Ucuz Zonguldak otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Gerede Zonguldak 300 TL, İzmir Zonguldak 900 TL ve İzmit (Kocaeli) Zonguldak 450 TL.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Kasım
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Zonguldak otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Gerede Zonguldak 300 TL, İzmir Zonguldak 900 TL ve İzmit (Kocaeli) Zonguldak 450 TL.
Zonguldak şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Zonguldak, Kozlu, Gökçebey, Çaydeğirmeni (Zonguldak), Bakacakkadı (Gökçebey, Zonguldak), Beycuma (Zonguldak), Çukur (Gökçebey, Zonguldak), Kızılay Kan Merkezi (Zonguldak) ve Karamanlar (Zonguldak)
En uygun Zonguldak otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 11 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
ayları Zonguldak otobüs bileti satın almak için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan aylarından daha pahalıdır. En düşük otobüs bileti fiyatları bulabileceğin aylar ise: Kasım.
Zonguldak uçak bileti satın alarak daha hızlı bir şekilde Zonguldak şehrine ulaşabilirsin.
Türkiye’nin Batı Karadeniz bölgesinde yer alan Zonguldak, ülkenin en zengin taş kömür madenlerini barındırmasıyla öne çıkıyor. Kuzeyinde Karadeniz, kuzeydoğusunda Bartın, doğusunda Karabük, güneyinde Bolu, batısında ise Düzce illeri bulunan Zonguldak, bol yağışlı bir iklime sahip.
Yer altı ve yer üstü su kaynakları bakımından oldukça zengin olan Zonguldak, aynı zamanda çok çeşitli bir bitki örtüsüne de sahip. Kent sadece doğal güzellikleri ile değil tarihi güzellikleri ile de Türkiye’nin önemli şehirleri arasında bulunuyor.
Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Zonguldak, tarihin her döneminden izler taşıyor. Kent ayrıca Karadeniz’in önemli bir liman kenti. Zonguldak’ta yeşil ve mavinin muhteşem uyumuna şahit olacaksınız.
Zonguldak Gezilecek Yerler
Pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Zonguldak, bünyesinde farklı kültür ve tarihin izlerini taşıyor. Kentte gezilmeye ve görülmeye değer pek çok yer bulunuyor. Zonguldak gezinize kentin önemli müzelerinden olan Maden Müzesi ile başlayabilirsiniz.
Şehrin önemli üretim kaynağı olan taş kömürü madenciliğini izlerini burada görebilirsiniz. Müzede, fuaye, teşhir salonları, toplantı salonu, depolar ve idari birim odaları yer alıyor. Ayrıca müzede kömürün türevler, fosiller, kömürün oluşumu da anlatılıyor.
Karadeniz Ereğli Müzesi ise Osmanlı dönemi padişahlarından II. Abdülhamit tarafından yaptırılan tarihi konak içinde hizmet veriyor. 1998 yılında açılan müze içerisinde Roma, Bizans ve Helen dönemlerine ait mermer mezarlar, figürlü mermer sütun başlıkları ve birçok arkeolojik eserler sergileniyor.
Çanakçılar Özel Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, Zonguldak’ta gezilmesi gereken yerlerden. İki katlı müzede bölgede gerçekleştirilen kazılarda bulunan çeşitli eserler giriş katında sergileniyor. Vatandaşların bağışları ve çevre ilçelerden getirilen arkeolojik ve etnografik eserler de müzenin koleksiyonunun parçaları arasında. Aynı zamanda müzenin bahçesi, hayvanat bahçesi olarak da kullanılıyor.
Masmavi plajlarıyla ünlü Zonguldak, plajlarıyla da öne çıkıyor. Bu plajlardan biri de Filyos Plajı. Çaycuma’ya yakın bir konumda yer alan Filyos Plajı, özellikle yaz aylarında, dolup taşmasıyla biliniyor. Deniz kum ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz Filyos Plajı’nda otel ve restoran da bulunuyor.
Zonguldak’ta sayısız kumsal ve plaj var. Bu kumsal ve plajlardan bazılarında tesis bulunurken bazıları tamamen ıssız konumda. Ilıksu Plajı, Kapuz Plajı, Değirmenağzı Plajı, Kozlu Sahili, Türkali Plajı, Erdemir Plaj Tesisleri bölgenin öne çıkanlarından. Kozlu Ilıksu Kaplıcası ise Zonguldak-Karadeniz Ereğli yolu üzerinde, Aşağıçayır Köyü sınırlarında yer alıyor. Kaplıcanın, mide, bağırsak ve karaciğer safra yollarına iyi geldiği biliniyor.
