Ucuz Silifke otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Silifke 300 TL, Konya Silifke 460 TL ve Mersin Silifke 150 TL.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Kasım
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Silifke otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Silifke 300 TL, Konya Silifke 460 TL ve Mersin Silifke 150 TL.
Silifke şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Kapızlı (Silifke, Mersin), Yeşilovacık (Silifke, Mersin), Taşucu (Silifke, Mersin), Susanoğlu (Silifke, Mersin), Silifke ve Ovacık (Silifke, Mersin)
En uygun Silifke otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 8 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
ayları Silifke otobüs bileti satın almak için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan aylarından daha pahalıdır. En düşük otobüs bileti fiyatları bulabileceğin aylar ise: Kasım.
Akdeniz bölgesinde Göksu Irmağı deltasının başlangıcı olan bölgede kurulu olan Silifke, Mersin iline bağlı, içerisinde birçok doğal güzellikler ve tarihi yapılar barındıran bir destinasyon.
Sakin koyları, masmavi renkteki denizi ve küçük adaları ile deniz turizmine de hitap etmekte olan Silifke ve çevresinde deniz ve sahil sevenlerin beğeneceği bolca alan bulunuyor. Zengin tarihi geçmişi ile bölgenin tarihine ışık tutan ilçenin çevresinde çok sayıda Roma-Bizans dönemi antik yerleşimleri bulunuyor.
Silifke Gezilecek Yerler
Mersin’in en büyük ilçelerinden biri olan Silifke gerek doğası gerekse de tarihi ve kültürel güzellikleri ile ön plana çıkıyor. Bölgede günümüze kadar gelmiş kilise ve manastır gibi dini kalıntılar yer alıyor.
Silifke’nin en çok ziyaret edilen yerlerinin başında Cennet ve Cehennem Mağaraları geliyor. Narlıkuyu Mahallesi’ndeki yan yana duran ve doğal oluşum olan bu iki mağaradan Cennet Mağarası’na; 400 basamaklı merdiven ile iniliyor.
70 metre derinliğe sahip olan Cennet Mağarası’nın sonunda Merdivenlerin Zeus Tapınağı bulunuyor. Cennet Çöküğü Mağarası; içinde yer alan Meryem Ana Kilisesi nedeniyle inanç turizmi açısından da önem taşıyor. Cehennem Çukuru ise 130 metre derinliğe sahip.
Romalılar tarafından inşa edilen Poimenios Hamamı ise içinde sanatsal değeri çok yüksek olan bir mozaik yer alıyor.
Silifke merkeze 8 kilometre mesafede olan İmbriogion Antik Kenti ise Hristiyanlık döneminden kalma ev, tapınak mezarları, Roma hamamları ve Yunanca yazıtlar gibi tarihi kalıntılara ev sahipliği yapıyor.
Taşucu limanı yanında yer alan Arslan Eyce Özel Amfora Müzesi, denizden toplanan ticari amforaların sergilendiği görülmesi gereken bir yer. Arslan Eyce Özel Amfora Müzesi meraklılarının dikkatini çekiyor.
Hz. İsa’nın havarilerinden St.Paul’un vaazlarından etkilenen Aya Tekla’nın yaşadığı rivayet edilen Aya Tekla Kilisesi de Silifke’nin tarihi değerleri arasında bulunuyor. Aya Tekla Kilisesi’ni görülecek yerler listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ediyoruz.
İlçe merkezine 2 kilometre mesafede olan ve şehri kuş bakışı gören atmosferi ile ziyaretçilerini şaşırtmayı başaran Silifke Kalesi, gezilmesi gereken yerler listesinde yer alıyor. İlçeyi ziyaret edenlerin uğrak noktalarından biri olan kaleden Silifke panoramik olarak izlenebiliyor. Bölgenin sembollerinden olan Silifke Kalesi’nin içinde kemerli galeriler, su sarnıçları, depolar ve diğer yapı kalıntıları bulunuyor.
İlçeye 30 kilometre uzaklıkta olan ve Antik Yunan’ın önemli bir ticaret merkezi olan Olba Antik Kenti, Hristiyanlığın yayılmasında önemli bir yere sahip.
Taşucu yolu üzerinde bulunan Silifke Müzesi de ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Müzede çok sayıda arkeolojik eser ve etnografik obje bulunuyor. Silifke Müzesi, ziyaretçilerini geçmişe yolculuğa çıkarıyor.
Alaaddin Cami, Selçuklu sultanlarından Alaaddin Keykubat döneminde yapıldığı için Alaaddin Camii adını almıştır. Şehrin tam merkezinde olduğu için Merkez Camisi olarak da biliniyor.
Boğsak koyundaki Boğsak Adası’nda ise Roma ve erken Bizans dönemlerine ait evler, mezarlar, sarnıçlar ve kilise kalıntıları bulunuyor. Boğsak Adası’nda hem denize girebilir hem de tarihi güzelliklerini keşfedebilirsiniz.
Turkuaz denizi ile ünlü Narlıkuyu’nu mutlaka görmelisiniz. Balık lokantalarıyla ünlü Narlıkuyu eşsiz atmosferiyle beğeni topluyor. Narlıkuyu ziyaretçilerine huzurlu bir atmosfer sunuyor.
Silifke’nin merkezinde Göksu Nehri’nin üzerinde bulunan Silifke Taşköprüsü, Roma uygarlığı yapılarından. Tarih boyunca çok sayıda onarım gören kale, eşsiz bir manzaraya sahip.
Birbirinden ilginç şekilli dev sarkıt ve dikitlere ev sahipliği yapan Astım Mağarası’nın havasının hem astım hastalarına iyi geldiğine hem de duvarlarından akan suyun şifalı olduğuna inanılıyor. Mağarayı yerli ve yabancı milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor.
Erdemli- Silifke yolunun 3 km kuzeyinde yer alan Kanlıdivane ise bölgenin önemli turistik yerlerinden. MÖ 2. yüzyıl ile MÖ 7. Yüzyıl arasında kullanılmış bir yerleşim yeri olan Kanlıdivane’de kesme taştan yapılmış bazilikalar, caddeler, kaya mezarları, sarnıçlar bulunuyor.
Silifke’ye Nasıl Gidilir?
Mersin’in ilçesi Silifke’ye karayolu üzerinden seyahat edebilirsiniz. Bu güzel ilçeyi ziyaret etmek için en ekonomik ulaşım yöntemi Silifke otobüs bileti satın almak. Gözde bir ilçe olması nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanından gelen otobüslerle seferler yapılıyor.
Silifke Otogarı kent merkezinde yer alıyor. Ulaşımı kolay olan otogara dolmuş (minibüs), otobüs firmalarının servisleri ve taksi kullanarak ulaşabilirsiniz.
Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri olan Silifke’yi keşfedebilmek için turna.com’da Silifke otobüs bileti seçeneklerine bakabilirsiniz.
Mersin’in Akdeniz kıyısında yer alan şirin ilçesi Silifke, Mersin’in en gözde tatil beldelerind
Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili konumuyla coğrafi açıdan çok şanslı bir ülke. Ülkemiz topraklarının b
Yaz ayları birçok insan için seyahat zamanı ve tatile çıkma dönemini ifade ediyor. Bütün yıl çalışan ve hay