İstanbul Ahwaz arasında her gün 0 sefer gerçekleştirilir. Ahwaz şehrine en sık uçulan yerlerden Dubai, Tahran ve Meşhed için Turna.com üzerinden en uygun fiyatlarla Dubai uçak bileti, Tahran uçak bileti ve Meşhed uçak bileti satın alabilirsiniz.
Havalimanı
|
En Ucuz Ay
Kasım
|
En Sık Uçan Hava Yolu
|
İstanbul Ahwaz arasında her gün 0 sefer gerçekleştirilir. Ahwaz şehrine en sık uçulan yerlerden Dubai, Tahran ve Meşhed için Turna.com üzerinden en uygun fiyatlarla Dubai uçak bileti, Tahran uçak bileti ve Meşhed uçak bileti satın alabilirsiniz.
Ucuz Ahwaz uçak bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Dubai Ahwaz 211 EUR.
En uygun Ahwaz uçak bileti fiyatlarını yakalamak için en az 17 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı ya da rezervasyon yapmalısınız.
İran'da Huzistan Eyaleti'nin yönetim merkezi olan Ahvaz, bağlı olduğu eyaletin orta kısmında, Karun Nehri'nin kıyısında bulunuyor. Basra Körfezi'ne demiryoluyla bağlı olan ve Bender Şahpur petrol alanları yakınında önemli petrol üretim merkezlerinden birisi olan kentte, günlük 250 bin varil petrol üretimi gerçekleşiyor.
Tarihi
Emevi ve Abbasi dönemlerinde şeker kamışı tarımının en önemli merkezi iken, ardından 13. ve 14. yüzyıllarda kanlı Moğol istilaları ile harap olan Ahvaz, kısa bir süre Persler ve Sabiilerin yerleşim yeri olmuş. Ortaçağ dönemindeki şeker kamışı fabrikalarının ancak kalıntıları kalsa da, Ahvaz'ın kuzeyinde bazı küçük şeker kamışı tarlalarında ekim devam etmiş. Birkaç su değirmenleri kalıntıları ise Shoush ve Shoushtar bölgelerinde bulunuyor. 1880 yılında Karun Nehri'nin temizletilerek yeniden ticarete açılması ile nehir ve demiryolu trafiğinin bağlaması şehir ticari bir kavşak konumuna getirmiş. 20 yüzyılın başlarında petrolün bulunmasıyla hızla gelişen Ahvaz, günümüzde ülkenin en önemli petrol üretim merkezi.
Gezilecek Yerler
Ahvaz, İran'nın Huzistan Eyaleti'nin yönetim merkezi. Yalnızca ülkesinin değil dünyanın da önde gelen petrol rezervlerine sahip olan kent petrol alanları ile önemli bir konuma sahip. Çok geniş bir alana yayılmış bu şehrin içinden Ortadoğu'nun en büyük ve geniş akarsuyu olan Karun Nehri geçiyor. Nehir üzerindeki 8 köprünün en ünlüsü ise Almanların yaptığı Beyaz Köprü. Yaz aylarında sıcaklığın 55 derece olduğu Ahvaz'da nehir kenarları serinlemek için hayati önemde. Ahvaz da gezilecek yerlerin başında Ali-ibn-Mahziar Köprüsü, Karun Köprüsü, Nature Köprüsü, Julfa Bölgesindeki Ermeni Kilisesi geliyor.
Ahvaz'ın 40 kilometre güneydoğusunda bozulmadan günümüze kadar gelen Çoğa Zenbil Ziguratı'nın bulunduğu yer, milattan önce 13. yüzyılda Elam Kralı Untaş-Napirişa'nın başkentinin bulunduğu alan. Bu ziggurat 100 hektarı aşan şehrin merkezinde bulunuyor. Buradan çıkarılan buluntular ise Hafttappeh Müzesi'nde sergileniyor. Günümüzden 4.000 yıl öncesine dayanan Elam Dönemi'nde Kral Untaş tarafından yapılan dünyan en eski zigguratı olarak biliniyor. Yuvarlak adak taşları ve tepeye çıkılan dik merdivenler çok etkileyici olan yapının etrafında şehir ve iki de sarayın olduğu biliniyor.
Eski Mezopotamya alanında bulunan ve piramitleri andıran zigguratlar, tapınak tarzı eski çağ yapılarının tümüne verilen isim. Sümerler, Babiller ve Asurlularda dini inanç gereği kullanılan ve inşa edilen bu tapınakların en eski örneği M.Ö 3500-4500 tarihleri arasındaki dönemde inşa edilmiş. Arap nüfusu hâkim olduğu Ahvaz'da da bulunan zigguratlar dini inançlara göre yüksek bir dağ ya da büyük bir tepede kurulmuş. Heredot'a göre ise her zigguratın tepesindeki türbelerde ibadet yapılıyormuş. Tapınakların içinde ise odalar ve yaşam alanları bulunuyor. Günümüzde bilinen en büyük ziggurat ise Babil'den kalma Marduk olarak kayıtlara geçmiş.
Yeme-İçme
İran, Orta Asya ve Ortadoğu arasındaki coğrafyada, pek çok farklı kültürün buluştuğu İran mutfağı kişniş, taze soğan, sarımsak ve çemen gibi bol baharatlı, acılı, et, kebap, tandır ekmeği, pilav, khorest adlı sulu yemekler ile erik, nar, ayva ve ceviz gibi meyvelerin, ıspanak, dereotu gibi sebzelerin sıklıkla kullanıldığı ve şerbetli tatlıların fazlaca yer aldığı sofralardan oluşuyor. Yemeklere tat vermek amacıyla safran, zerdeçal, kuru limon, tarçın, maydanoz kullanılıyor. Başlıca yemekleri ise, bir çeşit ayran aşı çorbası olan Ash-e Doogh, diğer adı "dizi" olan Abgusht, ıspanak, maydonoz, kişniş, dereotu ile yapılan sebze yemeği olan Ghormeh Sabzi, incecik dövülmüş ceviz ve nar salçası karışımı olan Fesenjan, kavrulmuş soğan, kıyılmış et veya kıyma ile birlikte pişirilen Khoresht Gheymeh, közlenmiş patlıcan, domates ve sarımsakla yapılan Mirza Ghassemi ise başlıca yemekleri arasında. İran'ın yöresel yemeklerini tadabileceğiniz Ahvaz'da Çelo Kebab, Cüche Kebabı lezzeti ile aklınızda ve tadı damağınız da kalacak yemekler arasında bulunuyor.
Ulaşım
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Ahvaz arasında direkt uçuş seferleri bulunuyor. Bununla birlikte Ata Havayolları, Etrek Havayolları, Hazar Havayolları, FlyDubai, İran Air, Iran Air Tours, Iran Aseman Airlines, İran Naft Havayolları, Kish Air, Mahan Air, QeshmAir ile KLM ve Lufthansa gibi büyük havayolu şirketleri de Ahvaz'a uçuş gerçekleştiriyor. Uluslararası hizmet veren Ahvaz Havalimanı'ndan çoğunlukla Dubai, İstanbul ve Kuveyt olmak üzere dünya üzerinde pek çok bölgeye uçuşlar gerçekleşiyor.
Asya devasa bir kıta. Ülkenin her bir köşesinde birbirinden farklı yaşam tarzlarının, inançların, kültürler
Popüler Seferler | Uçak Bileti Fiyatları |
---|---|
Dubai - Ahwaz | 211,12 |