Kuşadası uçak bileti, Çeşme uçak bileti, Manisa uçak bileti için de İzmir Havalimanını kullanabilirsiniz. Ayrıca, Foça, Seferihisar, Urla, Menemen için uçak bileti arıyorsanız İzmir uçak bileti satın almanız yeterlidir.
Anadolu Yarımadası'nın batısında, Türkiye'nin Ege Denizi'ne ve Avrupa'ya açılan en önemli kapısı olan İzmir, 8,500 yıla uzanan köklü tarihi, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan mimari yapıları, etkileyici doğal güzellikleri, birbirinden güzel tatil beldeleri, deniz kokan sokakları ve sıcakkanlı insanları ile merak uyandırıyor.
Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir'in tarihi Paleolitik Dönem'e kadar uzanıyor. Tarih boyunca farklı uygarlık ve medeniyetlerin yaşamına tanıklık eden İzmir, antik dönemin 7 harikasından olan Artemis Tapınağı'nın vatanı. Hıristiyanların kutsal kitabı İncil'de adı geçen 7 kiliseden 3'ünün İzmir sınırlarında olması, İzmir'in inanç turizmi açısından önemini artırıyor.
İzmir Gezilecek Yerler
Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan ve 8,500 yıllık tarihi boyunca sürekli yerleşimin görüldüğü İzmir gezilecek yerler açısından da oldukça zengin. İzmir kent merkezi ve çevresinde, mutlaka görülmesi gereken çok sayıda tarihi ve doğal güzellik bulunuyor.
Doğu ve Batı'nın buluştuğu bir coğrafyada kurulan İzmir, limanı ile Anadolu Yarımadası'nı Ege Denizi'nden farklı ülkeler ile buluşturuyor.
İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti, her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği etkileyici bir yer. Antik Efes Kenti'nin kuruluşu, MÖ 6,000 yıllarına, Neolitik Dönem olarak adlandırılan Cilalı Taş Devri'ne kadar uzanıyor.
Roma İmparatorluğu Dönemi'nde Asya eyaletinin başkenti olan Efes, önemli bir politika ve ticaret şehriydi. Helenizm'in etkilerinin görüldüğü şehir, antik dünyanın 7 harikası arasında gösterilen Artemis Tapınağı da bulunduruyordu. Artemis Tapınağı, günümüze birkaç sütundan başka bir şey ulaştırabilmiş değil.
Efes Antik Kenti'nin yakınında, Bülbül Dağı'nda bulunan Meryem Ana Evi ve Kilisesi'nde, Hz. İsa'nın annesi Meryem'in son yıllarını geçirdiği ve öldüğüne inanılıyor. Hıristiyanlar için hac yeri olarak kabul edilen ev, yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğruyor.
İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan Pergamon Antik Kenti, mimari yapıları ve insanlığa armağan ettiği birçok ilk ile dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlıyor. Dünyada psikoterapinin uygulandığı ilk yer olan Asklepion, tıbbın sembolü birbirine sarılı iki yılan ve papirusa alternatif olarak geliştirilen parşömenin bulunduğu yer olan Bergama, aynı zamanda eczacılığın babası sayılan Galen'in (Galinos) de doğum yeri. Günümüzde Berlin Müzesi'nde sergilenen Zeus Sunağı'nın kalıntıları Bergama Akropol'de ziyaret edilebiliyor.
İzmir şehir merkezinde gün içerisinde hareketlilik hiç bitmiyor. Konak Meydanı'nda bulunan Saat Kulesi, İzmir'in sembolü olarak kabul ediliyor. İzmir'i ziyaret edenlerin ilk uğradığı noktalardan biri olan İzmir Saat Kulesi, İzmir'de mutlaka görülmesi gereken yerler için iyi bir başlangıç noktası.
Konak Meydanı arkasından başlayarak Çankaya ve Mezarlıkbaşı semti boyunca uzanan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, iğneden ipliğe birçok ihtiyacın bulunabildiği, han, bedesten, cami ve havralarla şehrin en kalabalık yerlerden biri.
İzmir'de alışveriş denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Kemeraltı'nda kuyumcular, antikacılar, geleneksel yöntemle üretim yapan atölyeler, sezbze-meyve ve gıda satan dükkanlar yan yana sıralanıyor. Kemeraltı'nın en ilgi çeken yerlerinden biri olan Kızlarağası Hanı dibek kahvesi içmek ve dinlenmek için tercih ediliyor. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Karşıyaka Çarşısı (Kemalpaşa Caddesi), Kordon, Çankaya ve Basmane semtleri farklı seçeneklerin sunulduğu çok sayıda mağazaya sahip.
