Ucuz Bitlis otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Bitlis 800 TL, Diyarbakır Bitlis 400 TL ve Gaziantep Bitlis 650 TL.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Şubat
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Bitlis otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Bitlis 800 TL, Diyarbakır Bitlis 400 TL ve Gaziantep Bitlis 650 TL.
Bitlis şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Mutki, Güroymak, Bitlis, Ahlat, Adilcevaz ve Hizan
En uygun Bitlis otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 10 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
ayları Bitlis otobüs bileti satın almak için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan aylarından daha pahalıdır. En düşük otobüs bileti fiyatları bulabileceğin aylar ise: Şubat ve Ocak.
Tarih kültürel değerleriyle ön plana çıkan Bitlis, Doğu Anadolu’nun en güzel şehirlerinden. Siirt, Muş, Batman, Ağrı ve Van illeriyle komşu olan Bitlis, Urartulardan başlayıp, Osmanlılara kadar uzanan çeşitli medeniyetlerin uğrak yeri olan bereketli topraklarda kurulu. Tüm bu farklı dönemlere ait sayısız tarihi eserleri ile tam bir açık hava müzesini andırıyor.
Anadolu coğrafyasının en bakir yerleşim yerlerinden biri olan Bitlis’te kaleler, köprüler, kervansaraylar, medreseler ziyaretçilerini büyülüyor. Havası, suyu, dağları, kışın beyaz, yazın yemyeşil görüntüsü ile adeta bir yeryüzü cennetini andıran Bitlis; tarihin her dönemine tanıklık eden anıtsal yapıları ile görülmeye değer bir coğrafya.
Bitlis Gezilecek Yerler
Doğu Anadolu Bölgesi’nin turistik şehirlerinden Bitlis, dağlarıyla, gölleriyle, kaleleri ve İslami eserleriyle gezginlerin dikkatini çekiyor.
Tarihi Bitlis Evleri ile gezinize başlayabilirsiniz. Mimari ve kültürel gezilerden hoşlananlar için ideal bir rota olan Tarihi Bitlis Evleri, Bitlis’in kültürel dokusunu ve yaşanmışlığını gözler önüne seriyor. Mimari yapısıyla dikkat çeken Tarihi Bitlis Evleri, kesme taş yapısı ve avlularıyla mutlaka görmeniz gerekiyor.
20 bin dükkânın yer aldığı Bitlis Çarşısı ise şehre gelenlerin mutlaka uğradığı yerlerden. Kalenin surlarının alt kısmındaki dükkanların dışında çay bahçesi ve sokak tezgahlarının da sokakları süslediği Bitlis Çarşısı’nda, köy ürünleri, kıyafetler, restoran ve kafeler bulunuyor. Şehrin dokusunu hissetmek isteyenler Bitlis Çarşısı’na mutlaka uğramalı.
Bitlis Etnografya Müzesi ise tarih seven yerli ve yabancı turistlerin gözdesi.
Bitlis’in tarihine, kültürüne, geleneklerine, göreneklerine ve yaşayış şekline ışık tutan Bitlis Etnografya Müzesi’nde demir ustalığından halı ve kilim dokumacılığına, yöresel el sanatlarından tarihi obje, eşya, bulgu ve belgelere kadar pek çok eser bulunuyor. Bitlis’in gündelik yaşayış biçimleri ve mutfak kültüründen objeler müze ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.
Volkanik bir arazi üzerinde yer alan Bitlis, yeraltı kaynakları bakımından oldukça zengin. Kaplıcalar konusunda ülkemizdeki en iyi duraklardan biri olan kent, verimli topraklar üzerinde yer alıyor. Bitlis’in verimli toprakları tarım üretimini de yansımış durumda. Şehirde yetiştirilen meyve ve sebzelerin lezzetine inanamayabilirsiniz.
Pek çok hastalığa iyi geldiğine inanılan kaplıcaların en ünlüleri arasında; Güroymak Çukur Kaplıcası, Nemrut Gülsuhan Kaplıcaları, Gülsuhan Termal Tesisleri, Bingöl Üniversitesi Termal Kaplıca Tesisleri, Bingöl Üniversitesi Termal Kaplıca Tesisleri, Grand Yüksel Otel ve Arap Köprüsü Kaplıcası bulunuyor.
Bölgenin turistik merkezlerinden biri olan Çirtkaya Kayak Merkezi ise şehir merkezinde bulunuyor. Kış turizmi için öne çıkan Çirtkaya Kayak Merkezi’nde konaklayabileceğiniz birçok otel ve pansiyon bulunuyor.
Bitlis’in en güzel yaz turizmi noktalarından olan Adilcevaz Sahili ise harika sahiliyle ön plana çıkıyor. Özellikle yaz aylarında masmavi suyuyla dikkat çeken göl, serinlemek isteyenlerle dolup taşıyor.
Bitlis’e Nasıl Gidilir?
Bitlis’e doğduran kara yolu ile ulaşım bulunuyor. Bu ulaşım seçenekleri arasında Bitlis’e en ekonomik ulaşım yöntemi ise Bitlis otobüs bileti satın almak. Bitlis’e ülkemizin farklı şehirlerinden ve ilçe merkezlerinden düzenli olarak direkt otobüs seferleri yapılıyor.
Bazı otobüs firmaları Batı kentlerinden Van’a gerçekleştirdikleri otobüs seferlerinde Bitlis’e de uğruyor. Bitlis’e direkt otobüs bulamadığınızda Van’a gelen otobüs firmalarının seferleri de alternatif olarak aklınızda olsun.
Bitlis Şehirlerarası Otogarı şehir merkezine 20 kilometre mesafede yer alıyor. Otogara kent merkezinden belediye otobüsü, dolmuş (minibüs), otobüs firmalarının servisleri ve taksi kullanarak ulaşabilirsiniz.
Doğu Anadolu’nun en önemli turizm merkezlerinden olan Bitlis, sahip olduğu zenginliklerle ön plana çıkıyor. Bu güzel kente seyahat etmek için turna.com’da Bitlis otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.
Otobüs yolculukları yeme-içme düzenimizi değiştiren, mide sağlığına her zamankinden çok daha fazla dikkat e
Bazı gezginler için gidilecek yerden ziyade yolda olmak, dolayısıyla yolculuğun kendisi başlı başına bir tu
Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan Van, bölgenin en kalabalık şehri. 1 milyon 100 bini aşan nüfusuyla, harek