosman-40 km-30 dakika-4 araç
10. Tepeüstü-91 km-30 dakika-7 araç
11. Arnavutköy-22 km-40 dakika-3 araç
12. Kemerburgaz-21 km-40 dakika-3 araç
13. Sarıyer-40 km-30 dakika-5 araç
14. Başakşehir-27 km-30 dakika-4 araç
15. Bahçeşehir-40 km-40 dakika-4 araç
16. Mahmutbey Metro-36 km-45 dakika-3 araç
17. Halkalı-40 km-50 dakika-4 araç
18. Mecidiyeköy-37 km-15 dakika-10 araç
İstanbul Havalimanı’na metro ile ulaşım
İstanbul Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayacak metro hatlarının çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-Yeni Havalimanı metrosunun 2022 yılı sonunda, 6 istasyon ve 27 km uzunluğa sahip olacak Halkalı-Yeni Havalimanı metrosunun ise 2023 sonunda hizmete açılması planlanıyor.
İstanbul Havalimanı’na İETT otobüsü ile ulaşım
H2, H3 ve H4 hatları ile İstanbul Havalimanına ulaşılabilir.
İstanbul Havalimanı’na özel araçla ulaşım
İstanbul Havalimanı’na özel araçla ulaşım için en kolay güzergah üçüncü köprü üzerinden sağlanıyor. Havalimanındaki kapalı ve açık otopark kapasitesi 40 bin.
Çok sayıda oto kiralama ofisinin de yer aldığı havalimanında ulaşımı kolaylaştırmak adına paylaşımlı araç uygulamalarının da faaliyete geçmesi bekleniyor.
Şehir merkezindeki araç kiralama şirketlerini ya da internetten gerçekleştirdiğiniz rezervasyonla araç kiralama hizmetinden yararlanabilirsiniz. Şehir merkezinden havalimanı güzergahında araç kullanarak hızlı bir ulaşım sağlamak mümkün ancak trafik yoğunluğuna dikkat etmek gerekiyor.
İstanbul Havalimanı İletişim Bilgileri
Adres: Tayakadın Mahallesi, Terminal Caddesi No:1, 34283 Arnavutköy/İstanbul
Telefon: +90 212 891 91 91
Faks:
+90 212 891 91 92
E-Posta : [email protected]
Şehir Merkezinden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na Ulaşım
İstanbul şehir merkezinden Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşım için belediye otobüsü, HAVABUS otobüsü, metro, özel firmalara ait servis araçları, taksi ve araç kiralama hizmetinden yararlanmak mümkün. Havalimanına Yenisahra - Sabiha Gökçen Havalimanı, Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı ve Taksim-Sabiha Gökçen Havalimanı güzergahında 3 farklı hatta HAVABUS otobüsleri hizmet veriyor.
Yenisahra- Sabiha Gökçen Havalimanı hattında hizmet veren HAVABUS otobüsü Yeni Sahra -Tem Bağlantı Yolu-Sabiha Gökçen Havalimanı yolunu takip ediyor. Hafta içi her gün 04:30-21:00, cumartesi günleri 05:00-21:30 ve pazar günleri 05:30:20:30 saatleri arasında her bir buçuk saatte bir sefer düzenleniyor. Yolculuk trafik yoğunluğuna göre 45-60 dakika sürüyor.
Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı hattındaki HAVATAŞ otobüsleri Kadıköy-Yeni Sahra -Tem Bağlantı Yolu-Sabiha Gökçen Havalimanı güzergahını Hafta içi 04:15-20:45, cumartesi günleri 04:45-21:45 ve pazar günleri 05:15-20:15 arasında seferler düzenleniyor. Kadıköy Rıhtım İETT Otobüs Durakları’ndan başlayan yolculuk trafik yoğunluğuna göre 60-80 dakika sürüyor.
Taksim-Sabiha Gökçen Havalimanı hattında çalışan HAVATAŞ otobüsleri ile Taksim-Beşiktaş-Boğaziçi Köprüsü-Tem Bağlantı Yolu-Sabiha Gökçen Havalimanı güzergahı izleniyor. Hafta içi 03:30-21:30, cumartesi günleri 04:00-20:00 ve pazar günleri 04:30-21:00 arasında düzenlenen seferler trafik yoğunluğuna göre en az 90 dakika sürüyor. Kalkış noktası ise Abdülhak Hamit Caddesi oluyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İETT otobüsleri ile de şehir merkezinden havalimanına ulaşım sağlanıyor. E3 - 4. Levent, E-9 Bostancı, E10 - Kadıköy - Kurtköy, E11 Kadıköy, 16S - Metrobüs Uzunçayır, MR60 - Pendik YHT, 130H - Deniz Harp Okulu, 132H - Pendik YHT, 131C - Sultanbeyli/Necip Fazıl Metro, 122H - 4.Levent - Yenişehir hatları için iett.gov.tr'den bilgi alabilirsiniz.
Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşmak için M4 Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattı kullanılabiliyor. Öncelikle Kadıköy İstasyonu'ndan metroya binerek Sabiha Gökçen Havalimanı yönüne doğru ilerlemeniz gerekiyor. Yolculuk boyunca Ayrılık Çeşmesi, Ünalan ve Pendik gibi istasyonlarda duraklar bulunuyor. Havalimanına ulaştığınızda, metrodan inerek İç Hatlar Terminali CIP Salonu, Otopark, Sabiha Gökçen Havaalanı Oteli veya Terminal'e çıkan üç farklı giriş noktasından birini kullanarak kolayca havalimanına erişim sağlanabiliyor.
