Ucuz Kayseri otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Kayseri 350 TL, Malatya Kayseri 600 TL ve Konya Kayseri 400 TL.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Mart
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Kayseri otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Kayseri 350 TL, Malatya Kayseri 600 TL ve Konya Kayseri 400 TL.
Kayseri şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Yeşilhisar, Yalak (Sarız, Kayseri), Yahyalı, Tomarza, Talas, Sarız, Sarıoğlan, Pınarbaşı (Kayseri), Özvatan, Melikgazi, Kocasinan, Kayseri, İncesu, Himmetdede (Kocasinan, Kayseri), Hacılar, Felahiye, Develi, Bünyan, Akkışla, Kayseri Havaalanı ve Sarız Karayolları Bakımevi (Sarız, Kayseri)
En uygun Kayseri otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 8 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
Ocak ve Nisan ayları Kayseri otobüs bileti satın almak için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan aylarından daha pahalıdır. En düşük otobüs bileti fiyatları bulabileceğin aylar ise: Mart ve Şubat.
Kayseri uçak bileti satın alarak daha hızlı bir şekilde Kayseri şehrine ulaşabilirsin.
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri, İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehirlerinden biri. Kültür ve doğa turizmi ile adını duyuran Kayseri, her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor. Hanları, hamamları, kervansarayları, medreseleri ve müzeleri ile ünlü kent, doğal güzellikleriyle de kendine hayran bırakıyor.
Sert karasal bir iklimin hâkim olduğu Kayseri’de yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve kar yağışlı geçiyor. Kayseri’yi keşfetmek için en ideal dönem bahar ayları olsa da kış aylarında kayak turizmi için kenti ziyaret edebilirsiniz.
Kayseri Gezilecek Yerler
Anadolu’nun en önemli kentlerinden biri olan Kayseri, zengin tarihi ve kültürüyle öne çıkıyor. Şehri gezmeye Kayseri Cumhuriyet Meydanı’yla başlayabilirsiniz. Şehrin kalbi durumundaki Kayseri Cumhuriyet Meydanı, tarihi mirasların görülebileceği bir açık hava müzesi durumunda.
Kapuzbaşı Şelaleleri ise görülmeye değer noktalardan. 7 şelaleden oluşan Kapuzbaşı Şelaleleri, dünyanın en yüksek ikinci şelalesi durumunda. 40-60 metre yükseklikten dökülen şelaleler, görenleri büyülüyor. Kapuzbaşı Şelaleleri, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından oluyor.
İhtişamlı Kayseri Kalesi ise, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemlerinden izler taşıyor. 2 kapısı 18 burcu bulunan kale, tarihi dokusuyla çok değerli bir yere sahip.
Kayseri Atatürk Müzesi ise görülmeye değer yapılardan bir tanesi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Kayseri’yi ilk ziyaretinde ağırlandığı ev olan Atatürk Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.
Doğal güzelliklere şahit olmak isteyenler için Soğanlı Vadisi dikkat çeken turizm bölgelerinden. Soğanlı Vadisi, mağara, barınak, kilise, manastır gibi ilginç kaya oluşumlarına ev sahipliği yapıyor.
Çift başlı kartal, insan başlı ve kanatlı pars, aslan ve hayat ağacı figürleriyle süslü Döner Kümbet de Kayseri’nin dikkat çekici eserlerinden biri. 1276 yılından kalma Döner Kümbet, taş işçiliğinin en güzel örneklerinden.
Kümbetin etrafında aynı işaret ve motiflerin görüldüğü için ‘Döner Kümbet’ ismini almıştır. Kayseri Saat Kulesi de şehrin dikkat çekici eserlerinden. 1906 yılında II. Abdülhamit zamanında yaptırılan Saat Kulesi, Cumhuriyet Meydanı’nda dikkat çekiyor. Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan bir diğer eser ise Kurşunlu Camii. 1585 yılında yapılan cami, Osmanlı mimarisinin örneklerinden olan Kurşunlu Camii, görenleri kendine hayran bırakıyor.
Anadolu Selçuklu taş işçiliğini yansıtan figürlerin en güzel örneklerini Sultan Hanı Kervansarayı'nda görebilirsiniz. Keykubat tarafından yaptırılan kervansaray Selçuklu mimarisinin en iyi örneklerinden. Sultan Hanı Kervansarayı harika atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.
Yürüyüş severlerin en çok tercih ettiği rotalardan olan Aladağlar Milli Parkı ise, görkemli doruklara sahip. Göz alıcı bir güzellikte olan Aladağlar Milli Parkı, trekking yapmak isteyenler için de uygun bir yapıda. Aladağlar Milli Park içinde yer alan Zamantı Irmağı, rafting tutkunlarının buluşma noktalarından.
Kayseri’nin sembolü ünlü Erciyes Dağı’nı da mutlaka listenize almalısınız. İhtişamlı bir görünüme sahip olan Erciyes Dağı, Türkiye’nin en yüksek dağlarından biridir. Çeşitli dönemlerde aktif olmuş lav ve tüf püskürtmüş bir yanardağ olan Erciyes Dağı, uluslararası alanda kış sporları merkezi olma özelliğine sahip.
Kayseri’ye Nasıl Gidilir?
Kayseri’ye ulaşım için otobüs, tren ve uçak alternatifleri bulunuyor. Bu ulaşım seçenekleri arasında Kayseri’ye en ekonomik ulaşım yöntemi ise Kayseri’ye otobüs bileti satın almak. Kayseri’ye Türkiye’nin farklı bölgelerinden düzenli olarak direkt otobüs seferleri yapılıyor.
Kayseri Otogarı, Kocasinan’da Selimiye Mahallesi’nde bulunuyor. Otogar’dan kent merkezine olan mesafe ise 8 km. Otogardan şehir merkezine belediye otobüsü, minibüs, otobüs firmalarının servisleri ve taksi kullanarak ulaşabilirsiniz.
Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Kayseri, İç Anadolu Bölgesi’nin önemli destinasyonlardan. Gezilip görülmeye değer tarihi yerleriyle öne çıkan Kayseri’yi keşfedebilmek için turna.com’da Kayseri’yi otobüs bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz.
Anadolu’nun kalbinde, tarih ve doğanın kucaklaştığı bir şehir var: Kayseri! ‘Kayseri Gezilecek
Kültürü, sanatı, yöresel lezzetleri, müziği ve sosyalleşmeyi sevenleri buluşturan en güzel yerler festivall
Sonbaharın gelmesiyle birlikte doğanın renk paleti değişiyor, havanın serinliğiyle birlikte içimizde tatlı