Ucuz Afyon otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Afyon 600 TL, Eskişehir Afyon 190 TL ve Gaziantep Afyon 650 TL.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Ocak
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Afyon otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Afyon 600 TL, Eskişehir Afyon 190 TL ve Gaziantep Afyon 650 TL.
Afyon şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Gökçek (Evciler, Afyon), Gazlıgöl (İhsaniye, Afyon), İhsaniye, Gömü (Emirdağ, Afyon), Hocalar, Dazkırı, Çobanlar, Dinar, Evciler, Emirdağ, Sinanpaşa, Özdilek AVM (Afyon), Şuhut, Sultandağı, Karaadilli (Şuhut, Afyon), İscehisar, Kılıçarslan (Sinanpaşa, Afyon), Kızılören, Bayat (Afyon), Başmakçı, Bolvadin, Çay, Bozan (Dazkırı, Afyon), Afyon, Tatarlı (Dinar, Afyon), Yıprak (Dinar, Afyon), Ocaklı (Dinar, Afyon), Karadilli (Şuhut, Afyon), Karabedir (Dinar, Afyon), Göçerli (Dinar, Afyon), Doğanlı (Dinar, Afyon), Akpınarlı (Dinar, Afyon), Akgün (Dinar, Afyon), Çürüklü (Dinar, Afyon), Haydarlı (Dinar, Afyon), Kolaylı Cumhuriyet Dinlenme Tesisleri (Sinanpaşa, Afyon), Taşoluk (Sinanpaşa, Afyon), Yapağlı (Dinar, Afyon), Kaptan Dinlenme Tesisi (Dazkırı, Afyon), Çölovası (Dinar, Afyon), Beyören (Afyonkarahisar), Seydiler (Afyonkarahisar), Suvermez (Emirdağ), Yarıkkaya (Emirdağ), İncik (Emirdağ), Yüreğil (Emirdağ), Örenköy, Kırkpınar (Afyon), Karakuyu (Afyon) ve Gözeli (Afyon)
En uygun Afyon otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 6 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
ayları Afyon otobüs bileti satın almak için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan aylarından daha pahalıdır. En düşük otobüs bileti fiyatları bulabileceğin aylar ise: Ocak ve Kasım.
Halk arasında Afyon olarak bilinen Afyonkarahisar, 5 bin yıllık bir tarihi geçmişe sahip. Eskişehir, Konya, Isparta, Denizli, Uşak ve Kütahya illeriyle çevrili olan Afyon, Batı Anadolu’da tüm yolların kesiştiği bir noktada bulunuyor.
Ülkenin ‘Termal Başkenti’ olarak bilinen Afyon, sıcak ve şifalı sularıyla ünlü. Kaplıcalarıyla, mermeriyle ünü ülke sınırlarını aşan Afyon, şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini görmek isteyen pek çok turist tarafından ziyaret ediliyor.
Karasal iklimin hâkim olduğu Afyon’da yaz sıcak kışlar ise kar yağışlı geçiyor. Şehri gezmek istiyorsanız bunun için en ideal dönem bahar ayları olacak. Yöresel mutfağıyla da öne çıkan kent, doğal yer altı kaynakları ve kültürel değeriyle görülmeye değer bir destinasyon.
Afyon Gezilecek Yerler
Hem tarihi yapıları hem de termal turizmiyle ön plana çıkan Afyon, gezilip görülmeye değer pek çok noktaya sahip bir şehir. Afyon’da gezinize ilk olarak Afyon Kalesi ile başlayabilirsiniz. Binlerce yıl öncesine dayanan geçmişiyle dikkat çekiyor. Tüm ihtişamıyla görenleri kendine bırakan Kale, şehrin tarihini anlamak isteyenlere ışık tutuyor. Bir kayalık üzerinde bulunan kale, Afyon’un simgeleri arasında bulunuyor.
Cumhuriyetin ilk dönemlerinde kurulan Afyon Arkeoloji Müzesi, Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde taş medrese olarak kullanıldı. Günümüzde müze halini alan yapıda, eski dönemlerden günümüze gelen eserler bulunuyor. Eski Tunç, Frig, Hitit, Lidya, Roma ve Bizans dönemlerine ait sayısız eseri, Afyon Arkeoloji Müzesi’nde görebilirsiniz.
Kaplıcalarıyla ünlü Afyon’da en bilinenler arasında bulunan Gazlıgöl Termal Kaplıcaları, turizm açısından önemli bir yere sahip. Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan Gazlıgöl Termal Kaplıcaları, birçok hastalığın tedavisinde oldukça faydalı olduğu bilinen Afyon Kaplıcaları’na ulaşım kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Ayrıca Heybeli Kaplıcası, Sandıklı Hüdai Kaplıcaları, Ömer Kaplıcası, Gecek Kaplıcası kentte bulanan önemli kaplıcalar arasında bulunuyor.
Tarih meraklılarının ilk duraklarından biri olan Zafer Müzesi ise Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Meydan Muharebesin planladıkları bina. Atatürk, İsmet İnönü ve Fevzi Çakmak ile ilgili eşyaların sergilendiği müzede savaşla ilgili bilgiler bulunuyor. Ayrıca müzede Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının kaldıkları odayı da görme imkânı bulunuyor. Oldukça etkileyici olan bu müze, ziyaret edenleri o günlere götürüyor.
Afyon İmaret Camii ise mimarisiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Mimar Ayaz Ağa’nın eseri olan camii, dikkat çeken süslemelere sahip. İmaret Camii, dönemin en güzel eserlerinden. Müze, günümüzde hala ziyaret edilebiliyor. Afyon’da görülebilecek pek çok kervansaray bulunuyor. 1249 yılında inşa edilen İshaklı Kervansaray, 1434 yılında yaptırılan Döğer Kervansarayı, Selçuklu dönemine ait taş mimari özellikleri taşıyan Çay Kervansarayı ve Germiyanoğulları zamanından kalma olduğu düşünülen Eğret Kervansarayı Afyon’da görülecek tarihi yerler arasında listeleniyor.
Afyon’da görünce şaşıracağınız bir diğer nokta ise İscehisar Peri Bacaları. Frig Vadisi sırasında karşınıza çıkabilecek İscehisar Peri Bacaları, eşsiz manzarası ile farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor. İscehisar Peri Bacaları, fotoğraf tutkunları için güzel bir rota olacaktır.
Afyon’a Nasıl Gidilir?
Afyon’a ulaşım için otobüs ve tren alternatifleri bulunuyor. Bu ulaşım seçenekleri arasında Afyon’a en ekonomik ulaşım yöntemi ise Afyon otobüs bileti satın almak. Afyon’a Türkiye’nin dört bir yanından düzenli olarak direkt otobüs seferleri yapılıyor.
Afyon Şehirlerarası Otogarı şehrin merkezinde bulunan Ertuğrulgazi Mahallesi sınırlarında yer alıyor. Şehrin merkezinde bulunan Afyon Şehirlerarası Otogarı’na yürüyerek gidilebildiği gibi, ilçelerden minibüsler, belediye otobüsleri ve taksilerle de ulaşım sağlanabiliyor.
Türkiye’nin termal başkenti Afyon, tarihi ve turistlik yerlerinin dışında doğal güzellikleriyle de dikkat çekiyor. Farklı atmosferiyle ziyaretçilerine keyifli vakit geçirebilecekleri pek şey sunan bu güzel kenti keşfedebilmek için ilk adımı turna.com’da Afyon otobüs bileti aratarak atabilirsiniz.