Zonguldak merkez sınırları içinde bulunan Deniz Feneri ise 1908 yılında inşa edilmiş. Karadeniz’den geçiş yapan gemilere yol göstererek görevini icra eden Deniz Feneri, manzarasıyla etkiliyor. 2012 yılında restorana çevrilen ve turizme açık hale getirilen Deniz Feneri’ni mutlaka görmeli ve muhteşem manzarasına tanıklık etmelisiniz.
500 yaşında olduğu tahmin edilen Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı ise 2010 yılında Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından anıt ağacı olarak tescillenip koruma altına alınmasıyla öne çıkıyor.
Kentin doğal güzelliklerinden olan Göldağı Tabiat Parkı ise atmosferiyle büyülüyor. Kamp yapabileceğiniz yerlerin de olduğu Göldağı Tabiat Parkı’nda oyun alanları da bulunuyor.
Pek çok hayvan türünü görebileceğiniz Çitdere Tabiat Koruma Alanı ise her mevsim yerli ve yabancı birçok turist tarafından ilgi görüyor. Burada Istıranca meşesi, karaçam, sarıçam, akçaağaç, kayacık, kuşburnu, karaağaç, ıhlamur, gürgen, kayın, dişbudak, göknar, porsuk ve üvez ağaçları gibi birçok farklı ağaç türünü görebilirsiniz.
Zonguldak Kent Ormanı ve Bostandüzü Ormaniçi Dinlenme Alanı da şehrin diğer öne çıkan doğal güzelliklerinden.
Yayla evlerini görebileceğiniz ve yemyeşil ormanların tadına varabileceğiniz bir yer olan Bölüklü Yaylası ise temiz havası ile bir turizm cenneti. Doğayla baş başa kalabileceğiniz Bölüklü Yaylası’nda pek çok hayvan türüne rastlamak mümkün. Ayrıca yaylacılık geleneklerini de burada görme şansınız bulunuyor.
Zonguldak gezilecek yerler listenizde kesinlikle olması gereken yerlerden olan Gökgöl Mağarası ise bölgenin en ünlülerinden. Her yıl milyonlarca kişiyi ağırlayan Zonguldak’ta dikitler ve bunların birleşmesinden meydana gelen sütunlar da bulunuyor.
Ayrıca mağarada sıra damlataşları, makarna sarkıtlar, mağara gülleri, mağara iğneleri ve içi su dolu damlataş havuzları da yer alıyor. Ayrıca mağarada sıra damlataşları, makarna sarkıtlar, mağara gülleri, mağara iğneleri ve içi su dolu damla taş havuzları da yer alıyor.
Cehennemağzı Mağaraları, Sofular Mağarası, Cumayanı Mağarası, Çayır Köyü Su Mağarası, Kızılelma Mağarası ve İnağzı Mağarası da kentin diğer önemli mağaralarından. Ayrıca Harmankaya Şelalesi ve Kayalıdere Şelalesi’ni de mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.
Zonguldak’a Nasıl Gidilir?
Zonguldak’a kara, deniz ve demir yolu alternatifleri bulunuyor. Bu ulaşım seçenekleri arasında Zonguldak’a en ekonomik ulaşım yöntemi ise Zonguldak otobüs bileti satın almak. Zonguldak’a Türkiye’nin dört bir yanından düzenli olarak direkt otobüs seferleri yapılıyor.
Zonguldak Şehirlerarası Otogarı şehir merkezine yaklaşık olarak 1 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Otogar şehir merkezinden belediye otobüsü, dolmuş (minibüs), otobüs firmalarının servisleri ve taksi kullanarak ulaşabilirsiniz.
Doğal güzellikleriyle ve tarihi turistik yerleriyle ön plana çıkan bu güzel kenti keşfedebilmek için turna.com’da Zonguldak otobüs bileti alternatiflerine göz atın!
Katip Çelebi’nin “Cihan Nüma” adlı eserinde “Liman kent” anlamına gelen “Bender-Ereğli” olarak anılan Ereğl
Türkiye‘de tatil konusu açıldığında birçok kişi tatile ayıracak bütçesinin olmadığından yakınır. Popü
Havası kömürlü, denizi hırçın, kışı yağmurlu Türkiye‘nin kömür ocağı Zonguldak, Karadeniz Bölgesinin