Ucuz Bilecik otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Eskişehir Bilecik 120 TL, Afyon Bilecik 280 TL ve Kütahya Bilecik 170 TL.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Kasım
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Bilecik otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Eskişehir Bilecik 120 TL, Afyon Bilecik 280 TL ve Kütahya Bilecik 170 TL.
Bilecik şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Yenipazar (Bilecik), Vezirhan (Bilecik), Söğüt, Pazaryeri, Osmaneli, İnhisar, Gölpazarı, Çerkeşli (Osmaneli, Bilecik), Bozüyük (Bilecik), Bilecik, Ömür Dinlenme Tesisi (Bozüyük, Bilecik), Beşevler (Osmaneli, Bilecik) ve Bayırköy
En uygun Bilecik otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 7 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en küçük illerinden biri olan Bilecik, Marmara Bölgesi'nde yer alıyor. Doğusunda Eskişehir ve Bolu, güneyinde Kütahya, kuzeyinde Sakarya, batısında ise Bursa ile komşu olan Bilecik, coğrafi konumunun dışında tarihsel açıdan da çok özel bir yere sahip.
Kültürel zenginlikleriyle öne çıkan kent, bakir ormanları ve doğal güzellikleriyle de macera turizmi arayanların gözde destinasyonlarından. Bilecik’i gezmek için en ideal dönem bahar ayları olacaktır.
Bilecik Gezilecek Yerler
Osmanlı Devleti’nin kuruluş temellerinin atıldığı, önemli konuma sahip şehirlerden biri olan Bilecik, birbirinden güzel doğal miraslara ve gezi noktalarına ev sahipliği yapıyor. Bilecik denince ilk akla Şeyh Edebali Türbesi geliyor.
Bilecik’in fethiyle birlikte, ölümünden sonra buraya defnedilen Şeyh Edebali’nin türbesi hem Türklük geleneği hem de İslam camiası için oldukça değerli. Sanduka odasıyla birlikte toplam üç odadan oluşan türbe, Bilecik’te gezilecek yerler arasında ilk sırada bulunuyor.
Bilecik’in en önemli ve en bilinen müzesi olan Bilecik Müzesi’ni ise gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz. Müzenin içerisinde etnografik ögelerin yanı sıra bölgede yapılan kazılarda elde edilen tarihi eserler de sergileniyor. İki kattan meydana gelen Bilecik Müzesi, tarihi gezilerden hoşlananlardan tam not alıyor.
Yaşayan Kent Müzesi, Bilecik’in en yeni müzelerinden biri. Kentin zengin tarihi geçmişini, gelenek ve göreneklerini, kültürel birikiminin unsurlarını görebileceğiniz müzede bal mumu heykellerden farklı objelere kadar onlarca eser var.
Şehrin tarihi birikimine tanık olabileceğiniz en etkileyici müzelerden biri de Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi. 1900’lü yıllarda inşa edilen bina ahşap bir işçiliğe sahip. Kemerli kapıları ve pencere pervazlarıyla da oldukça dikkat çeken Söğüt Ertuğrul Gazi Müzesi, eski Osmanlı evi mimari özelliklerini gösteriyor. Yapının içinde şehirde yaşayan yörüklerin eşyaları sergileniyor.
Doğal güzellikleriyle tanınan kentlerden biri olan Bilecik’te doğanın tadını çıkarmak isteyenlere önerimiz ise Harmankaya Kanyonu. Harmanköy’ün sınırları içerisinde yer alan kanyon özellikle hafta sonları ziyaretçi rekoru kıran bir yer.
Frigyalılardan, Romalılara kadar pek çok medeniyete de ev sahipliği yapan Harmanköy’de yer alan kanyon, 4 kilometrelik uzunluğuyla ülkemizin cennet köşelerinden biri. İçerisinde şelalelerin, mağaraların yer aldığı kanyonda trekking ve dağcılık gibi pek çok doğa sporu yapılabiliyor. Kanyon doğa kulüplerinin vazgeçilmez noktalarından.
Küçükelmalı Tabiat Parkı, Bilecik halkı tarafından genellikle hafta sonlarını ziyaret ediliyor. Tabiat parkı piknik yapmayı sevenlerin tercih ettiği yerlerden.
Pelitözü Gölpark, Bilecik’in doğal güzellikleri ile öne çıkan yerlerinden biri. Gölpark, misafirlerine birçok aktivite imkânı sunuyor. Özellikle bisiklet binmek, yürüyüş yapmak için oldukça elverişli bir yer.
Küçükelmalı Tabiat Parkı ise Bilecik’e geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken doğal güzelliklerden. Oldukça güzel bir mesire alanı olan Küçükelmalı Tabiat Parkı’nda doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca park içinde bulunan 3.5 kilometrelik uzunluğundaki gölde yürüyüş yapma imkânı da bulunuyor.
Bilecik’te gezilecek yerler arasında bulunan Söğüt Çaltı Kaplıcası, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin en sevdiği yerlerden. Pek çok rahatsızlığa iyi geldiğine inanılan kaplıcanın çevresinde pek çok tesis ve otel bulunuyor.
Doğa severlerin Bilecik’teki en çok ilgi gösterdiği noktalardan biri de mağaralar. Kentin en meşhur mağaralarından olan İnhisar Mağarası, doğu tutkunlarının gözdesi.
Bilecik’e Nasıl Gidilir?
Bilecik’e ulaşım için otobüs ve tren alternatifleri bulunuyor. En ekonomik ulaşım yöntemi ise Bilecik otobüs bileti satın almak. Bilecik’e ülkemizin farklı il ve ilçe merkezlerinden düzenli olarak direkt otobüs seferleri yapılıyor.
Bilecik, Şehirlerarası Otogarı şehir merkezine yaklaşık 1 kilometrelik mesafede yer alıyor. Otogardan kent merkezine dolmuş (minibüs), otobüs firmalarının servisleri ve taksi kullanarak ulaşabilirsiniz.
Türkiye’nin en önemli tarihi merkezlerinden biri olan bu güzel kenti keşfedebilmek için ilk adımı turna.com’da Bilecik otobüs bileti aratarak atabilirsiniz.
Otobüs, ülkemizde en çok kullanılan ulaşım aracı. Her ne kadar şehirler arası yolculuklarda uçak, kısa ulaş
Bilecik, antik çağdan bu yana yerleşim yeri olmuş ve bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış. Bu yerleşimlerd
Bilecik mutfağında birbirinden lezzetli yöresel yemekler yapılıyor. Özellikle hamur işi yemekleri önemli ye