İstanbul Eskişehir arasında her gün 0 sefer gerçekleştirilir. Eskişehir şehrine en sık uçulan yerlerden için Turna.com üzerinden en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.
Havalimanı
|
En Ucuz Ay
Kasım
|
En Sık Uçan Hava Yolu
|
İstanbul Eskişehir arasında her gün 0 sefer gerçekleştirilir. Eskişehir şehrine en sık uçulan yerlerden için Turna.com üzerinden en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.
Ucuz Eskişehir uçak bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde .
İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Eskişehir, Ankara, Konya, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik, Bolu ile çevrili, nazlı nazlı akan Porsuk Nehrinin etrafındaki cıvıl cıvıl şehir merkeziyle son yılların yerli ve yabancı turist alan kenti.
Eskişehir tarihi dokuları, güzel doğası, renkli gece hayatı, kültür ve sanatın, müzelerin, festivallerin merkezindeki konumuyla her çeşit aktivitenin özgürce yapıldığı, İç Anadolu'nun en çok turist çeken bölgesi. Çiböreği, lületaşı, met ve nuga helvaları, haşhaşlı çöreği ve Kalabak suyu ve tarihi dokularıyla hem yerel özelliklerini koruyan, hem de şehrin her yanındaki zarif heykelleri, bilim merkezleri ve yapay plajıyla Türkiye'nin en iyi şehirleşmiş ve çalışan kesime hitap eden önemli kentlerinden biri Eskişehir.
Eskişehir'in MÖ 4000 yıllarında başlayan tarihi, Frig, Hitit, Lidya, Pers, Büyük İskender, Roma ve Bizans egemenliklerinin ardından Selçuklu ve Osmanlı yönetimine girişiyle devam etmiş. 1921'deki Yunan işgalinden 22'de kurtulan Eskişehir Cumhuriyet'in ilanı ile şehir statüsüne gelmiş.
Eskişehir Gezilecek Yerler
Eskişehir sanat yapıları, heykelleri, müzeleri, modern şehir merkezi, festivalleriyle ve üniversiteli gençlerin enerjisiyle tam bir Avrupa kenti olmasının yanı sıra kültür turizmi açısından da çok zengin.
Odunpazarı birçok bakımdan turistik bir bölge olmakla birlikte şehrin görülmesi gereken yerlerinin çoğunu barındırıyor. Arasta ve Şeyh Edebali Türbeleri, Kurşunlu Cami ve Külliyesi, Alaaddin Camii, Lületaşı Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykelleri Müzesi, Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi, Atlıhan El Sanatları Çarşısı ve Osmanlı Evi ziyaret edilecek yereler. Bunların dışında Odunpazarı Evlerini fotoğraflamak ve şirin tezgâhlardan alışveriş yapıp sevimli kafelerde kahve içmek, Şelale Park'ta yemek yemek Odunpazarı güzergâhını sonlandırmak için yapılacak en iyi şeyler.
Porsuk Çayı'nda gondol ve bot sefası sürmek içinde Adalar bölgesine gitmeniz gerekiyor. Burası Eskişehir'in ruhunu hissedebileceğiniz en güzel yerlerden. Şehrin ritmini yakalayabileceğiniz diğer yerlerse İki Eylül ve Doktorlar Caddeleri. Hatta gelmişken Hamamyolu Caddesi tarafına uğrayıp Taşbaşı Çarşısından alışveriş yapabilirsiniz. Buradan Eskişehirlilerin çok severek gittiği Sazova Parkına geçebilir, göleti, kadırgası, şatosu, dekovil hattı ve heykellerini gezip güzel vakit geçirebilirsiniz. Türkiye'nin ilk yapay plajının yer aldığı Kentpark'ta, plaj dışında spor, alışveriş, yeme içme gibi pek çok şey yapabiliyor, göletteki balıkları gözlemleyebiliyorsunuz. Fakat buranın hafta sonları oldukça kalabalık olduğunu hatırlatmakta fayda var.
Eskiden hal olarak kullanılan Haller Gençlik Merkezi günümüzde hediyelik eşya dükkânlarının, kafe ve barların bulunduğu bir merkez olarak varlığını sürdürüyor. Şehir Tiyatrolarının da bir salonunun bulunduğu alan, aynı zamanda pek çok kültür sanat etkinliğinin düzenlendiği bir merkez konumunda. Eskişehir'de yapılacakların sınırı yok, TÜLOMSAŞ Fabrikası'nda sergilenen Devrim Otomobili'ni, bir Frig yapısı olan Midas Anıtı'nı ve Nasrettin Hoca Evi'ni ziyaret edebilir, Eti Arkeoloji, TCDD ve Eskişehir Havacılık Müzelerini gezebilirsiniz.
Eskişehir Yeme-İçme
Geleneksel Eskişehir mutfağı denince Kafkas, Kırım ve Balkan göçmenlerinin etkisi görülüyor. Yemeklerin temeli buğday, bulgur ve hamur işlerinden oluşuyor. Yöreye özgü geleneksel çorbalar ıslat tarhana, miyane çorbası, toğga çorbası, düğü köftesi çorbası, tutmaç, bıt bıt çorbası ve göçeli tarhana. Çerkes sofrası (abısta), arabaşı, haside, haşhaşlı gözleme, mercimekli mantı, katlama böreği, ağzı açık, yufkalı büryan en çok pişirilen hamur işi ve börek çeşitleri olmakla birlikte Eskişehir mutfağında yoğun kullanılan haşhaşla yapılan haşhaşlı lokum, haşhaşlı dolama, haşhaşlı bükme, haşhaşlı ağzı açık böreği de çok tüketiliyor. Elbette Eskişehir'e gelince dillere destan çiböreği ile güzel bir lezzet olan üyken böreğini de denemenizi öneririz. Mercimekli bulgur pilavı ve düğün pilavı, kuzu sorpa ve tavşan güveci ise ana yemeklerinden bazıları.
Eskişehir'e Nasıl Gidilir
Eskişehir Anadolu'nun kavşak noktası olduğundan ulaşım çok ulaşım çok rahat. İstanbul-Eskişehir-Ankara devlet yolu Eskişehir'in en önemli karayolu konumunda. Eskişehir İstanbul'dan karayoluyla 324, Ankara'dan 233ve İzmir'den 412 km mesafede bulunuyor.
Fakat Eskişehir' ulaşım hızlı trenin faaliyete geçmesiyle bir numaralı ulaşım yolu konumuna geldi. Tren Garı ise şehir merkezinde bulunuyor. Gün boyu İstanbul, Ankara ve Konya'ya hızlı tren seferleri düzenlenmekle birlikte, Afyon, Kütahya, İzmir ve Doğu Anadolu şehirlerine de normal tren seferleri bulunuyor. Hızlı trenle İstanbul'dan 2.5, Ankara'dan 1.5, Konya'dan da 1.40 saatte ulaşım mümkün.
Kasım’da aşk başkadır diye boşuna mı demişler. Bu romantik ay tam da sevdiklerinizle vakit geçirebile
Yeni yılın başlangıcı Ocak ayı kışı özleyenlerin hasreti dindirmeye, kar ve kayak sevdalılarının yüzünü gül
Parkları, müzeleri, Tatar kültürünün mirası eşsiz gastronomi lezzetleri ile unutulmaz bir seyahat vadediyor
Popüler Seferler | Uçak Bileti Fiyatları |
---|---|
Brüksel - Eskişehir | 3.107,18 |