Şehir merkezinin dört bir yanındaki taksileri kullanarak havalimanına ulaşılabiliyor. Ayrıca araç kiralama şirketleri ve internetten yapılacak araç kiralama rezervasyonu ile de bu hizmetten yararlanılabiliyor.
Kendi aracıyla gelmek isteyen konuklar için çok katlı otopark terminal binasının önünde konumlanıyor. Terminalin yolcu gelen katından giriş yapmak isteyen misafirler açık otopark katından yolcu giriş kapılarına ulaşabiliyor. Otopark ödeme gişeleri; otopark açık katı üzerindeki otopark binaları içerisinde zemin kat seviyesinde yer alıyor. Ayrıca -1 kırmızı kat çevre yolu çıkışında ödeme noktası bulunuyor. Ödeme gişelerinde nakit yada kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor. Engelli kartına sahip engellilerin kullandığı araçlar, 15 güne kadar ücretsiz olarak otopark hizmetinden faydalanabiliyor. Otopark ücreti 2024 yılı itibarıyla, 0-1 saat için 80,00 TL, 3 ila 6 saat arası 150,00 TL, 12 ile 24 saat arası 245,00 TL ve aylık abonmanlık ise 3.110,00 TL olarak fiyatlandırılıyor.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı İletişim Bilgileri
Adres: Sanayi, 34906 Pendik/İstanbul
Telefon: (0216) 588 88 88
Bora Bora Havalimanı’ndan Şehir Merkezine Ulaşım
Bora Bora Havalimanı (BOB), aynı zamanda Motu Mute Havalimanı olarak da biliniyor ve Fransız Polinezya’sında bulunan Bora Bora adasına hizmet ediyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında askeri amaçla ABD tarafından inşa edilen havalimanı ancak 1958’den sonra ticari uçuşlara açıldı.
Bora Bora, yaklaşık 10 bin nüfuslu bir adacıklar topluluğu olduğu için ve geçimini neredeyse sadece turizmle sağladığı için toplu taşıma olanakları çok kısıtlı. Adadaki çoğu otel misafirlerini havalimanından botlarla alıp direk otellerine götürüyor. Hatta bazı otellerin terminalde kendilerine ait ofisleri var. Burada sizi karşılayıp, doğru bota yönlendiriyorlar.
Eğer oteliniz bu hizmeti vermiyorsa, otelinize gitmek için öncelikle bir bot yolculuğuyla ana ada olan Bora Bora’ya geçmeniz gerekiyor. Eğer adaya Air Tahiti ile geldiyseniz, biletinizi gösterip Air Tahiti’ye ait ücretsiz Bora Bora Navette hizmetini alarak karşı adaya geçen botlara geçebilirsiniz.
İndiğiniz yerde yine Air Tahiti servislerini kullanabileceğiniz gibi, üzerinde otelinizin ismi yazan otobüslerden birine de binip son durağınıza doğru yola çıkabilirsiniz. Bora Bora Navette için daha fazla bilgiye web sitesi üzerinden ulaşma şansınız var.
Otelinize gitmek için taksi de kullanabilirsiniz. Adada yolcu taşıma lisansı olan birkaç firma olmasına rağmen müşteri bulmak için adada turlamıyorlar. O yüzden bir taksiye binecekseniz, önceden iletişime geçmeli ve bir buluşma noktası ayarlamalısınız. Bunu sizin için otelinizin resepsiyonu veya restoranlar yapıyor. Taksilerde taksimetre bulunmadığı için fiyat konusunu yolculuk başlamadan konuşmalısınız.
Burası bir adacıklar topluluğu olduğu için, normal taksiler olduğu gibi deniz taksileri de mevcut. Eğer otelinizin ücretsiz botunu beklemek istemiyorsanız ya da sonraki botun gelmesine daha çok varsa deniz taksileri çok iyi bir seçenek olabilir. Aşağıda bazı taksi ve deniz taksisi firmalarının iletişim numaralarını bulabilirsiniz.
Taxi Simplet (tel. 79.19.31)
Léon (tel. 70.69.16)
Otemanu Tours (tel. 67.70.49)
Jacques Isnard (tel. 67.72.25)
Dino's Land & Water Taxi (tel. 79.29.65).
Adada dolaşmak için araba da kiralayabilirsiniz. Europcar (tel. 800/227-7368) buradaki en büyük en güvenilir firmalardan biri. Bir diğer yerel firma ise Fare-Piti Rent a Car (tel. 67.65.28).
Her iki işletmenin de Vaitape iskelesinde ofisleri bulunuyor. Bu firmalardan sadece araba değil, isterseniz motosiklet ve bisiklet de kiralayabilirsiniz. Adada yaklaşık olarak 32km asfalt yol bulunuyor. Bu yüzden her zaman yavaş ve dikkatli kullanmalısınız keza yola domuzlar, tavuklar, köpekler ve yayalar atlayabiliyor. Özellikle köpekler çokça kazaya sebebiyet veriyorlar.
Türkiye, tarihin, sanatın, bilimin ve yaratıcılığın eşsiz bir mozaik gibi buluştuğu müzeleriyle adeta bir s
Türkiye’deki Festivaller, renkli kültürel zenginliklerin, enerjik atmosferlerin ve unutulmaz anların
Büyükada’da denize girilecek yerler keşfetmek isteyenler için adeta bir cennet sunuyor! İstanbul̵
Sevgililer gününü unutulmayacak bir güne dönüştürmek, sevgilinizi mutluluktan havalara uçurmak istiyorsanız
Dünyanın en iyi balayı otelleri, yeni bir hayatın ilk adımı olan evliliğin en özel dönemi balayı, çiftlerin
Güney Pasifik’te, Fransız denizaşırı toprağı olan Fransız Polinezyası‘nda yer alan Bora Bora, k