Karataş ile Halil Rıfat Paşa semtlerini birbirine bağlayan Tarihi Asansör muhteşem İzmir manzarası ile soluklanmak için tercih ediliyor. İzmir ve çevresinde gerçekleştirilen kazılara ait eserlerin sergilendiği İzmir Arkeoloji Müzesi, bu müzeyle aynı bahçe içerisinde yer alan İzmir Etnografya Müzesi ile Agora Ören Yeri, şehir merkezinde görülebilecek yerler arasında.
Son yıllarda açılan birçok butik müze İzmirlilerin olduğu kadar, şehri ziyaret edenlerin de rotasına giriyor. Radyo ve Demokrasi Müzesi, Neşe ve Karikatür Müzesi, Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi, İzmir Mask Müzesi, İzmir Kadın Müzesi Konak Belediyesi'nin İzmir'e kazandırdığı butik müzelerden.
Yılın farklı dönemlerinde gerçekleştirilen festival, fuar ve sanat etkinlikleri İzmir'e hareket getiriyor. Türkiye'nin en eski fuar organizasyonu olan İzmir Enternasyonal Fuarı yeni fuar alanında her yıl Ağustos ayının sonunda düzenleniyor. İzmir Uluslararası Caz Festivali, İzmir Uluslararası Sanat Festivali, İzmir Kısa Film Festivali, İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali gibi organizasyonlar da sanatseverlerin katılımıyla gerçekleşiyor.
Ege Denizi'ne 629 kilometrelik kıyısı bulunan İzmir, doğal plaj ve kumsallar açısından şanslı bir şehir. Kuzeyde Dikili, Foça, Aliağa, batıda Çeşme, Urla, Karaburun, güneyde ise Menderes, Seferihisar, Selçuk ilçelerinde 101 kilometre uzunluğunda doğal plaj bulunuyor. Koy ve yarımada çeşitliliği su sporlarına da imkan tanıyor.
Sadece Türkiye'de değil, uluslararası arenada da bir markaya dönüşen Çeşme, Alaçatı ile birlikte önemli bir turizm destinasyonu. Dünyanın en iyi rüzgarına sahip parkurlardan biri olan Alaçatı, rüzgar sörf okulları ile farklı organizasyonlar için ideal konumda.
Balçova'da bulunan Agamemnon Kaplıcaları Homeros'un efsanesinde yer almasından dolayı dünyaca tanınıyor. Zengin jeotermal kaynakları bulunan İzmir'de kaplıca turizmi Çeşme ve Dikili'de oldukça yaygın.
Geleneksel Ege mutfağından, farklı dünya mutfaklarına kadar geniş bir seçenek sunan İzmir'de sağlıklı ve hafif yemek, mutfağın temelini oluşturuyor. Zeytinyağlılar ve deniz ürünleri başlıca lezzetler arasında. Ege otları, kuru üzüm ve incirin en tazesi ve kalitelisi İzmir'de çok rahatlıkla bulunabiliyor.
İzmirlilerin ailecek ya da arkadaş gruplarıyla hafta sonları yaptığı geleneksel kahvaltılarda İzmir boyozu, haşlanmış yumurtayla tadına bakılması gereken lezzetler arasında. Ayrıca gevrek ve kumru da İzmir'e gelenlerin mutlaka denediği İzmir tatlarından.
İzmir'e Nasıl Gidilir
Ege Bölgesi'nin en batısında yer alan İzmir'e Türkiye'nin her bölgesinden kolaylıkla ulaşılabiliyor. Tüm hava yolu şirketlerinin Türkiye'nin farklı yerlerinden İzmir'e direkt uçuşu bulunuyor. Bunun için İzmir'e uçak bileti almak yeterli. Bazı Avrupa şehirlerinden İzmir'e direkt uçuş imkanı da var. Adnan Menderes Havalimanı İzmir şehir merkezine 17 kilometre uzaklıkta. İstanbul, Ankara, Eskişehir, Denizli Balıkesir ve Aydın'dan TCDD'nin tren seferleri ile İzmir'e gelmek mümkün. Ayrıca Türkiye'nin dört bir yanından farklı otobüs firmalarından alacağınız biletle İzmir'e gelebilirsiniz. İzmir ve çevresini kolayca dolaşmak için izmir rent a car seçeneklerine de buradan göz atmanızı tavsiye ediyoruz.
Etkileyici doğal güzellikleri, 8,500 yıla uzanan tarihi geçmişin izlerini taşıyan antik kentleri, sağlıklı ve lezzetli mutfağı, hareketli şehir yaşamı ile İzmir seyahati, bir uçak bileti uzaklığında.