Ucuz Filibe (Plovdiv) otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Edirne Filibe (Plovdiv) 650 TL, Bursa Filibe (Plovdiv) 1.099 TL ve Çorlu Filibe (Plovdiv) 700 TL.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Kasım
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Filibe (Plovdiv) otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Edirne Filibe (Plovdiv) 650 TL, Bursa Filibe (Plovdiv) 1.099 TL ve Çorlu Filibe (Plovdiv) 700 TL.
Filibe (Plovdiv) şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Plovdiv
En uygun Filibe (Plovdiv) otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 17 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
Plovdiv ya da Filibe, Bulgaristan’ın, nüfus yoğunluğu bakımından Sofya’dan sonra ikinci büyük şehri. Bulgaristan’ın orta kesiminde yer alan Plovdiv, önemli bir tarım bölgesi. Osmanlı’nın önem verdiği şehirlerden olan Plovdiv’de Osmanlı mimarisine ait eserleri görmek mümkün. Şehirde hatırı sayılır bir oranda Türk nüfus da yaşıyor.
1999 yılında, ‘Avrupa Kültür Başkenti’ seçilen Plovdiv, Meriç nehrinin her iki yakasında da bulunuyor. 7 Tepeli Şehir olarak bilinen kentte, bu tepelere, cehennem tepesi, saat tepe, taksim tepe, nöbet tepe, cambaz tepe, bunarcık tepe, makro tepe ismi verilmiş. Şehri gezmek için en ideal dönem nisan ve ekim ayları arası olarak biliniyor.
Oldukça güvenli bir şehir olan Plovdiv’de özellikle ana caddeler ve eski şehir olarak bilinen kısım oldukça kalabalık.
Plovdiv Gezilecek Yerler
Bulgaristan’ın zengin kültürel birikimiyle öne çıkan kenti Plovdiv’de gezilecek görülecek onlarca farklı durak var. Old Town - Eski Şehir olarak da bilinen bölge şehrin en iyi restore edilmiş ve turistik bölgelerinden.
Eski şehir bölgesinde birbirinden güzel binalar, sanat galerileri, sokaklar sizi bekliyor. Roma döneminden kalma Philippopolis merkezinde ise amfi tiyatro ve restore edilerek günümüze ulaştırılan, ikinci yüzyıldan kalma Antigue tiyatrosu ilgi çekiyor.
Trimontzium tepesinde bulunan eski şehir bölümü: 18-19. yüzyıllara tarihlenen ulusal mimarisiyle ünlü. Bölgede bulunan evlerin birçoğu günümüzde müze olarak ziyarete açık. Şehre gelmişken eski şehri mutlaka görmelisiniz.
Bölgesel Etnoğrafya Müzesi (Etnografski Muzey) ise Argos Kuyumdjioğlu’na ait olan evde hizmet veriyor. 12 büyük odalı ve yaklaşık 130 pencereli ev 1917 yılında müze olarak açıldı. Müzenin en çarpıcı özelliği ise her odasında farklı motifler şeklinde görülen, ahşap tavan oymaları.
Müzenin daimi koleksiyonunda, yaklaşık 40 bin obje bulunduğu söyleniyor. El sanatları, tarım, kumaş ve giyim, bakır tencere, süs eşyaları, kilise levhaları, tığ işi dantel kostümler, mobilyalar, müzik aletleri müzede sergilenen eserler arasında bulunuyor.
Balabanov Evi ve Müzesi, 20. yüzyılın başlarında inşa edilen ve son sahibi olan tüccar Luka Balabanov’un ismini taşıyan yapıda ziyaretçilerini ağırlıyor. Müzenin birinci katı kalıcı bir sergiye ev sahipliği yapıyor, ikinci kat ise şehrin en popüler oda müziği mekanlarından birisi olarak kullanılıyor. Zemin kattaki iki oda, geçici sanat sergilerine ev sahipliği yapıyor.
St. Konstantin ve Elena Kilisesi, şehrin en önemli yerlerinden biri. Antik bir kalenin yıkıntıları üzerine, 4. yüzyılda inşa edilen kilise tarih boyu birçok kez yıkıldıktan sonra, son olarak 1830 yılında geriye kalan duvarlarının kalıntıları üzerine, yeniden inşa edildi. Yeni inşa edilen kilise: 26 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğinde ve 8 metre yüksekliğindedir ve bu ölçüleriyle, dönemin en etkileyici yapıları arasında bulunuyor.
Antik Amfi tiyatro, şehir merkezinde bulunuyor. Şehre gelen ziyaretçiler için önemli bir çekim merkezi olan tiyatro, Bulgaristan’ın ayakta kalarak günümüze ulaşan en büyük Roma eseri. 7 bin koltuk kapasiteli eseri, görülecek yerler listenizde bulundurmanızda fayda var. Plovdiv daha görülecek pek çok esere ev sahipliği yapıyor.
Plovdiv’e Nasıl Gidilir?
Plovdiv’e Türkiye’den hava, kara ve demir yolu ile ulaşım mümkün. Bulgaristan Schengen bölgesi üye ülkelerinden biri olmadığı için Plovdiv’e gitmek isteyenlerin özel olarak Bulgaristan vizesi alması gerekiyor. Mevcut Schengen vizesi ile de ülkeye giriş yapmak mümkün. Vize başvuru ve işlemleri Bulgaristan Konsolosluğu’ndan yapılıyor. Yeşil pasaportlulara vize yok.
Ulaşım seçenekleri arasında Plovdiv’e en ekonomik ulaşım yöntemi ise Plovdiv otobüs bileti satın almak. Kapıkule Sınır Kapısından yaklaşık 2 – 2,5 saat sürüyor. Plovdiv Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne kent merkezinden toplu ulaşım araçlarını kullanarak ulaşabilirsiniz.
Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kültürel değerleri ile Balkanların en önemli şehirlerinden biri olan bu güzel kenti deneyimlemek için turna.com’da Plovdiv otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.