Flynas, Suudi Arabistan’ın 2007 yılında kurulan düşük maliyetli hava yolu şirketi. Merkezi Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde bulunan firma, iç ve dış hatlarda 29 farklı destinasyonda, 33 uçağı ile uçuşlarını gerçekleştiriyor.
Orta Doğu’nun en büyük düşük maliyetli (Low Cost) hava yolu şirketi olarak, 2013 yılından bu yana uçak filosunu artırarak, modernleşmeye yatırım yapıyor. Kurulduğu dönemde Nas Air ismiyle faaliyetlerini sürdüren firma, Kasım 2013’ten beri Flynas ismiyle uçuyor.
Orta Doğu ve Afrika’da gerçekleştirdiği seferlerini Riyad, Cidde ve Dammam havalimanlarından yürütüyor. Türkiye’de İstanbul Sabiha Gökçen, Adana ve Hatay’a direkt seferleri bulunuyor.
Check-In İşlemleri ve Koltuk Seçimi
Online check-in hizmeti uçuş saatinden 24 saat önce başlıyor, uçuşa son 120 dakika kala sona eriyor. Online check-in hizmeti web sitesi üzerinden elektronik bilet numarası ya da PNR aracılığı ile yapılıyor. Check-in sırasında ekstra ücret ödemek istemeyenlere sistem otomatik koltuk ataması yapıyor.
Koltuk için özel seçimi olanlar ekstra ücret ödeyerek diledikleri koltukta oturabiliyor. Uçak tipine göre değişkenlik gösteren sistemde en ön 2 sıra Business Class yolcularına, 4, 5 ve 6. sıralar uçaktan en hızlı inmek isteyenlere (Super Practical) , 7, 8 ve 9. sıralar uçaktan hızlı ayrılmak isteyenlere (Practical), 10 ve 11. sıralar acil çıkışta rahat bir yolculuk yapmak isteyenlere (Spacious), 12. sıra kadınlara, diğer tüm koltuklar ise normal bilet alan yolculara ayrılmış durumda. Koltuk fiyatları ve koltuk sayısı uçak tipine göre değişiyor.
Bagaj Hakkı ve Ücretlendirme
Bagaj hakkı limitleri bilet sınıfına göre değişiyor. Business, Basit ve Ekstra bilet sınıflarından yolcuların birbirinden farklı bagaj hakkı bulunuyor.
Yolcularının tamamı bilet sınıfı fark etmeksizin 1 tane kabin bagajı taşıyabiliyor. Kabin bagajı, maksimum 56x36x23 cm (uzunluk+genişlik+derinlik) boyutlarında ve maksimum 7 kg ağırlığında olmak zorunda. Kabin bagajı dışında koltuk altına koymak üzere en fazla bir adet laptop çantası ya da el çantasına izin veriliyor.
Business sınıfı yolcuları 25 kg’dan ağır olmayan 2 adet ücretsiz kayıtlı bagaj, ekstra sınıf yolcuları 30 kg’dan ağır olmayan bir adet ücretsiz kayıtlı bagaj ve basit sınıf yolcuları 20 kg’dan ağır olmayan 1 adet kayıtlı bagaj taşıyabiliyor.
Bagaj limitini aşan yolcular havalimanı kontuarı ya da ön ödemeli sistemle web sitesi üzerinden (uçuşa 12 saat kala sona erer) ekstra bagaj hakkı satın alabiliyor. Ekstra bagaj hakkında ücretler uçuşun düzenlendiği destinasyona göre farklılık gösteriyor.
Yurt içi uçuşlarda web sitesi üzerinden 20 kg’a kadar bagaj hakkı almak isteyenler 75 Suudi Arabistan Riyali, Dubai, Abu Dhabi, Kuwait, Amman, Şarm El Şeyh, İstanbul ve Bahreyn uçuşları için 145 Riyal, İskenderiye, Sohag, Luxor, Assiut, Kahire, Adana, Hatay ve Hartum için ise 275 Riyal ödemek durumunda.
Ön ödemeli uçuş yerine havalimanı kontuarına başvurarak ekstra bagaj hakkı satın almak isteyen iç hat yolcuları 20 kg’a kadar tek parça bagaj için 150 Suudi Arabistan Riyali, Dubai, Abu Dhabi, Kuwait, Amman, Şarm El Şeyh, İstanbul ve Bahreyn uçuşları için 225 Riyal, İskenderiye, Sohag, Luxor, Assiut, Kahire, Adana, Hatay ve Hartum için ise 425 Riyal ödemek zorunda.
Yiyecek, İçecek ve İkram
Diğer düşük maliyetli hava yolu şirketleri gibi yolcularına ikram hizmetini ücretli sunuyor. Business class dışındaki tüm bilet sınıfları için yiyecek-içecek ikramı ücrete tabi. Uçak menüsünde yer alan yiyecek ve içeceklerden ücret ödeyerek satın almak mümkün. Uçuştan 24 saat önceye kadar web sitesi üzerinden yemek siparişi verilebiliyor. Ön siparişte kahvaltı çeşitleri 30-32 Riyal, salata çeşitleri 30-40 Riyal, tavuk, köfte, balık gibi ana yemkler 40 Riyal, sandviç çeşitleri ise 35 Riyal’e satılıyor.