Ucuz Kırklareli otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Edirne Kırklareli 140 TL, Bursa Kırklareli 750 TL ve Menemen Kırklareli 900 TL.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Ocak
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Kırklareli otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Edirne Kırklareli 140 TL, Bursa Kırklareli 750 TL ve Menemen Kırklareli 900 TL.
Kırklareli şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Vize, Sinanlı (Babaeski, Kırklareli), Pınarhisar, Pehlivanköy, Kuleli (Babaeski, Kırklareli), Kofçaz, Kocahıdır (Kırklareli), Kırklareli, Demirköy, Babaeski, Alpullu (Babaeski, Kırklareli), İnece (Kırklareli), İğneada (Demirköy, Kırklareli), Yeniköy (Babaeski, Kırklareli), Akardere Yolayrımı (Kırklareli) ve Ürünlü (Kırklareli)
En uygun Kırklareli otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 6 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
ayları Kırklareli otobüs bileti satın almak için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan aylarından daha pahalıdır. En düşük otobüs bileti fiyatları bulabileceğin aylar ise: Ocak.
Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Kırklareli, Marmara Bölgesi'nde yer alıyor. Kuzeyinde Bulgaristan, doğusunda Karadeniz, güneyinde Tekirdağ ve batısında Edirne bulunan şehir, geçmişten günümüze pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptı.
Gezilmeye ve görülmeye değer oldukça fazla yere sahip kent, doğa gezileri açısından da olukça zengin. Longoz ormanları, eşsiz güzellikteki koyları, berrak denizi ve yemyeşil ağaçları ile popüler olan Kırklareli, yılın her dönemi ziyaretçilerine alternatif etkinlikler ve rotalar vaat ediyor.
Kırklareli Gezilecek Yerler
Tarihi, zengin doğası ve kültürüyle öne çıkan Kırklareli, gezip görmeye değer pek çok yere sahip. Karadeniz’in kıyısı olan Kıyıköy, şehrin önemli noktalarından. Kayalık bir zemin üzerinde yer alan Kıyıköy, iki tane sit alanına ev sahipliği yapıyor. Kuzey tarafında Pabuçdere, güney tarafında ise Kazandere akan Kıyıköy’de balık avları yapılabiliyor. Kamp yapmak için ideal olan bölgede aynı zamanda kayık ile gezintilere de çıkabilirsiniz.
10 km sahil şeridine sahip olan İğneada Plajı ise denize girmek için çok uygun bir konumda. Plajın etrafında tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran, çay bahçesi ve tuvaletler bulunuyor. Bölgede ayrıca konaklama yapabileceğiniz sit alanları da bulunuyor.
Bölgede ayrıca; Kastros Plajı ve Beğendik Plajı’nı da deneyebilirsiniz. Görenleri kendine hayran bırakan Poliçe Koyu ise falezli yapısı ile dikkat çekiyor. Etrafı ormanlarla çevrili Poliçe Koyu, özellikle kamp ve karavan tatili yapmayı sevenlerin gözdesi.
Ali Rıza Efendi Kültür Evi’nde 3 Balkan ülkesinin katkılarıyla sergilenen eşyalar yer alıyor. Bulgaristan, Yunanistan, Karadağ ve Türk odaları bulunan ev, Atatürk’ün babası Ali Rıza Efendi’ye ithaf edildi. Bu kültür evi içerisinde bölgede yaşamış olan halklar ve kültleri sergileniyor. Müze ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor.
Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin aynısı şeklinde inşa edilen Atatürk Müzesi ise de bölgeyi ziyaret edenlerin dikkatini çekiyor.
Kırklareli Müzesi ise bölgenin geleneğine ve tarihine ait pek çok eseri bünyesinde bulunduruyor. Hayvan mumyalama sanatının en güzel örneklerini görebileceğiniz Kırklareli Müzesi’nde günümüzde canlı olarak görmenin mümkün olmadığı 76 hayvan türü sergileniyor. Müzede ayrıca Demirköy dökümhanesi, Vize Amfi tiyatrosu ve Aşağı Pınar’da yapılan kazı çalışmalarında elde edilen eserler sergileniyor.
Aşağı Pınar Açık Hava Köy Müzesi ise köy canlandırması, zaman tüneli, neolitik köy, kapalı alan sergisi, doğal çevre ortamı, eğitim alanı ve deneysel arkeoloji alan olmak üzere 7 bölümden meydana geliyor. İnsanı zaman tüneline sokan müzede, cansız mankenlerle dönemin şartları yansıtılıyor. Müzede, Kırklareli tarihi hakkında pek çok değerli bilgiye ulaşabilirsiniz.
Kıyıköy’deki en meşhur yerlerden olan Aşıklar Tepesi ise manzara izlemek için oldukça keyifli. Burada çay içerek gün batımının keyfini çıkarabilirsiniz.
Kent merkezinde bulunan İstasyon Caddesi ise buluşma noktası Caddede, uzun yürüyüşler yapıp, şehir hayatının tadını varabilirsiniz.
Lüleburgaz Sokullu Hamamı ise klasik Türk hamamı örneklerinden.11 tane dükkânı bulunan hamam, kent müzesi olarak kullanılmak amacıyla restore edildi.
Kırklareli’ne Nasıl Gidilir?
Kırklareli’ne ulaşım için otobüs ve uçak alternatifleri bulunuyor. Bu ulaşım seçenekleri arasında Kırklareli’ne en ekonomik ulaşım yöntemi ise Kırklareli otobüs bileti satın almak. Kırklareli’ne Türkiye’nin dört bir yanından düzenli olarak direkt otobüs seferleri yapılıyor. Aynı zamanda komşu ülkeler, Bulgaristan ve Yunanistan’a otobüs seferleri bulunuyor.
Kırklareli Şehirlerarası Otogarı Karacaibrahim Mahallesi, Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yer almaktadır. Otogardan kent merkezine, dolmuş (minibüs), otobüs firmalarının servisleri ve taksi kullanarak ulaşabilirsiniz.
Bu güzel kenti keşfedebilmek için ilk adımı turna.com’da Kırklareli otobüs bileti aratarak atabilirsiniz.
Kasım’da aşk başkadır diye boşuna mı demişler. Bu romantik ay tam da sevdiklerinizle vakit geçirebile
Yaz sıcağının kavurduğu günlerde serin bir mola arayanlar için Türkiye’nin sunduğu enfes rotaları keş
Yılın en romantik günü, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az bir zaman kaldı. Bu özel günde, sevgilisin