İstanbul Artvin arasında her gün 0 sefer gerçekleştirilir. Artvin şehrine en sık uçulan yerlerden için Turna.com üzerinden en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.
Havalimanı
|
En Ucuz Ay
Kasım
|
İstanbul Artvin arasında her gün 0 sefer gerçekleştirilir. Artvin şehrine en sık uçulan yerlerden için Turna.com üzerinden en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.
Artvin otobüs bileti satın alarak daha ucuz bir şekilde Artvin şehrine seyahat edebilirsiniz.
Ucuz Artvin uçak bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde .
Karadeniz Bölgesinin Gürcistan sınırında yer alan ve denize kıyısı olan Artvin, yeşilin bin bir tonunu kucaklayan dağları, krater gölleri, birbirinden güzel yaylaları, zengin fauna ve florası, binlerce yıllık tarihi ve köklü kültürü ile kelimeleri yan yana dizerek anlatması olanaksız olan bir şehir ve coğrafya.
Coğrafi ve kültürel yapısıyla Anadolu'nun diğer bölgelerinden keskin çizgilerle ayrılan Artvin'in MÖ 10.000'lerde başlayan tarihi, Hurri, Hitit, İskit, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı yönetimlerini görmüş. Karadeniz ve Kafkas kültürünün hâkim olduğu şehrin nüfusunu ise Gürcü, Hemşin, Laz, Ahıska ve Kıpçak Türkleri oluşturuyor. Tarihte Livane ve Çoruh olarak bilinen Artvin, İskitler döneminde Artvani, Osmanlı zamanında ise Artvini olarak anılmış.
Gezilecek Yerler
Köklü tarihiyle adeta bir Açıkhava müzesini andıran Artvin'in, Şavşat İlçesinde bulunan Şavşat (Satlel) Kalesi, şehir merkezine 3 km mesafede bulunuyor. Kültür varlığı olarak tescillenen yapı. 10. yy'da Bagrat Krallığı tarafından inşa edilmiş ve Osmanlılar tarafından kullanılmış. Ardanuç'ta bulunan Ardanuç (Gevhernik) Kalesi, çevresindeki gümüş madenleri nedeniyle "Gevheri Nik" ismiyle de anılıyor. 5. yy'da yapıldığı tahmin edilen kale Sultan Süleyman tarafından onarılmış. Çoruh üzerindeki Artvin Köprüsü'nün karşısında bulunan Artvin (Livana) Kalesi 937'de Bagratlılar tarafından yaptırılmış. Osmanlı döneminde ise kalıntıların üzerine yeni bir kale inşa edilmiş. Kale içerisindeki sarnıç ve şapel kalıntıları görülmeye değer. 18. yy'da yapıldığı tahmin edilen Ortacalar Kemer Köprüleri, Arhavi'nin aynı isimli köyünde bulunuyor. Küçükköy ve Arılı yol ayrımında birbirine dik planlanan köprülerin yolları eğimli olmakla birlikte tek gözden oluşuyorlar.
Yusufeli'nin 30 km ilerisindeki Barhal (Altıparmak) Kilisesi, 9. yy'da inşa edilerek Vaftizci Yahya'ya adanmış. Merkeze bağlı Pırnallı Köyündeki Porta (Pırnallı) Manastırı, 9.yy Bagrat Krallığı döneminde inşa edilmiş. Yapı kilise, şapel, çeşme ve çan kulesinden oluşuyor. Ardanuç'a bağlı Bulanık Köyünde bulunan Rabat Kilisesi yine Bagrat Krallığı dönemine ait bir ortaçağ eseri. Merkeze bağlı Hamamlı Köyünde bulunan Dolishane Kilisesi ise 16. yy'da camiye dönüştürülmüş. Yusufeli'ne bağlı Tekkale Köyünde bulunan ve ortaçağ manastır mimarisini en iyi yansıtan Tekkale Manastırı, 899-914 yılları arasında bölgede egemen olan Bagrat prensi tarafından yaptırılan Tibeti Kilisesi ile Yusufeli'ne bağlı İşhan Köyü içerisindeki İşhan Manastırı görülmeye değer tarihi yapılar arasında.
Artvin'in ilk camisi olan ve Hz. Osman zamanında yapılan İskenderpaşa Camii ve Türbeleri Ardanuç'ta bulunuyor. Arhavi'deki 1757'de inşa edilmiş Ortacalar Merkez Camii'nin minberi ile tavan süslemeleri görülmeye değer. Borçka Muratlı'da bulunan ve 1846 tarihli Muratlı Camii tümüyle ahşap olan bir yapı. Süslemeleri, kapı kanatları, minberi ve mihrabı Artvin'deki ağaç oymacılığının en güzel örneklerinden.
