Kalkış Havalimanı
|
Varış Havalimanı
Bole Havalimanı
|
En Sık Uçan Hava Yolu
|
Konya Şehir Merkezinden Havalimanına Ulaşım
Konya Havalimanı, Konya-Ankara karayolunda, Konya'nın Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunuyor. Askeri ve sivil kategoride olan havalimanı 2000 yılında sivil hava trafiğine açılıyor. 24 saat açık olan Konya Havalimanı'ndan Türkiye'nin büyük şehirlerine uçuşlar yapılıyor.
Konya şehir merkezinden Konya Havalimanı'na ulaşmak için özel araç, HAVAŞ, taksi ve araç kiralama gibi seçenekler bulunuyor.
Şehir merkezinden Selçuklu ilçesinde bulunan Konya Havalimanı'na ulaşmak için Anıt Meydanı'ndan kalkan HAVAŞ servislerini kullanabilirsiniz. Servisler Anıt, Fuar, Zafer, Alaaddin, Belediye, Sille Kavşağı, Kulesite, Aydınlıkevler ve Otogar güzergahını izleyerek Konya Havalimanı'na ulaşıyor. Yolculuk yaklaşık 30 dakika sürüyor.
Yine Karaman ilinden havalimanına gelmek isteyenler için günde iki kez olmak üzere seferler düzenleniyor. Yolculuk yaklaşık 105 dakika sürüyor.
Konya Havalimanı İletişim Bilgileri
Adres: Vali Ahmet Kayhan Caddesi, 42100 Selçuklu/Konya
Tel: 0 332 239 13 43
Addis Ababa Havalimanı’ndan Addis Ababa Şehir Merkezine Ulaşım
Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’nın ve ülkenin en büyük ve gelişmiş havalimanı olan Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı’ndan şehre ulaşmak için birçok araç mevcut. Öncelikle iç hatlara ve dış hatlara ayrılmış iki farklı terminali olan havalimanında bu iki terminal arasında işleyen ücretsiz bir servis hizmeti var.
Araçların terminale girmesi uzun süredir yasak olduğu için hemen terminal önünden binebileceğiniz tek araç, resmi havaalanı taksileri. Taksiler 24 saat boyunca çalışıyor. Sizi burada iki tip taksi bekliyor, biri mavi-beyaz renkteki özel taksiler, diğeri ise sarı renkte olan ve NTO’ya (National Tour Operation and Travel Agency) bağlı taksiler.
İki firma da devlet tarafından lisanslı, güvenilir kabul edilen firmalar. Aradaki mesafe sadece 6 km civarında olduğu için sizi hızlıca şehir merkezine götüren bu taksiler Geliş Katı’nın hemen dışındaki duraklarında bekliyor.
Taksilerde taksimetre bulunmuyor, NTO’ya bağlı olan sarı taksilerin şehirdeki belli noktalar için uyguladığı sabit bir fiyat varken, mavi-beyaz olan özel taksilerde, özellikle de önden pazarlık yapmazsanız şoförün insafına kaldığınız için sarı taksilerin on katı bir bedel ödemek durumunda kalabilirsiniz.
Daha ekonomik bir yol olan dolmuşları kullanmak istiyorum derseniz hemen havalimanının karşısındaki duraklarına yürümeniz gerekir. Yolculuk, gideceğiniz yere göre 10-15 dakika sürüyor ve bilet bedeli otobüs şoförüne nakit olarak ödeniyor.
Bir başka transfer yolu ise, Tayland’daki Tuk-tuk’larla çok benzer bir tür triportör olan Bajaj’ları kullanmak. Bunun için yine havalimanından ayrılarak ana yola çıkmalısınız. İki yolcu ve bavullarının rahatlıkla sığacağı bu araçlar, çok da güvenli olmayan bir yolculuktan sonra sizi şehir merkezine ulaştıracaktır. Yolculuk bedelini binmeden önce anlaşmanız önerilir.
Tabii ki bunların yanında, Addis Ababa şehir merkezine ulaşmak için en hızlı ve kesin çözüm, gelmeden önce özel bir havalimanı transferi rezerve etmek. Bunu için GetYourGuide ve Viator gibi siteleri burada gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Türkiye’nin zengin kültürel mirası, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasının
Eylül ayı festivalleri herkes için bir şeyler sunuyor. Bu yazıda, Eylül ayı boyunca Türkiye’nin dört
Kültürü, sanatı, yöresel lezzetleri, müziği ve sosyalleşmeyi sevenlerin ortak noktası festivaller. Ülkemiz
Bütün insanlığın ortak mirası olarak kabul gören evrensel değerlere sahip kültürel ve doğal varlıkları düny
Doğu Afrika, az bildiğimiz, ama ilginç kültürel özellikleri, vahşi doğası ve sıcakkanlı insanlarıyla keşfed
Yaklaşık 102 milyon kişinin yaşadığı kalabalık ve hareketli bir Afrika ülkesi olan Etiyopya, kara kıtada sö