İstanbul Kars arasında her gün 2 sefer gerçekleştirilir. Kars şehrine en sık uçulan yerlerden İstanbul, İzmir ve Ankara için Turna.com üzerinden en uygun fiyatlarla İstanbul uçak bileti, İzmir uçak bileti ve Ankara uçak bileti satın alabilirsiniz.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
Havalimanı
|
En Ucuz Ay
Aralık
|
En Sık Uçan Hava Yolu
|
İstanbul Kars arasında her gün 2 sefer gerçekleştirilir. Kars şehrine en sık uçulan yerlerden İstanbul, İzmir ve Ankara için Turna.com üzerinden en uygun fiyatlarla İstanbul uçak bileti, İzmir uçak bileti ve Ankara uçak bileti satın alabilirsiniz.
Kars otobüs bileti satın alarak daha ucuz bir şekilde Kars şehrine seyahat edebilirsiniz.
Ucuz Kars uçak bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Kars 3.365 TL, Ankara Kars 2.124 TL ve Kayseri Kars 2.082 TL.
En uygun Kars uçak bileti fiyatlarını yakalamak için en az 18 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı ya da rezervasyon yapmalısınız.
Haziran ve Eylül ayları Türkiye, Kars için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan dönemlerinden daha pahalıdır. En düşük fiyatları bulabileceğiniz aylar ise: Aralık ve Kasım.
Türkiye'nin Kafkaslara açılan kapısı olan Kars, Doğu Anadolu Bölgesinde, tüm Anadolu coğrafyasına tepeden bakan bir konumda. Doğuda Ermenistan'la komşu olan bu güzel şehir, çeşitli etnik gruplara ve mezheplere ev sahipliği yapan zengin ve renkli bir kültüre sahip.
Adını, milattan önceki çağlarda Kafkas Dağlarından gelen Türklerin Karsak boyundan aldığı söylenen Kars, Kâşgarlı Mahmud'un eserlerinde ise "deve veya koyun yününden yapılan elbise ve karsak derisinden güzel kürk yapılan bir hayvan, bozkır tilkisi" olarak geçiyor.
Bölgedeki yerleşimin Paleolitik dönemde başladığı Kars'ın yazılı tarihi Urartular dönemine ait. Şehrin İslam ordularının fetihlerinin ardından Selçuklulara geçen yönetimi, Osmanlı-Rus Savaşına kadar Osmanlılarda kalmış. Bir dönem Rus kontrolünde olup sonraları Ermeni ve Gürcü yönetimine girmiş ve Cumhuriyet'in ilanıyla Türkiye'nin ili halini almış.
Gezilecek Yerler
Kars, tarihin çok eski devirlerine uzanan antik kalıntıları ve ören yerleriyle önde gelen bir kültür turizmi merkezi.
Merkezden 55 km doğuda, Ermenistan sınırında üç milletin uygarlığına sahne olmuş tarihi bir ören yeri konumunda olan Ani Harabeleri, ortaçağdan beri "Binbir kiliseli şehir" adıyla anılıyor. Ermeniler için de kutsal olan yapı Kars ziyaretinizde mutlaka görmeniz gereken bir yerlerin en başında yer alıyor. Ani Antik Kenti içerisindeki Ani Katedrali de bu alanda ayakta kalan en önemli yapısı olmakla birlikte ortaçağ Ermeni mimarisinin de güzel bir örneği. Sonradan mihrap eklenerek camiye çevrilmiş.
Kars Kalesi, İnkaya Micingirt Kalesi ve Sürgütüs Zivin Kalesi Kars'ın günümüze dek ulaşabilmiş tarihi ve özel kaleler arasında. Kars Kalesinin hemen yakınlarında Alpaslan zamanında yapılmış olan Harrani Türbesi bulunuyor.
Bunların yanında binlerce yıllık tarihi günümüze taşıyan Kars'ta görebileceğiniz tarihi yapılardan, Havariler Kilisesi, Evliya Camii, Kars Büyük Katedral (Fethiye Camii), Tigran Honents Kilisesi, Genç Kızlar Kilisesi, Yusuf Paşa Camii, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı, Kars Selçuklu Sarayı, Kars Beylerbeyi Sarayı, Mazlumoğlu Hamamı, Topçuoğlu Hamamı, İlbeyioğlu Hamamı ve Kars Çayı üzerindeki Taş Köprü en görülmeye değer olanları.
Kars'ın merkezine 80 kilometre uzaklıktaki Camuşlu Köyü Kaya Yazıtları 10 bin yıllık insanlık tarihinin izlerini bugüne armağan eden bir kültür mirası. Kağızman'ın kuzeybatısında bulunan Aladağ yamaçlarındaki mağara ve kaya resimleri üst Paleolitik döneme ait. MÖ. 13.000'lere ait olduğu düşünülen resimlerinin arasında 12 Türk boyunun damgaları da bulunuyor. Dünyanın en güzel doğal portresini görmek ve tarihe tanıklık etmek için Kağızman mutlaka ziyaret edilmeli.
Birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kars'ın ipek yolu üzerinde olmasıyla arkeolojik ve etnografik bakımdan zenginliğini Kars Müzesini gezerek yakından görebilir, şehir merkezindeki Havariler Müzesinde tarihe tanıklık edebilirsiniz. 929-953 yılları arasında Ermeni Kralı Abas tarafından yaptırılan 12 Havariler Kilisesi, Selçuklu zamanında camiye, Kars'ın Rusların eline geçmesiyle de tekrar kiliseye çevrilmiş. 1920′den itibaren Kümbet Camii olarak hizmet veren yapı 1981'de müzeye dönüştürülmüş.
Kars'ta gezip görebileceğiniz tarihi yapıların dışında doğanın en olağanüstü oluşumlarıyla da tanışıyorsunuz.
Kars coğrafi konumundan dolayı Türkiye'nin en soğuk illerinden biri ve bu sayede de kış turizm merkezi konumunda. Kar kalitesinin tartışılmaz olduğu Sarıkamış, kristal karla kaplı sonsuz beyaz örtüden yükselen sarıçam ormanlarının arasında kayak yapmayı mümkün kılıyor. Zorluk derecelerine göre pistleri bulunan kayak merkezinin tertemiz havasında yürüyüş yapmanın keyfi de bambaşka. Ayrıca Sarıkamış merkezde kaşar peyniri ve bal alışverişi yapıp, kaz etinin de tadına bakabilirsiniz.
Sarıkamış'a gelmişken Sarıkamış Harekâtında şehit düşen 90.000 Türk askerinin anısına yapılan Sarıkamış Şehitliğini ziyaret etmek isterseniz, dokuzunun Allahuekber Dağlarının değişik yerlerinde, ikisinin ise Sarıkamış ilçe merkezinde bulunduğunu hatırlatalım.
Tarihin önemli sahnelerine tanıklık eden ve 2004'te milli park olarak ilan edilip korumaya alınan Allahuekber Dağları ise, milyon yıllık yeşil kayaçları ile jipsli tortul kütleleri ve bazalt lavlarıyla ünlü.
Kars'ın 182 kuş türüne ev sahipliği yapan Kuyucuk Kuş Cenneti dünyanın birçok yerinden ziyaretçi akınına uğruyor. Alt paleotik döneme ait kalıntıların ve tunç devrinden kalma duvar resimlerinin bulunduğu Kurbanağa Mağarası, eşsiz güzelliğe sahip olan Kars yaylaları ve platoları da Kars'a gidenlerin görebileceği doğa güzellikler arasında.
Ne Yenir?
Kars deyince akla ilk gelen kaşar peyniri olmasına rağmen gravyer, çeçil peyniri ve tereyağı ile de ünlü. Lezzetli aromasıyla kara kovan balının ise kesinlikle tadılması gerekiyor, zira damağınızdaki hoş koku sizi kendine müptela ediyor. Kars aynı zamanda zengin ve renkli bir mutfağa sahip. Yöreye özgü belli başlı yemekler; umaç helvası, elma dolması, hörre (un) çorbası, evelik adlı bitkiden yapılan evelik aşı, ekmek üzerine kızgın yağ ve yoğurt dökülerek yapılan ekmek aşı, pişi, kuymak, hengel (mantı), yarma buğdaydan yapılan haşıl, bozbaş, kemikli ve parça etten yapılan ve bir çeşit çorba olan piti, sultani üzümle yapılan pilav ve Kars böreği.
Nasıl Gidilir?
Kars, kuzeydoğu Anadolu'nun ulaşım ağının kesiştiği noktada yer aldığından kara, demir ve havayolu ulaşımını mümkün kılıyor.
Karayolunu tercih edenler için, İstanbul'dan 1437 Km, Ankara'dan 1080 Km, İzmir'den 1670 Km. Otobüs terminalinin kent merkezine uzaklığı 3 km ve kent merkezinden ise istediğiniz yere dolmuşlarla ulaşım mümkün.
Demiryolu ile gelmek isteyenler için Kars-Ankara-İstanbul demiryolu (Erzurum-Erzincan-Sivas-Kayseri üzerinden) bağlantıları mevcut. Tren garının kent merkezine uzaklığı 1 km.
Coğrafi konumundan dolayı Kars'a en zahmetsiz ulaşım havayolu. Kars Havalimanının kent merkezine uzaklığı 7 km ve Türk Hava Yolları ile İstanbul'dan günde iki, Ankara'dan günde bir uçuş yapılıyor. SunExpress'in karşılıklı Kars-İzmir seferleri de günde bir kez gerçekleştiriliyor.
Türkiye’nin zengin kültürel mirası, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olmasının
Şubat ayı kışı sevenlerin, kar ve kayak sevdalılarının yüzünü gülümsetmeye geldi. Kayak takımlarınızı alıp
Öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin en sevdiği dönemlerden biri olan sömestr tatili kapıda. Ailelerin ço