Doğu Karadeniz'in en büyük şelalesi olan Mençuna Şelalesi, Arhavi'de bulunuyor. Zahmetli bir yürüyüş sonucu ulaştığınız manzara için bir bu kadar daha gidilir diye düşünüyorsunuz. Cehennem Deresi Kanyonu adrenalin dolu bir yolculuk davetiyesi… Ardanuç'un 7 km kuzeybatısında, karayolunun 25. km'sinde bulunan ve dünyanın önemli kanyonları arasında gösterilen kanyona taşlı, dik bir patikadan giriliyor. Türkiye ile Gürcistan arasında doğal bir sınır oluşturan ve Borçka'ya bağlı 6 köyden oluşan bir yöreye adını veren Macahel, Artvin'in en özel bakir ormanlarının bulunduğu bir vadi. Neredeyse el değmemiş bu bölgede şelaleler, göller ve yaylalar bulunuyor. Her yıl ağustos ayının ortalarında düzenlenen bal festivali ise bu cennet yöreyi görmek için en ideal zamanlar… Türkiye'de Birleşmiş Milletler tarafından biyosfer rezerv alanı olarak belirlenen tek bölge olan ve bir dünya mirası olarak gösterilen Camili Havzası, flora zenginliği, anıt ağaçları, derelerindeki kırmızı pullu alabalıkları ve Kafkas arıları ile üretilen Maçahel Balıyla Camili Karadeniz'in farklı dünyalara açılan kapılarından biri…
Dünyada Zambezi ve Biobio nehirlerinden sonra en iyi akarsu parkurlarına sahip Çoruh'ta su sporları ve Doğu Karadeniz'in en yüksek dağı olan Kaçkarlarda trekking ve dağ sporları yapabiliyorsunuz. Kaçkar, Kafkasör, Mersivan, Arsiyan ve Bilbilan Yaylaları ile Borçka – Karagöl ve Şavşat – Karagöl'de kamp yapabilir, yöresel süt, kaymak ve yağı tadabilir, buz gibi sularını kana kana içebilirsiniz. Sessiz ve huzurlu doğasıyla büyüleyen bir kayak merkezleri bile var: Atabarı Kayak Merkezi, şehir merkezine 17 km uzaklıkta. Artvin sahilinde ise denize girilebilecek 3 plaj bulunuyor.
Ne Alınır?
Artvin'den dönerken Yusufeli'nden Ehram dokumaları, rengârenk Şavşat kilimleri, envaı çeşit çömlek ile çok gelişmiş ahşap zanaatına dair ürünleri de beraberinizde götürüyorsunuz.
Ne Yenir?
Bitki türlerinin zengin ve miktar olarak çok olmasıyla Artvin yöresinde, mutfak geleneği çok zengin: Motrella, Lapurçen, Puçuko, Çinçar, Hamsili ve Turşulu Pilav, Hinkal, Garşo, Gaviçi, Çimur, Kada, Hamsili Ekmek, Artvin Pidesi, Silor, Kaymaklı Börek, Nişoşlu ve Gemdimalı yemek ve hamur işleri olmak üzere; en bilinen tatlıları ise Hasuta, Kaysefe, Zurbiyet Laz Böreği ve Silor.
Nasıl Gidilir?
Artvin'e kara, deniz, demir ve hava yollarından herhangi biri ile ulaşım mümkün. Samsun'dan Karadeniz sahil yolu ile Hopa'ya kadar, Hopa'dan içeriye doğru Borçka ve Artvin'e karayolu ile ulaşılabiliyor.
Havayolunu tercih ederseniz, Artvin'e en yakın hava limanları Batum, Trabzon, Erzurum ve Kars olmak üzere her gün Ankara ile karşılıklı uçak seferleri bulunuyor. Artvin merkeze en yakın Batum-Hopa Havaalanı. İstanbul iç hatlardan direkt Batum'a inip, buradan servislerle Hopa'ya geçebiliyorsunuz. Aynı şekilde Türkiye'nin her yerinden Türk Hava Yolları ve özel havayolu şirketleriyle geldiğiniz Trabzon Havalimanı'ndan otogara, buradan da yine servis araçlarıyla Artvin'e ulaşabiliyorsunuz.
Denizyoluyla, yaz aylarında İstanbul-Trabzon Limanı arasında sefer yapan arabalı vapurla gelip buradan karayolu ile Artvin'e devam ediyorsunuz. Hopa Limanı'nda ise yalnızca yük taşımacılığı yapılıyor. Artvin'e doğrudan demiryolu olmamakla birlikte trenle Erzurum'a, oradan da kara yolu ile Artvin'e geçilebilir.
Atabarını doğduğu topraklarda izlemek, Boğa Güreşleri ve Kafkasör Festivaline katılmak bir uçak bileti uzağınızda…
Yaz sıcağının kavurduğu günlerde serin bir mola arayanlar için Türkiye’nin sunduğu enfes rotaları keş
Türkiye’de Yapılacak Aktiviteler dediğinizde, sadece gözleri değil ruhu da büyüleyen adrenalin dolu b
Maçahel Vadisi, Artvin ile Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyetine yayılan, Karadeniz yöremizin belki