Ucuz Tokat otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Gaziantep Tokat 750 TL, Kahramanmaraş Tokat 900 TL ve İzmir Tokat 1.100 TL.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Aralık
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Tokat otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Gaziantep Tokat 750 TL, Kahramanmaraş Tokat 900 TL ve İzmir Tokat 1.100 TL.
Tokat şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Zile, Yeşilyurt (Tokat), Tokat, Sulusaray, Reşadiye, Pazar (Tokat), Niksar, Erbaa, Boğazbaşı Niksar Yolayrımı (Niksar, Tokat), Çamlıbel (Tokat), Başçiftlik, Artova, Almus, Aydınca (Tokat), Çelikli (Artova, Tokat) ve Şenyurt (Turhal, Tokat)
En uygun Tokat otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 10 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
ayları Tokat otobüs bileti satın almak için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan aylarından daha pahalıdır. En düşük otobüs bileti fiyatları bulabileceğin aylar ise: Aralık ve Kasım.
Tokat uçak bileti satın alarak daha hızlı bir şekilde Tokat şehrine ulaşabilirsin.
Karadeniz ve İç Anadolu’nun kesiştiği yerde, iki bölgeden de esintiler taşıyan Tokat, sessiz ama büyüleyici bir şehir. Türkiye’nin saklı güzelliklerinden biri olan kent, tarih kokan sokakları, lezzetli mutfağı ve keyif dolu insanıyla sımsıcak bir Anadolu kenti.
Tarih boyu farklı uyarlıklara ev sahipliği yapan kentin her adımı tarih kokuyor. Karadeniz ve İç Anadolu kültürünün etkisi altında kalan Tokat’ın mutfağı da bu zenginlikten fazlasıyla etkilenmiş durumda. Tokat’ı turistik amaçlı ziyaret etmek için en ideal dönem yaz ayları.
Tokat Gezilecek Yerler
Tokat’ın saklı ve keşfedilmeye hazır pek çok yeri bulunuyor. Alışagelmiş turistik rotalardan farklı bir destinasyon olan Tokat, gezebileceğiniz çeşitli noktalara sahip. Kenti gezmeye doğal güzelliklerini keşfe çıkarak başlayabilirsiniz.
Ballıca Mağarası ilk durak için doğru bir seçenek olacaktır. Tokat ilçe merkezine 7 km uzaklıkta bulunan Ballıca Mağarası’nın geçmişi 3-4 milyon yıl öncesine dayanıyor. Benzerlerinin yanında özel bir konuma sahip olan mağara, ‘soğan sarkıt’ oluşumları ile farklı bir özelliğe sahip. Ayrıca koloni halinde yaşayan cüce yarasalar da mağaraya önemli bir özellik katıyor.
Almus Dumanlı Yaylası ise kentin bir başka doğal güzelliklerinden. Kent yaşamından sıkılıp derin bir nefes almak isteyenlerin tercih ettiği Almus Dumanlı Yaylası, doğal bitki örtüsüyle kendine hayran bırakıyor.
Tokat’a 68 km uzaklıkta bulunan Sulusaray İlçesi’nde bulunan Sulusaray Kaplıcaları; şifalanmak isteyenlerle dolup taşıyor. Özellikle kış aylarında turistlerin ilgi gösterdiği kaplıcaların çevresinde bulunan tesislerde konaklamak mümkün.
Anadolu’nun en büyük ve en güzel hanlarından biri olan Osmanlı eseri Taşhan, dikdörtgen yapısı, açık avlusu, iki katlı yapısı ile dikkat çekiyor. Taşhan’da 100’den fazla dükkân bulunuyor. Tokat ziyaretiniz sırasında Taşhan’ı ziyaret edebilir, yöresel ürünleri burada keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca kentte gezilebilecek diğer hanlar arasında; Sulu Han, Develik Han, Yazmacılar Hanı bulunuyor.
Tokat’ı en eski camilerinden biri olan Ulu Cami de kentin görülmeye değer yerlerinden. Ulu Cami dışında ayrıca; Meydan Camii, Behzat Camii, Ali Paşa Camii, Takyeciler Camii, Garipler Camii şehrin en önemli eserlerinden. Kentin her yerinden görülebilecek şekilde 1902 yılında inşa edilen Tokat Saat Kulesi, şehrin simgelerinden. Saat Kulesi mimarisiyle dikkat çekiyor.
Tokat’ın köklü tarihinde geziye çıkmak isteyenlerin buluşma noktası ise Sulusokak oluyor. 900 yıllık geçmişi gözler önüne seren sokakta, Tokat evlerini, Roma, Selçuklu, Beylikler ve Osmanlı dönemlerine ait cami, han, hamam, medrese, türbe, bedesten ve çeşme gibi eserleri görmek mümkün. Kentin merkezi olan Sulusokak, Sulusokak Çarşısı, Tokat Kültür Evi, Yağıbasan Medresesi, Arastalı Bedesten, Deveciler Hanı ve Yazmacılar Hanı gibi pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor.
Tokat Şehir Müzesi’nde ise yörenin 500 yıllık köklü tarihine ışık tutuluyor. Tokat’ta yaşamış ünlü kişilerin balmumu heykellerinin sergilendiği müzede; kente özgü mermer çeşmeleri, taş fırınlar, dönemin kap kacakları ve insan figürleri bulunuyor. Tokat Şehir Müzesi özellikle yerli müzelerden oldukça fazla talep görüyor.
Tokat’a Nasıl Gidilir?
Tokat’a ulaşım için otobüs ve uçak alternatifleri bulunuyor. Tokat’a en pratik ve bütçe dostu ulaşım yöntemi otobüs bileti almak. Tokat’a Türkiye’nin dört bir yanından düzenli olarak direkt otobüs seferleri yapılıyor.
Tokat Şehirlerarası Otogarı, merkezde bulunan Yeni Mahalle sınırlarında yer alıyor. Otogar’dan kent merkezine olan mesafe ise 10 km. Otogardan şehir merkezine belediye otobüsü, minibüs, otobüs firmalarının servisleri ve taksi kullanarak ulaşabilirsiniz.
Türkiye’nin saklı güzelliklerinden Tokat, tarih kokan sokakları, harika doğası ve görülmeye değer yerleriyle öne çıkıyor. Bu güzel kenti keşfedebilmek için ilk adımı turna.com’da Tokat otobüs bileti aratarak atabilirsiniz.
Doğanın kalbinde, milyonlarca yılın sırlarını barındıran bir yer hayal edin: Ballıca Mağarası Tabiat Parkı!
Tarihin, doğanın ve kültürün merkezi Niksar tam bir turizm kenti. Bu güzeller güzeli ilçe içinde barındırdı
Türkiye, coğrafi konumu ile dünyada dört mevsimi yaşayabilen az sayıdaki ülkeden. Anadolu toprakları dünyan